自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

打印機代用墨,你地有無用用下部機顯示無墨,(老闆叫我拿起墨盒再插入,就OK)我試過拔出插入左 10 次 8次先印得 2,3,張,好煩, 部機新買 印左約 200張紙到,你地是否有同樣問題

男爵府

畀面勳章

我c6都試過,點解成日都顯示冇墨既,d代用墨就係咁!真係一分錢一分貨!
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

大宅

原文章由 200012 於 08-3-24 14:04 發表
打印機代用墨,你地有無用用下部機顯示無墨,(老闆叫我拿起墨盒再插入,就OK)我試過拔出插入左 10 次 8次先印得 2,3,張,好煩, 部機新買 印左約 200張紙到,你地是否有同樣問題 ...

我一d都唔讚成用代墨,會有流墨及塞好快無咗部新機。

大宅

原文章由 mimicheng 於 08-3-24 14:10 發表

我一d都唔讚成用代墨,會有流墨及塞好快無咗部新機。

我諗都要買番正版墨,我以為我黑仔,因我買機其間,都有好多人配墨

洋房

老公係鋪頭部printer試過用,好唔掂!好污穢!我地屋企一定唔會用!

大宅

原文章由 honeybma 於 08-3-24 14:59 發表
老公係鋪頭部printer試過用,好唔掂!好污穢!我地屋企一定唔會用!

我個部 OK架,幾靚架,但宜家睇怕要用番正版墨

大宅

BK Milk勳章

我都有用開代墨, 但有時好快用完, 有時冇色出. 現在間中都會買正版墨, 我家只用來print小朋友的通告, 功課 & 練習, 用正版墨好似貴了些, 唔值....總之print 到就算了.

洋房

原文章由 200012 於 08-3-24 15:21 發表

我個部 OK架,幾靚架,但宜家睇怕要用番正版墨

我都讚成用正版!

大宅

原文章由 gabriela0407 於 08-3-24 15:30 發表
我都有用開代墨, 但有時好快用完, 有時冇色出. 現在間中都會買正版墨, 我家只用來print小朋友的通告, 功課 & 練習, 用正版墨好似貴了些, 唔值....總之print 到就算了. ...

我部 EPSON ,用代用墨都好正,開心左幾 日,因D墨真係好平,好耐用,我 印左成 200張 D墨都係少左 DD咋,但.......一陣抬番部機落去比老闆攪

大宅

BK Milk勳章

200012,
我部都係epson, stylus photo 895, 你點睇到d 墨用左幾多
原文章由 200012 於 08-3-24 15:46 發表

我部 EPSON ,用代用墨都好正,開心左幾 日,因D墨真係好平,好耐用,我 印左成 200張 D墨都係少左 DD咋,但.......一陣抬番部機落去比老闆攪

民房

原文章由 gabriela0407 於 08-3-24 16:23 發表
200012,
我部都係epson, stylus photo 895, 你點睇到d 墨用左幾多

我屋企都係用epson, 我用代用墨系統都成一年了, 很好用, 以我地成日幫小朋友print習作, 做字咭, 唔用代用墨點得, 平好多架!

如果要用代用墨系統(即係外置墨盒系統), 就要預咗要改機!
OZTHK-水溶性基多善(甲殼素CHITOSAN), 可減肥及改善身體, 有興趣可按個人網頁! 7月1日起加價!

大宅

原文章由 gabriela0407 於 08-3-24 16:23 發表
200012,

外置墨盒

大宅

老闆話我呢隻是新型號,要半年先有破解方法,舊的沒事,你老闆我買時你又吾講:tongue:

大宅

if HP 機的代用墨好唔好?thx

大宅

我一向都是用hp化用墨,用了很久都沒事,價錢平一半呀,原裝就3百幾元一隻色,現在就不用3百元便有齊黑及彩色,還要用很久,很乾淨沒漏墨的情況

專營全新優質日美歐童裝,歡迎按入內選購

大宅

我一向都是用hp代用墨,用了很久都沒事,價錢平一半呀,原裝就3百幾元一隻色,現在就不用3百元便有齊黑及彩色,還要用很久,很乾淨沒漏墨的情況

[ 本文章最後由 ~靚靚部屋~ 於 08-3-27 13:02 編輯 ]

大宅

thanks 靚靚部屋.
請問你用咩牌子,邊道買好?係咪插個洞在舊盒然後吱新盡落去?
thx

大宅

是那間公司自己的牌子,我朋友間公司代理
是成個墨盒裝落去,用了這麼久都沒事,可能我個人不是太高要求,我覺得出來的顏色沒太大分別
原文章由 Dimsuen 於 08-3-27 13:05 發表
thanks 靚靚部屋.
請問你用咩牌子,邊道買好?係咪插個洞在舊盒然後吱新盡落去?
thx

男爵府

我部係Epson機,我都係用代墨用了好多年都無大問題,但試過有一次個墨咀塞了,最尾有人教我用火酒洗下個咀就得。

我洗完就Ok,真係用得到呀。

大宅

BK Milk勳章

hi美麗人生,

SORRY , 我不明白(如果要用代用墨系統(即係外置墨盒系統), 就要預咗要改機!), 可以外置?? 好似外置harddisc 咁??

hi 可口可樂,
我c6今次都用酒精攪掂, 我用T007 & T008, 但有時好似好快用完d 墨, 但又睇唔到係咪真冇, 平就係平$2x (代墨). 其實有冇方法check 是否真冇墨.

thanks
原文章由 美麗人生 於 08-3-24 17:17 發表

我屋企都係用epson, 我用代用墨系統都成一年了, 很好用, 以我地成日幫小朋友print習作, 做字咭, 唔用代用墨點得, 平好多架!

如果要用代用墨系統(即係外置墨盒系統), 就要預咗要改機! ...

首頁

尾頁

跳至