自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 gabriela0407 於 08-3-28 01:02 發表
hi美麗人生,

SORRY , 我不明白(如果要用代用墨系統(即係外置墨盒系統), 就要預咗要改機!), 可以外置?? 好似外置harddisc 咁??

hi 可口可樂,
我c6今次都用酒精攪掂, 我用T007 & T008, 但有時好似好快用完d 墨, 但又 ...

如果好快無墨,你可以試下拿起從新再放下試試,看看得唔得。

大宅

原文章由 Dimsuen 於 08-3-27 12:52 發表
if HP 機的代用墨好唔好?thx

比 epson 貴 dd

大宅

用化代墨吾洗改機

大宅

原文章由 ~靚靚部屋~ 於 08-3-27 13:56 發表
是那間公司自己的牌子,我朋友間公司代理
是成個墨盒裝落去,用了這麼久都沒事,可能我個人不是太高要求,我覺得出來的顏色沒太大分別

可否告知邊道可買?how much?
thx

民房

原文章由 gabriela0407 於 08-3-28 01:02 發表
hi美麗人生,

SORRY , 我不明白(如果要用代用墨系統(即係外置墨盒系統), 就要預咗要改機!), 可以外置?? 好似外置harddisc 咁??

hi 可口可樂,
我c6今次都用酒精攪掂, 我用T007 & T008, 但有時好似好快用完d 墨, 但又 ...

外置好處不用print印中途無墨, 成張文件唔要得, 又可以清楚看到墨水用到幾多, 不過成日print印通常都是幾個月才加一次墨水, 因外置墨盒容量大, 有時電腦提你要換墨盒, 只是計算原裝墨盒容量而提示要更換, 只要按指示按制, 不是真正要換墨盒便可! 方便之極, 代用墨系統及代用墨都是大陸買, 平!
OZTHK-水溶性基多善(甲殼素CHITOSAN), 可減肥及改善身體, 有興趣可按個人網頁! 7月1日起加價!

大宅

原文章由 200012 於 08-3-28 12:58 發表

比 epson 貴 dd

請問邊道買and how much?
thx

大宅

如用代用墨,老闆話最好用 brother,或其他牌子舊型號機 (我買完佢先講 )荃豐買

超級版主

超級版主

我用canon ip1000,差不多4年,無乜大問題,主要用黑色墨打文件,墨盒同機頭是分離,加墨時只需要滴入出墨汁位置就可以,任意加幾多都得,完全無難度,唯一唔好,係用左一段時間(大約1年),會有個什麼回收墨滿裝置的提示彈出來,如果拿去代理搞,要收100蚊,後來上網問人,有高人教我,按住power插電源,reset部機就得,但一斷電,就要重複以上步驟,講起來有d亂.唔知有無人明我講乜

子爵府

好媽媽勳章

hi bktcc

我都係用ip1000, 我都係用代用墨, 不過係一個個咁換囉, 但淨係print 到黑色, 彩色print 唔到, 唔知係唔係個墨頭塞左, 所以print 唔到, 請問你知唔知邊度有得買返個墨頭或有乜地方可以整到呀.

原帖由 bktcc 於 08-3-30 10:44 發表
我用canon ip1000,差不多4年,無乜大問題,主要用黑色墨打文件,墨盒同機頭是分離,加墨時只需要滴入出墨汁位置就可以,任意加幾多都得,完全無難度,唯一唔好,係用左一段時間(大約1年),會有個什麼回收墨滿裝置的提示彈出來 ...

超級版主

超級版主

原帖由 Dinosaur 於 09-2-19 11:05 發表
hi bktcc

我都係用ip1000, 我都係用代用墨, 不過係一個個咁換囉, 但淨係print 到黑色, 彩色print 唔到, 唔知係唔係個墨頭塞左, 所以print 唔到, 請問你知唔知邊度有得買返個墨頭或有乜地方可以整到呀.

...

禾果部ip1000已經玩完,e+用緊ip1180(墨頭墨盒相連)

原本諗住換墨頭,但好Q貴,不如買過部新機

伯爵府

好媽媽勳章

用開CANON / EPSON 都無事, CANON 以前就用連續供墨個隻; EPSON 就用打針式 (即無墨自己注射墨入墨盒), 都幾好架
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

我用過代用墨,好快用完,個sales仲話d份量多過正版成倍,我真係唔覺囉!所以都係買返正版。(hp)
同埋好dirty。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我用外置代用墨,類似這種~~不過真係平好多,尤其出習作比個女,真係唔肉痛~

一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

大宅

醒目開學勳章

anyone know how much for hp and which one 代用 is better?thx

男爵府

畀面勳章

買過一次...印咗兩張紙咁大把就打柴...又唔係平好多...以後咪搞

首頁

尾頁

跳至