自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問痣,癦生咗喺腰背及后頸, 是否唔好呢?
我以前聽人講過, 生喺身體前面的是好(痣,癦"咩住你,所以係好事), 生在身體后面會喺辛苦命(你"咩"佢,所以辛苦).
有無人聽講過呀?

BTW 痣是凸(即係摸到), 還是癦是凸呢?

洋房

回覆 #1 THY 的文章

有無人知呀?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係呀, 我老豆話人咩癦好過癦咩人架, 會辛苦命呀

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sorry掉轉左, 係癦咩人好過人咩癦

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都聽過, 不過唔係好信
原文章由 mimikitty28 於 08-3-27 17:20 發表
係呀, 我老豆話人咩癦好過癦咩人架, 會辛苦命呀
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

原文章由 THY 於 08-3-26 05:43 PM 發表
我以前聽人講過, 生喺身體前面的是好(痣,癦"咩住你,所以係好事), 生在身體后面會喺辛苦命(你"咩"佢,所以辛苦).
有無人聽講過呀?

BTW 痣是凸(即係摸到), 還是癦是凸 ...

我都聽過,,我自己後面條頸對
落少少個位都有粒好大粒嘅癦,,
見到都想

翡翠宮

應該係癦是凸!

原文章由 THY 於 08-3-27 11:43 發表
有無人聽講過呀?

BTW 痣是凸(即係摸到), 還是癦是凸 ...

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 kai3028 於 08-3-27 17:25 發表

我都聽過,,我自己後面條頸對
落少少個位都有粒好大粒嘅癦,,
見到都想

me too.... 它正正生在我後頸中, 夏天著tee就睇到

男爵府

是的, 我老公粒癦就正正生在背上, 他做d工都係辛苦命, 吾會好舒服坐係寫字樓架重有係一個要揹起頭家的人, 不過我覺得佢係一個都有責任心好負責ga人

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都有粒好大架癦係條腰上小小架位置,
都覺好好丑樣啊:;pppp: 不過我都唔覺自己係辛苦命bo
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

首頁

尾頁

跳至