懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章

各位產後媽咪:

有無人用過廿八方??效用如何??
你地又係點進補呢??

別墅

我都想知, 如果係好既 我都會買

大宅

好媽媽勳章

我飲緊....

不過食到第五劑咋....

so far我都唔知有咩功效...不過冇產後便秘情況出現,勁好去,唔知關唔關事....

等我飲埋28日,話俾大家聽啦....
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

複式洋房

咁其實幾多錢架?

複式洋房

我覺得ok!飲完面色幾好,但都幾難飲。

大宅

好媽媽勳章

二千幾蚊呀成....

我阿媽買左俾我,我焗住飲....

原文章由 gorothy 於 08-3-28 23:17 發表
咁其實幾多錢架?
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

別墅

其實如果冇請陪月員,家人又唔係咁認識坐月食療,此方我都覺得係一個唔錯既方便既選擇。我第一胎阿媽陪月,咁我就買左一set比佢,等佢方便d唔使咁麻煩,每日加d肉落去一齊煲就得,同埋可以多d時間煮飯同煲代茶﹑煲羗水同bb沖涼等。

而效果都ok啦,so far我生完大囝身體都好過未生之前(之前成日手腳涷﹑頭痛等)。

不過我今胎就唔再買此方,因為生埋呢個就收工,所以請左個陪月希望可以有好d既照顧同飲食都專業d,真係好想自己身體好d日後就可以有能力照顧家人,大家都好d啦!

複式洋房

好媽媽勳章

原文章由 singren 於 08-3-29 18:18 發表
其實如果冇請陪月員,家人又唔係咁認識坐月食療,此方我都覺得係一個唔錯既方便既選擇。我第一胎阿媽陪月,咁我就買左一set比佢,等佢方便d唔使咁麻煩,每日加d肉落去一齊煲就得,同埋可以多d時間煮飯同煲代茶﹑煲羗水同bb沖涼等。 ...

我都係打算生完今胎就收工,所以想補好d囉....但請陪月又貴喎...

別墅

係呀!陪月好貴呀!所以你不妨考慮下"產後廿八方"囉!我覺得都ok吖!方便麻!因為你除左呢樣重有其他野飲野食架麻!飲代茶同食羗飯﹑豬腳羗﹑雞酒…等都係補野黎嫁麻!

你食哂廿八方之後間中都要煲下d湯水飲下,買d野煲下雞湯呀!花膠呀!當歸呀咁囉!我諗咁多野都好足夠哪啩!

原文章由 mango_vanessa 於 08-3-30 12:50 發表

我都係打算生完今胎就收工,所以想補好d囉....但請陪月又貴喎...

男爵府

hi

不知這裡有否開刀又有飲廿八方的呢?因為我要開刀的,但又聽人家說開刀不要太早進補,廿八方要由第一日開始飲了,所以都不知開刀可否飲廿八方,若有媽咪開刀又飲廿八方的,可否分享經驗呀?同時不知是飲邊隻,因為有分貴一些又平一些的。

公爵府

畀面勳章

開刀可以飲呀, 我兩胎都有飲, 我覺得好好喎

原文章由 kt2007 於 08-3-31 09:54 發表
不知這裡有否開刀又有飲廿八方的呢?因為我要開刀的,但又聽人家說開刀不要太早進補,廿八方要由第一日開始飲了,所以都不知開刀可否飲廿八方,若有媽咪開刀又飲廿八方的,可否分享經驗呀?同時不知是飲邊隻,因為有分貴一些 ...
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我唔prefer大家去買, 之前貪方便買左金裝, 到而家都未食晒! 我亞媽一路整俾我飲就一路罵, 一來清惡露d材料好cheap啦, 仲有就係d藥材唔靚不特止, 有d已經變壞左仲有臭味添 (我亞媽俾我聞過), 所以情願自己買藥材煲好過!!

男爵府

hi winwin815

不知你是飲普通或是金裝的呢,是否跟足佢所說的日期飲呢,謝謝你的分享。

原文章由 winwin815 於 08-3-31 13:11 發表
開刀可以飲呀, 我兩胎都有飲, 我覺得好好喎

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我想知飲過既媽媽有無爆瘡呢
因為我而家陀亞b 爆到九彩呀
如果飲埋 廿八方又係勁爆
我塊臉唔駛要喇
lokyee129 該用戶已被刪除

複式洋房

係邊度有得買架? 普通同金裝有咩分別??

複式洋房

好媽媽勳章

原文章由 gorothy 於 08-4-1 15:31 發表
係邊度有得買架? 普通同金裝有咩分別??

金裝加多左鹿尾巴及高麗蔘....係健怡坊,康而健有售或上網訂購可以送貨。

複式洋房

好媽媽勳章

原文章由 lokyee129 於 08-3-31 18:04 發表
我都係打算買呢個用來坐月呀
因為考慮過之後應該都唔打算請陪月
太貴啦~~~~ 都係想經濟d
咁我都聽左d同事講開
佢阿妹都係岩岩生完
飲完之後好好哦
但係開完刀係唔可以即刻進補架
至少要隔7日架~~最好隔10日呀

大部 ...

我都係呀....咁早買又怕擺得耐唔係咁好喎...早前8 MAR有個講座...係會場到買金裝平二百....重有好多野送呀...

複式洋房

原文章由 mango_vanessa 於 08-4-1 15:58 發表

我都係呀....咁早買又怕擺得耐唔係咁好喎...早前8 MAR有個講座...係會場到買金裝平二百....重有好多野送呀...

我諗我等唔到佢個講座...我岩岩個日預產期 現家已經係度bo緊白蓮so

別墅

我第一胎都係開刀,第十二日先開始飲第一方,飲廿八日飲哂廿八方(金裝)為止。

首頁

尾頁

跳至