烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問木薯粉可拎來做乜
我家有一包唔想浪費
請問有乜用途
可附埋食譜嗎
因我不識煮吃的(不是蛋糕)
但現在對整糕點有些興趣
謝謝各位高手

珍珠宮

畀面勳章

木薯粉可以做砵仔糕, 豬屎波, 去召藥師個blog參觀偷下師啦

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

講到用得最多就係整椰汁千層糕。

http://irenechanwai.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=113092

另外,我試過用黎醃用,完全冇問題。
盡我一己之力,發放正能量!

男爵府

原文章由 召藥師 於 08-3-30 18:12 發表
講到用得最多就係整椰汁千層糕。

http://irenechanwai.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=113092

另外,我試過用黎醃用,完全冇問題。

這個日記是你嗎 好正呀 謝謝你

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 mander888 於 08-3-30 06:28 PM 發表

這個日記是你嗎 好正呀 謝謝你

唔係我架!我冇韋太咁多出品,又冇佢整得咁叻咁靚。

我個blog係我簽名檔度click入去先係。
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

當生粉用口黎炸口野,我用哩炸雞,炸起99%似KFX隻脆辣炸雞咁款,炸排骨,同酒樓口既生炒排骨一樣樣

首頁

尾頁

跳至