自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

呀女氣管敏感, 成個月都咳, 無發燒, 每日斷斷續續咳, 已睇專科, 但都係咁上下, 醫生話天氣日暖就會好返, 今日都好熱, 但都係咳, 請各位指教下!! 我見到佢咳,我真係好來喊!

大宅

原文章由 Ruby_Lau 於 08-3-31 00:25 發表
呀女氣管敏感, 成個月都咳, 無發燒, 每日斷斷續續咳, 已睇專科, 但都係咁上下, 醫生話天氣日暖就會好返, 今日都好熱, 但都係咳, 請各位指教下!! 我見到佢咳,我真係好來喊! ...

燉蛇果(蘋果),整個燉半個鐘,中問有核唔做,真係好好。

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

我個女都係咁, 食咁成個月藥都係咁, 有燉過川貝平果2次, 保嬰單, 猴早未好少少, 但總係好多痰聲, 食藥食到佢牛哂, 脾氣好差, 有乜好良方推介下

別墅

好媽媽勳章

我都和你一樣身同感受,我的女兒也是氣管敏感 ,一個月前開始,之後又感冒,時好時壞,一直需要看醫生,看了一個多月,花了兩千有多,都還是未愈,她每咳一下,我都心痛,連我都想哭 .今天又去看了一次醫生,這次醫生開了(善古寧)singulair,希望對她的氣管敏感有幫助,因爲看了其他媽咪介紹這種藥挺有效的.
原文章由 Ruby_Lau 於 08-3-31 00:25 發表
呀女氣管敏感, 成個月都咳, 無發燒, 每日斷斷續續咳, 已睇專科, 但都係咁上下, 醫生話天氣日暖就會好返, 今日都好熱, 但都係咳, 請各位指教下!! 我見到佢咳,我真係好來喊! ...

大宅

試吓睇中醫,我個囡囡都有氣管敏感,情況好好多,但要佢肯飲中藥。
[

首頁

尾頁

跳至