自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

當你見住的物價日日唔同價,加到你心都寒,貨源又有兩大集團控制緊,你話的老嫩c6點會唔去搶,一包8kg可能加$20-.

見識過豆豉鯪魚每罐19.8之後,根本好多人對物價可以平穩逐步加價失去信心.
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

叫人唔好搶??

我覺得仲刺激左d人去搶多d呀
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

侯爵府

不如你問下天水圍果位 C9, 點解會一次過搶 18包米把啦...

人地泰國專登屯積居其, 開價 +30%, 我地 D 無知既香港人就走去搶米, 咁中左人地加價既圈套囉...

其實而家香港人係唔係唔想香港政府講既野... ?!
大6 D 米多到可以自吸自足... 其實要驚 D 咩呢~

[ 本文章最後由 RonicaKwok 於 08-4-2 10:42 編輯 ]

珍珠宮

天水圍果位 C9 向 記 者 表 示 : 「 唔 係 我 一 個 人 要 晒 , 係 幫 朋 友 買 ! 」
個c9可能幫8個朋友買呢, 加埋自己每人兩包0者

係d報紙嘩眾取寵攪壞個市0羅

別墅

原文章由 RonicaKwok 於 08-4-2 10:39 發表
不如你問下天水圍果位 C9, 點解會一次過搶 18包米把啦...

人地泰國專登屯積居其, 開價 +30%, 我地 D 無知既香港人就走去搶米, 咁中左人地加價既圈套囉...

其實而家香港人係唔係唔想香港政府講既野... ?!
大6 D 米 ...

hk人大多都係個兩間集團入貨,我覺得只要有人揸住的貨就可以將的價錢舞上舞落,唔關的貨係邊到黎,如果係洗頭水+30%,我可以去藥房買架,因為有選擇嘛.(小小愚見)
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

侯爵府

唔知呀...

我而家都唔幫襯 supermarket... 可以響街市/藥房買到既, 我都會幫襯佢地...

真係百物騰貴~

伯爵府

係呀!如果街市/藥房買到既,我都會幫襯佢地。

原文章由 RonicaKwok 於 08-4-2 11:01 發表
唔知呀...

我而家都唔幫襯 supermarket... 可以響街市/藥房買到既, 我都會幫襯佢地...

真係百物騰貴~
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

侯爵府

醒目開學勳章

我幾年前已開始所有清潔用品都係藥房買, 個價錢差好多的(仲要係搵佢地特價時的價錢比較), 又唔駛等佢特價咁麻煩.

pk超市一成日都覺得佢好賤格的........... d豬又係俾佢地買貴晒.

首頁

尾頁

跳至