親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我決定去長隆&住長隆酒店,因很難得一家大細一起去玩(第一次),只想relax D,貴D豪D也不緊要(但當然要物有所值不是用冤枉錢 ),同埋行程豐富D,唔想去到先慢慢行慢慢,所以請各位媽咪再提供多D行程資料,TKS!:loveliness:

複式洋房

打算去幾天啊!景點很多啊,我知517可以代訂長隆酒店。
http://www.517free.com/zh-tw/htl_search2.asp?k=gz5cl

大宅

tks! any more?

複式洋房

長隆麻麻地

長隆我住過一次,仲唔係好耐之前,我覺得認真麻麻,唯一可取係方便。

我的經歷:—
http://hk.myblog.yahoo.com/kanchungkeung/article?mid=298

禁止訪問

大宅

當堂一盤冷水照頭淋添 ,睇完好失望添,都好,好在我未BOOK,可能係新年所以無靚房俾你呀,咁附近有無d方便又靚的酒店泊得住長隆架?另我C6 & 99 都好唔捱得又怕辛苦,舒服慣,要佢地出入搭耐d車/行多幾步就好似會死咁,由其C6塊面,鑊底咁黑呀!希望多D媽咪提供寶貴意見,thx!

原文章由 Mikekan 於 08-4-8 20:43 發表
長隆我住過一次,仲唔係好耐之前,我覺得認真麻麻,唯一可取係方便。

我的經歷:—
http://hk.myblog.yahoo.com/kanchungkeung/article?mid=298

男爵府

復活節剛跟團住番禺科爾海悅酒店ok呀!!
d房好過長隆war都可考慮o下

原文章由 angerling 於 08-4-9 23:20 發表
長隆blog:http://hk.myblog.yahoo.com/freelady517/article?mid=87

男爵府

我舊年10月時去過, 我又覺得好ok wor, 我地一行10幾人, 一共訂左6間房. 去check-in時佢offer up-grade 我地其中2間去大d房同泳池景. 我地超happy.
原文章由 a776170 於 08-4-10 08:53 發表
當堂一盤冷水照頭淋添 ,睇完好失望添,都好,好在我未BOOK,可能係新年所以無靚房俾你呀,咁附近有無d方便又靚的酒店泊得住長隆架?另我C6 & 99 都好唔捱得又怕辛苦,舒服慣,要佢地出入搭耐d車/行多幾步就好似會 ...

複式洋房

我今星期六會去長隆, 我系517book左祈福酒店
我系自己去, 系中旅買入場券/車票.

子爵府

長隆歡樂世界係唔係有親子套票入場券ka? 我係佢個長隆網站見到有, 不過請問可以去邊樹買呢?

大宅

really?唔係旺果然唔同D woh

原文章由 雙子媽媽 於 08-4-10 17:47 發表
我舊年10月時去過, 我又覺得好ok wor, 我地一行10幾人, 一共訂左6間房. 去check-in時佢offer up-grade 我地其中2間去大d房同泳池景. 我地超happy.

大宅

你多唔多人去架?介唔介意話我知酒店房how much?
中旅買入場券&車票how much?包唔包睇馬戲的飛?many thx!

原文章由 韜仔 於 08-4-10 17:56 發表
我今星期六會去長隆, 我系517book左祈福酒店
我系自己去, 系中旅買入場券/車票.

子爵府

cnc,
請問番禺科爾海悅酒店有無酒店車到長隆呀? 佢近唔近四海一家呀? 復活節跟團去, 可唔可以分享下去邊到玩玩食食呢?

大宅

yeah..好想知

原文章由 worldpeace 於 08-4-10 18:58 發表
cnc,
請問番禺科爾海悅酒店有無酒店車到長隆呀? 佢近唔近四海一家呀? 復活節跟團去, 可唔可以分享下去邊到玩玩食食呢?

男爵府

係呀. 我地10幾人, 有老有嫩(1.5歲-74歲) 個個都好滿意間酒店. 不果旺季去, 人又多, $又比多左, expect的當然亦唔同.
原文章由 a776170 於 08-4-10 18:29 發表
really?唔係旺果然唔同D woh

禁止訪問

大宅

有無人知水上樂園大約幾時會開?

複式洋房

酒店經517訂$480,
車票系中旅買$100/位 (榮利系太子上車)
如果一日去兩個景点就可以買套票, 動物園+馬戲團$210/位, 但我分兩日去所以要分開買, 如果唔系我覺得好趕.
依家系中旅買馬戲團$150/位, 小童$90/位, 動物園就此160/位, 小童$90/位.

伯爵府

我都打算暑假去長0玩,但唔打算住長0酒店,我上過www.lifeabc.com祈福個網,都好似ok, 唔知517fee 好定係lifeabc好,同埋我都要plan 下行程, 最好大家報下料, 因為今次同fd去, 佢地唔得閒搞, 我又唔想跟團咁貴, 所以今次係由我負責搞, 我咩都唔識架,我去親邊樹都跟團,一係就係d fd負責, 所以今次我都要早d plan 同搵下料.

複式洋房

我今個星期去完返來話你知.

不過你暑假去, 應該去水上樂園好玩d

首頁

尾頁

跳至