懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係政府私家兩邊睇, 喺私家醫院已經落左訂, 政府醫院純粹做"事bear", 請問如果已達37週, 係咪可以放心响私家醫院生?(雖則未達到預產期)...因為擔心始終未到預產期驚會用多好多儀器, 會駛多好多錢......

大宅

你意思係開刀定順呀,如果真係生得,37同40週應該無mud分別

原文章由 KELLY771224 於 08-4-14 13:08 發表
我係政府私家兩邊睇, 喺私家醫院已經落左訂, 政府醫院純粹做"事bear", 請問如果已達37週, 係咪可以放心响私家醫院生?(雖則未達到預產期)...因為擔心始終未到預產期驚會用多好多儀器, 會駛多好多錢...... ...

大宅

我37周幾開刀,醫生話都冇問題。
10w4d      3.99cm
12w6d      7.57cm
14w3d 約10.00cm

別墅

你預咗去私家醫院生就唔好諗咁多啦... 揀得私家, 你就預咗要洗錢吧, 當買個服務及保障囉。免自己有產前抑鬱!!! 37wks, 隨時生得了, 祝你&bb安好!

複式洋房

回覆 #4 KELLY771224 的文章

我第一胎都諗住在仁安生,但三十六週就作動,後來去了政府生,bb有5磅十,但要訓箱。今胎我又在仁安落了訂,現在三十六週三日,若過了三十七週,足月,我會去仁安生,因為我想生得舒服及開心d,同埋想老公陪住我。

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我直程冇響政府登記添.

我第一胎 & 今胎都響仁安生, 嘩, 2胎夾埋好容, 不過, 有得揀醫生, 有老公陪產 & 唔洗限人次探病~!

大宅

我今次第二胎就都無去政府登記, 第一胎就2邊睇, 其實個時都一心去私家生, 不過第一胎就2邊check, 今次都會去私家就放棄去政府check 了, 萬一touch wood 有事入去政府醫院佢都唔會唔收我囉~~

大宅

我同你一樣,上一胎就兩邊睇,最後係仁安生,今次可能淨係book私家算lu

原文章由 KVV 於 08-4-15 11:07 發表
我今次第二胎就都無去政府登記, 第一胎就2邊睇, 其實個時都一心去私家生, 不過第一胎就2邊check, 今次都會去私家就放棄去政府check 了, 萬一touch wood 有事入去政府醫院佢都唔會唔收我囉~~ ...

大宅

Edvychan
因為我懶, 知道去政府又等得耐...但就要自己比錢照結構囉.

原文章由 Edvychan 於 08-4-15 12:28 發表
我同你一樣,上一胎就兩邊睇,最後係仁安生,今次可能淨係book私家算lu

別墅

今胎我都無去政府登記, 好煩, 又等得耐, 又係新手e生...諗住1心1意去c + check-up & 生算.

如果早產好多, 咪call 白車去急政室law, 政府e院唔通唔幫你生. 而且37wk, 好足月啦. 如果之前check-up 知bb有5pounds以上, 又無咩問題, 應該ok. 放心.

原文章由 KVV 於 08-4-15 15:04 發表
Edvychan
因為我懶, 知道去政府又等得耐...但就要自己比錢照結構囉.

複式洋房

咁私家生大概要預幾錢呀?

首頁

尾頁

跳至