論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

工人完約兩個月,
上個月發現唔見左件靚衫(ca 屎咩型仔冷衫).
尋日再覺唔見左件Mickey Mouse T-shirt,阿仔同我每人一件.
同埋所有響屋企著既短褲.
好忟~~~~呀!!!!!
如果俾我撞到佢新僱主

大宅

咁你個大頭想相係唔係你個舊工人呀 !

別墅

一定要告發佢la...

男爵府

Agree!!!!!!!!!!
原文章由 BB_sam 於 08-5-20 12:07 發表
一定要告發佢la...

http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

伯爵府

佢咁衰, 一定要講!
and你見到佢, 佢有muk反應

別墅

係呀!

原文章由 qqmimi 於 08-5-20 11:59 發表
咁你個大頭想相係唔係你個舊工人呀 !

別墅

仲未撞到.
撞到佢,我都會同佢講句" how are u" 既.
原文章由 ccbeauty 於 08-5-20 18:33 發表
佢咁衰, 一定要講!
and你見到佢, 佢有muk反應

禁止訪問

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

just look the pic, seems nice or!!!!!!!!!!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁你有無諗, 佢點偷出去?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

不過, 佢地偷嘢方法層出不窮, 不過我自己係有方法盡量避免:

1) 最常見, 賓妹多數用呢個方法: 就係你諗都諗唔倒, 就係夜晚倒垃圾時, 將d要既嘢用膠袋扎好, 混入垃圾, 第二日攞返, 通常佢地知大廈幾時倒垃圾, 所以一定等人地倒完, 佢地先倒, 確保垃圾婆唔會丟左佢d寶貝. 尢其放假前夕
. (我家姐以前個工人就係咁樣偷嘢架)

~~~所以我每日都叫佢倒垃圾時要話比我知, 籍口就係怕有人襯佢出去時入屋危險, 而如果我唔未返, 垃圾唔可以丟住, 等我先生or我返先可丟, 籍口就係怕佢開左門, 度門自己關左, 就剩返個仔o係屋企, 好危險.

~~~周不時問吓佢, 吓, 今日個垃圾桶咁滿既, 嘩, 咁多垃圾咩黎架? 跟住用腳踩開個蓋, 望吓望吓, 唔洗惡, 只係比佢知你連垃圾多唔多都會好奇.

2) 就係放假時, 佢偷埋出去.

~~~所以, 出門前一定要佢比我檢查佢D隨身物品, 請佢前我已講明.
放假一定會有人o係屋企佢先可以出去, 如果我早過佢出去, 佢都一定係跟我早出
出門口, 我一定扮熱情送佢入lift, 佢入左lift我就順道睇吓有無垃圾o係出便. 返入屋後, 開電視睇吓佢有無返轉頭, o係樓梯口執返d寶貝走or手上會唔會多袋嘢o係手.(電視可以睇倒大廈既lift以及大廈正門)

3) 佢地最鐘意偷細路仔衫, 細件顧主又唔覺, 佢地又有市場賣

~~~所以, 我成日專登有一兩件衫, 放到好難搵倒(當然唔好比佢知係你放) 跟住失驚無神話要搵比呀B or 我著, 搵一陣, 我就話, 無理由喎, 點解搵唔倒架? 跟手搵返, 再同佢講, 唉呀, 唔好唔見d衫呀, 我記得架, 如果唔記得放邊, 我要搵起上黎就有排搵啦. 咁佢知你唔見一件, 有排佢搵, 同埋你實知唔見左.

[ 本文章最後由 kc_01k 於 08-5-22 01:52 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至