自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

以前晚晚食飯都陪住我地, 陪住我地長大, 好親切既聲音的一位體育報導員, 永遠懷念你.......
"呢節新聞報導完畢......再見!!!"

伍 晃 榮 報 道 足 球 賽 事 金 句

「 波 係 圓 ! 」
「 朗 拿 甸 奴 好 波 起 上 , 其 實 真 係 好 好 波 。 」
「 烏 龍 波 都 係 靚 波 。 」
「 12 碼 只 有 兩 個 可 能 性 , 一 係 入 , 一 係 唔 入 。 」
「 救 到 呢 球 世 界 波 , 唔 係 龍 門 , 而 係 條 柱 。 」
「 有 乜 比 入 一 球 波 更 好 呢 ? 答 案 梗 係 入 多 一 球 啦 ! 」
「 千 祈 唔 好 以 為 呢 場 波 好 緊 張 , 係 我 講 得 緊 張 咋 ! 」
「 幾 時 都 話 龍 門 柱 係 守 門 員 最 好 朋 友 。 」

[ 本文章最後由 waiwing 於 08-4-18 09:56 編輯 ]

大宅

我都好想重溫一下佢既經典金句, 佢把聲真係好親切....

大宅

因為佢每1日都默默地陪住我地, 所以特別覺得親切....

原文章由 BEBE913 於 08-4-18 11:07 發表
我都好有同感,好似有位好耐無見既朋友離開左咁,個種感覺好難過,雖然喊唔出,但個心就好酸好酸,我記得每當佢主持新聞個陣,佢既拍檔就會同佢講'交返個波比你..伍晃榮'.....,而家,將來都唔會再聽到呢句話喇... ...

大宅

真架??? 不可思議.....

原文章由 april48 於 08-4-18 14:09 發表
你地有冇留意.....伍生去時係6:30新聞ar.......消息出時係新聞完...真係好似整定敢...............

首頁

尾頁

跳至