在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

轉做ftm一年,以前返工衫又唔係幾啱去湊仔,買餸。但又不想烏where.大家介紹下著咩?如咩牌子衫?手袋等。。。

我先
如果湊仔接送,就中價sweater+牛仔褲,加AT手袋,平底鞋
如街巿就champion 衛衣牛仔褲波鞋,什牌backpack

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

回覆:想問下ftm 平時衣著?

是旦,冇心機理打扮,整齊,舒服,湊仔唔會走光最緊要。

LUCKYO    發表於 14-12-28 15:42

大宅

引用:是旦,冇心機理打扮,整齊,舒服,湊仔唔會

原帖由 mrsmacaroon 於 14-12-26 發表
是旦,冇心機理打扮,整齊,舒服,湊仔唔會走光最緊要。
Totally agree ar!!!

最緊要唔走光!生左之後基本上冇著過裙!

男爵府

引用:Quote:原帖由+mrsmacaroon+於+14-12-26+發

原帖由 mrspandasony 於 14-12-26 發表
Totally agree ar!!!

最緊要唔走光!生左之後基本上冇著過裙!
我見學校d太太都會扮下,唔係會好似工人姐姐。我唔想俾人當賓賓,所以先開帖。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

波鞋/涼鞋/boot, 牛仔褲, 過頭笠衫.

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+mrspandasony+於+14-12-26+發

原帖由 天山雪蓮 於 14-12-26 發表
我見學校d太太都會扮下,唔係會好似工人姐姐。我唔想俾人當賓賓,所以先開帖。

...
傻豬豬,我完全冇意思話你開帖唔好架,請唔好誤會呀!

小朋友係咪響九龍塘返學呢?個D媽咪真係打扮得靚D

因為我地響較荒蕪的偏遠山區讀書,其實好少媽咪接放學,所以我可以casual d

不過我真係好鐘意著波鞋,但點都唔會似姐姐既,放心!(不過真係唔好著拖鞋,因為是姐姐們最愛!)

大宅

T恤牛仔褲加背包或斜揹袋.
最重要舒服和方便.
~~ 祂不應許天常蔚藍, 但應許祂的慈愛常在!~~
~~ 願我們常存感恩的心去讚美上主!~~

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

牛記笠記

男爵府

引用:Quote:原帖由+天山雪蓮+於+14-12-26+發表我

原帖由 mrspandasony 於 14-12-26 發表
傻豬豬,我完全冇意思話你開帖唔好架,請唔好誤會呀!

小朋友係咪響九龍塘返學呢?個D媽咪真係打 ...
我在港島,但太太們真的很會打扮。

大宅

引用:Quote:原帖由+mrspandasony+於+14-12-26+發

港島就更會打扮了!

樓主其實都有心打扮,我見過有D好型既媽媽!樓主就自己舒服、鐘意既style, should be ok

男爵府

引用:Quote:原帖由+天山雪蓮+於+14-12-26+發表我

港島就更會打扮了!

樓主其實都有心打扮,我見過有D好型既媽媽!樓主就自己舒服、鐘意既style, s ...
我都想學下扮下,但太靚又覺得無需要,睇潮版美容班嗰班真係好識打扮;我又半桶水,所以咪問下囉。

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

夏天我愛 one piece 裙, 無指定牌子~

冬天保暖為主, 我勁怕凍
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

禁止訪問

回覆:天山雪蓮 的帖子

禁止訪問

回覆:mrspandasony 的帖子

大宅

我都貪靚,出親街,無論去邊都會稍作打扮,馱緊b都一樣。我唔多用名牌,偏愛型格打扮,黑色係我至愛,宜家冬天,全身黑加長Boot配鮮紅唇膏,係我今期常作嘅打扮。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

生左仔仔之後..我多數都T-SHIRT牛仔褲...有時靚少少的上衣加牛仔褲...其實我生仔前著裙的多不過著裙真係好難湊B...結果D生仔褲..一著就10幾年..依家要著番裙反而覺得怪怪地...

D長裙重係櫃底...係冬天會著下短裙加BOOTS....

LUCKYO    發表於 14-12-28 15:44

大宅

如果湊返放學,我真係wu wear過賓賓架!但一出街,就算去買送我都會化化妝變身,因為我都要搭車出城買既!
做左ftm殘左好多,因為無得訓,唔化都唔得

大宅

Summer time我鐘意著斯文d ge tee加短裙褲。 winter就斯文厚tee/冷不加legging or jeans lor。會畫eyeliner & blush..... 我多數買韓國衫

男爵府

引用:Quote:原帖由 mrspandasony 於 14-12-26 發

返學校會穿得斯文D。平時衛衣普通衫牛仔褲波鞋

首頁

尾頁

跳至