懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

其實如果出現呢種情況係點架呢?會好明顯覺得有水流出黎但少量,定係只係好似d分泌物咁~流完出黎一次,會再少量咁流第二次嘛?我前晚返到屋企樓下時,突然覺得有d水o係下面流出黎,之後返到屋企睇下,條褲真係濕左一撻,我已經準備去醫院,諗住佢再黎多次就行動,點知成晚都再冇動靜,尋日都冇~

大宅

我果時穿羊水係瞓緊覺感覺下面有野流出黎,我以為流血揾紙巾抹下,見到張紙無顏色就再瞓,但己感覺得下面源住係咁流,一陣間條褲同張床都濕晒!!所以穿水係一定知架,即刻要入院架!!

子爵府

回覆 #2 bmimi 的文章

但我o個次係流左少少已經冇再流出黎~唔係不停咁~只係條褲濕左少少~就已經再冇其他動靜o勒~

大宅

原文章由 靚靚師奶 於 08-4-29 19:53 發表
但我o個次係流左少少已經冇再流出黎~唔係不停咁~只係條褲濕左少少~就已經再冇其他動靜o勒~

我勸你check下好D, 我o個陣都係feel到流左好少水(我估唔夠1個湯匙), 跟住就無再流水, 只係見紅. 點知o係醫院一check, 原來真係已經穿水, 跟住忽然肚痛, 好快就生左喇

所以穿水反應唔1定係好大量o架, 你要好好留意

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 靚靚師奶 於 08-4-29 19:53 發表

你都係去醫院度check下好d呀! 如果穿左水好易有細菌感染架, 唔好博呀!!

子爵府

回覆 #4 lou218 的文章

但今日離呢件事已經兩日o勒~咁o個d應該唔係羊水??

大宅

原文章由 靚靚師奶 於 08-4-29 22:41 發表
但今日離呢件事已經兩日o勒~咁o個d應該唔係羊水??

o甘我就真係唔敢講你o個D係唔係羊水喇
我只可以講, 我o既經驗就係得好少羊水滲出黎囉.

如果擔心, 你有無私家醫生跟開o架? 不妨打去問下意見呀
或者去醫院check下先, 1個好簡單o既step就可以check到係唔係穿羊水o架啦

千期唔好怕食炸糊, 最緊要係確保你同BB安全呀.

子爵府

我都已經決定左,再有乜動靜,都係去醫院check下~唔駛自己估估下~

複式洋房

你都係盡快睇醫生, check吓自己又安心.係咪...

大宅

我都有試過呀!都有諗過羊水會唔會漏…但又唔係穿水…

子爵府

回覆 #10 oh_baby 的文章

羊水有分慢慢滲出黎同大量流出黎架~原來都有好多媽咪o既羊水都係慢慢滲出黎~初頭我覺得咁幾好,因為唔駛突然間攪到手忙腳亂,但而家先發現其實咁係最衰o既,因為都唔肯定係唔係~情願佢清楚d,一次過流出大量好過o勒~

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 oh_baby 於 08-4-30 14:37 發表
我都有試過呀!都有諗過羊水會唔會漏…但又唔係穿水…

我個friend試過穿左個小hole所以漏水,入左醫院check醫生話個hole細既就可以補番, 如果唔係就要開刀生喇! 免得bb受細菌感染! 結果佢都要開刀生, 無啦啦點會漏羊水喎, 所以小心d去醫院check啦, 唔好怕麻煩! 同埋又唔駛個心囉囉"luen"!

子爵府

回覆 #12 shishicat 的文章

要補番?即係你個frd未夠期生呀?咁生o個時係幾多週呀?

首頁

尾頁

跳至