烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我剛有部新焗爐
也是初次使用
請問放入焗爐的碟 是用什麼的
鐵碟可以用嗎
謝謝解答

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

鐵碟就吾知得吾得喇 ! 但銻碟同鍚紙/盤都可以囉....

水晶宮

環保接龍勳章

mander888,
我都有焗爐.我諗鐵碟都應該冇問題,因焗爐附送的焗盤、架都是鐵,but小心熱.除了銻/錫紙盤,還有焗爐專用的玻璃碟/盤.
原文章由 mander888 於 08-4-30 13:24 發表
我剛有部新焗爐
也是初次使用
請問放入焗爐的碟 是用什麼的
鐵碟可以用嗎
謝謝解答

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

仲有d入得焗爐ge瓷器

盡我一己之力,發放正能量!

男爵府

謝謝各位
我在玩這個 但唔知成功否
http://mihokitchen.mysinablog.co ... mp;articleId=511841

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

唔記得左,仲有矽膠模都得,用來焗蛋糕或麵包。

我整叉燒好懶架咋,用現成醬(之前做特價入左幾樽)加花雕醃。

男爵府

mander,

好耐冇 meet 喇,有冇少少掛住我呢

妳好叻叻呀 試左好食記得攞嚟我條村度俾我食喎

原文章由 mander888 於 08-4-30 15:54 發表
謝謝各位
我在玩這個 但唔知成功否
http://mihokitchen.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=511841
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

男爵府

校監,

係咪用梅柳?之前校長整過,唔記得問佢添

原文章由 召藥師 於 08-4-30 16:59 發表
唔記得左,仲有矽膠模都得,用來焗蛋糕或麵包。

我整叉燒好懶架咋,用現成醬(之前做特價入左幾樽)加花雕醃。
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

超級版主

原文章由 pinkypiggy 於 08-4-30 05:08 PM 發表
校監,

係咪用梅柳?之前校長整過,唔記得問佢添

最淋係柳梅,之後就係水柳(普通豬柳,平過柳梅少少),要平d就用梅頭。

男爵府

原文章由 召藥師 於 08-4-30 17:21 發表

最淋係柳梅,之後就係水柳(普通豬柳,平過柳梅少少),要平d就用梅頭。

我係用柳梅 但點解我整完出來 即食就ok 放耐左變左豬肉乾
可教導一下嗎

超級版主

原文章由 mander888 於 08-4-30 09:01 PM 發表

我係用柳梅 但點解我整完出來 即食就ok 放耐左變左豬肉乾
可教導一下嗎

可能焗耐左,同埋柳梅少油,放涼左冇油會乾水。
整梅頭較肥個d位好正架!焗走大部份油,食落好正!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至