跳至

首頁
12345...34

尾頁

別墅

九月要為小朋友選小學的入來啦

想選鄭任安千禧,覺得這學校四周環境请靜,校園寬大,理應是學習好地方,而且又是全日制上學,有無媽咪可分享吓這學校資料, 小朋友在這裡讀書會否好辛苦,多唔多課外活動参加?
而這學校是band幾!many thanks.

別墅

你地好呀!我想问定屯门边间小学好呀!我个仔今年讀K2 、想而家做定資料、我自已又冇乜頭緒、我仔仔讀緊保良局,唔知係我个仔細啲(佢11月尾出世)‧定係佢資質问題、覺得佢讀得冇咁好囉!所以想請教大家边间小学好.係咪有分活动教学定全統教育既学校!thanksmouth:

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

最近煩暑期活動先呀

原文章由 jackieman 於 08-6-1 18:09 發表
喂各位媽咪,最近唔煩選校咩?

大宅

原文章由 Rubyeung 於 08-5-8 16:27 發表
I will choose 保良局梁周順琴下午校

請問知唔知方王錦全點呢 ????

大宅

Hi, 各位媽咪,好想問吓你們, 會唔會在小朋友讀緊k.1時, 就要好努力地代小朋友做好多什麼設計比賽o架(校內)? 是否對將來升小學有影響o架?

大宅

原文章由 tulip 於 08-6-3 15:43 發表
Hi, 各位媽咪,好想問吓你們, 會唔會在小朋友讀緊k.1時, 就要好努力地代小朋友做好多什麼設計比賽o架(校內)? 是否對將來升小學有影響o架?

我學校絕對無 ,宜家已要做該煨嗱

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔使掛

原文章由 tulip 於 08-6-3 15:43 發表

大宅

原文章由 jackieman 於 08-6-3 16:47 發表

我學校絕對無 ,宜家已要做該煨嗱

你就好啦, 不需要做這些無謂的東西.

別墅

想問問。鄭任安-華都跟鄭任安千禧, 兩校的分別:例如:教學,升學,老師,學校抱負等。

我囡囡都是今年九月揀小學。現非常煩惱揀小學問題。想與大家一同分享。

原文章由 jackieman 於 08-5-5 19:35 發表

高班某家長話學校太著重校外比賽,又有部分家長不會讓弟妹就讀,不知真假

禁止訪問

大宅

原文章由 babyellow 於 08-6-4 07:14 發表

放心揀,好學校!!

兩間有何分別, 升英中機會那間好?

大宅

真係好煩呀!!!!
My Sweet Heart- Minnie

珍珠宮

大家重未有明確目標呀mouth: mouth:

原文章由 aliceandleo 於 08-6-4 13:23 發表
真係好煩呀!!!!

大宅

原文章由 jamieconnie 於 08-6-4 13:25 發表
大家重未有明確目標呀mouth: mouth:

本來周梁, 但99話佢樓下方王錦全ok & 佢可以攞飯比囡囡, 所以......

男爵府

升英中梁周較好

原文章由 NO.1YUET 於 08-6-4 12:46 發表

兩間有何分別, 升英中機會那間好?

別墅

kit7266,

你覺得梁周上好還是下好些呢?

原文章由 kit7266 於 08-6-4 19:40 發表
升英中梁周較好

男爵府

派英中2間都差不多, 以我所知, 是屯門區最多派到BAND1中學,
BAND1 學生約58%, 屯門區TOP 3 BAND1超過56%, 保周2間+何日東,
上午校較嚴, 注重學生紀律, 學生會較下午校守紀律.
下午校校長積極, 進取, 辦好學校, 但2011年搬去黃金, 家長嫌遠, 新校校舍大及有游泳池.

原文章由 chihinmom 於 08-6-5 20:20 發表
kit7266,

你覺得梁周上好還是下好些呢?

男爵府

我仔仔都係讀K2呀, 今年就要選小學
請問胡少渠下午跟何日東下午係唔係2011年會一齊搬到黃金?
另外, 想問問如果我心儀的小學幾間都是誇區, 填表時我可以怎辦?
是否報了直資就無得再參加搞珠呀???

原文章由 kit7266 於 08-6-5 23:42 發表
派英中2間都差不多, 以我所知, 是屯門區最多派到BAND1中學,
BAND1 學生約58%, 屯門區TOP 3 BAND1超過56%, 保周2間+何日東,
上午校較嚴, 注重學生紀律, 學生會較下午校守紀律.
下午校校長積極, 進取, 辦好學校, 但2 ...

別墅

咁你只可以第一輪選三間。但係多數D 人都話你第一輪入唔到第一志願。其實等於要第二輪架啦。所以只可以選定最想要的一間誇網。

我現在心儀的有鄭任安華都, 及千禧。好想問問,你們對這兩校有沒有認識?

THANKS

禁止訪問

首頁
12345...34

尾頁

跳至