烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

洋房

今日係永安睇到Fissler藍點高速煲6L +2.5L pan (一蓋兩煲) $2380......
想請問呢個價錢抵買嗎? (我唔知promo做到幾時呀~) 唔知以往 sogo感謝祭會唔會有更多discount呢? (聽同事講,好似5月尾係sogo感謝祭,唔知等唔等好呢?? 請各位俾d意見我丫~)

另外,Fissler 6L 係以最高水位線計嗎?

Thank you very much~~

洋房

請問有人知道嗎??

男爵府

回覆 #2 slspp 的文章

我上個星期五買了tefal 8 L + 4.5 L 套裝 , 其實之前都有睇Fissler藍點高速煲 , 不過永安賣tefal特價好平 , 所以選擇了tefal囉 .

大宅

你平時多數幾多人食飯先 ?
價錢唔係最重要, 夠吾夠用先 main point,
唔係你一陣買左返去得物無所用就慘嚕 !!

我兩個人食飯, 我都買 fissler 8L + 4.5L,
因為煲大可以裝少 D 野, 但係就掉唔返轉囉 !!
明未 ????

原文章由 slspp 於 08-5-5 12:33 發表
今日係永安睇到Fissler藍點高速煲6L +2.5L pan (一蓋兩煲) $2380......
想請問呢個價錢抵買嗎? (我唔知promo做到幾時呀~) 唔知以往 sogo感謝祭會唔會有更多discount呢? (聽同事講,好似5月尾係sogo感謝祭,唔知等唔等好 ...

男爵府

回覆 #1 monkeyyyy 的文章

煲粉葛 , 紅蘿蔔青蘿蔔及蓮藕等一些多料的湯 , 6L 會唔夠用 .

大宅

全中 !!!!

原文章由 katrinafu 於 08-5-5 22:23 發表
煲粉葛 , 紅蘿蔔青蘿蔔及蓮藕等一些多料的湯 , 6L 會唔夠用 .

子爵府

Monkeyyyy網友:

想當年我地都係喺永安買呢個煲...而家都己經用左幾年lu....感覺真係得意!

大宅

haha .... 你重記得果日咩 ???
時間過得好快架, 我依家每餐飯都要用佢,
我連電飯煲都放左係柜頂嚕 !!

原文章由 BeautyPinky 於 08-5-5 22:48 發表
Monkeyyyy網友:

想當年我地都係喺永安買呢個煲...而家都己經用左幾年lu....感覺真係得意!

子爵府

原文章由 monkeyyyy 於 08-5-5 23:04 發表
haha .... 你重記得果日咩 ???
時間過得好快架, 我依家每餐飯都要用佢,
我連電飯煲都放左係柜頂嚕 !!

我都係呀~ 個電飯煲只係比我老豆自己煮飯時用的!

洋房

原文章由 monkeyyyy 於 08-5-5 22:20 發表
你平時多數幾多人食飯先 ?
價錢唔係最重要, 夠吾夠用先 main point,
唔係你一陣買左返去得物無所用就慘嚕 !!

我兩個人食飯, 我都買 fissler 8L + 4.5L,
因為煲大可以裝少 D 野, 但係就掉唔返轉囉 !!
明未 ????

...

多謝monkeyyy指點啊~

我家通常4個人食飯.....
咁Fissler 8L + 4L 連1個壓力蓋 $2690,抵買嗎?? 定係再等sogo感謝祭先買好呢??

洋房

原文章由 katrinafu 於 08-5-5 22:23 發表

thanks katrinafu~
咁我會買8L 喇~
但係$2690 8L + 4L 連1個壓力蓋,扺買嗎?

大宅

呢排都係做開呢個價,
你可以等永安做特價果時買可能會平 d,
sogo 做特價通常做 8L + 6L 兩煲兩蓋 !!

原文章由 slspp 於 08-5-6 10:38 發表

多謝monkeyyy指點啊~

我家通常4個人食飯.....
咁Fissler 8L + 4L 連1個壓力蓋 $2690,抵買嗎?? 定係再等sogo感謝祭先買好呢??

複式洋房

原文章由 slspp 於 08-5-5 12:33 發表
想請問呢個價錢抵買嗎? (我唔知promo做到幾時呀~) 唔知以往 sogo感謝祭會唔會有更多discount呢? (聽同事講,好似5月尾係sogo感謝祭,唔知等唔等好 ...

我知Wong on big sales 22-25/05/2008
Sogo big sales 23-31/05/2008

我都心大心細,等唔等big sales
今天又看 wing on Fissler & 菲x 邊個好??

禁止訪問

男爵府

原文章由 kycathy 於 08-5-9 23:52 發表

我知Wong on big sales 22-25/05/2008

今天又看 wing on Fissler & 菲x 邊個好??

唔覺唔覺自己都用了好多年,我買時,是個朋友在永安地庫做 sales 介紹的,她大力推介我用 Fissler 這牌子,是它的鋼水最好喎,她自己當時都用緊。

講真,雖然用了咁多年,但對個煲仍然十分滿意!!!

男爵府

原文章由 kycathy 於 08-5-9 23:52 發表

both also good~~ haha...

大宅

我對 fissler 都相當滿意,
講真 ... 買高速煲真係唔可以貪平,
萬一有危險咁點算 ???

原文章由 marthana 於 08-5-10 10:25 發表

唔覺唔覺自己都用了好多年,我買時,是個朋友在永安地庫做 sales 介紹的,她大力推介我用 Fissler 這牌子,是它的鋼水最好喎,她自己當時都用緊。

講真,雖然用了咁多年,但對個煲仍然十分滿意!!!

洋房

原文章由 Pretty2036 於 08-5-10 10:32 發表

both also good~~ haha...

我就鍾意fissler個lock多d,雖然話係old design,轉入去,但係對我來講就易用d~ 我試過lasgotina個lock,好似要好大力咁,我怕我lock/open個時會成煲翻左......^^""

洋房

Hi Kycathy,

你唔係買左telford咩?? 我會等bid sales再去睇睇(師奶仔...要再格下價...^^"") ~ 今年唔知西田(一田)幾時sale呢?? 我有西田咭,所以又想等下~ 唉~ 有時會諗,咁等法,都唔知點搞呀~

大宅

呢個係我買 fissler 既原因之一 !!
另一個原因係 fissler 煲口較闊,
用黎蒸餸方便好多 !
最後就緊係價錢啦 !!!

原文章由 slspp 於 08-5-10 12:21 發表

我就鍾意fissler個lock多d,雖然話係old design,轉入去,但係對我來講就易用d~ 我試過lasgotina個lock,好似要好大力咁,我怕我lock/open個時會成煲翻左......^^"" ...

首頁

尾頁

跳至