跳至

首頁

尾頁

大宅

有邊位bb係cheerful kids 係跟珊姐姐上堂架?入黎傾下偈啦~

大宅

我啱啱打去揾珊姐姐約左10may Sat 試堂。因我個囡未足兩歲又未上過playgroup。所以佢suggest先上牙牙學班。不過都幾貴,$200/堂,如join可在學費上扣, $700/4堂。
希望ok啦。因我聽cheerful kids地方比較大,最緊要係近屋企。

原文章由 RnD正BB 於 08-5-5 19:14 發表
有邊位bb係cheerful kids 係跟珊姐姐上堂架?入黎傾下偈啦~

大宅

好嘢~又多個cheeful kids 既fans~~歡迎你~

男爵府

呢間係邊呀~~~!

原文章由 RnD正BB 於 08-5-24 20:09 發表
好嘢~又多個cheeful kids 既fans~~歡迎你~

大宅

係荃灣99廣場!

原文章由 hohopingping 於 08-5-24 21:00 發表
呢間係邊呀~~~!

民房

我個小朋友果班之前都係珊姐姐教, 但係宜家換左個冬菇頭老師, 唔對路。

別墅

小B女剛一歲,佢都係介紹牙牙學語班,其實幾大開始好D,幾多人一班。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我囡囡都係珊姐姐教,sat 1100,返左2堂。
珊姐姐俾我既感覺幾好架。

大宅

係咩??你返幾多點呀?
原文章由 bhead06 於 08-5-25 14:25 發表
我個小朋友果班之前都係珊姐姐教, 但係宜家換左個冬菇頭老師, 唔對路。

民房

星期六下晝呀, 轉左兩個禮拜喇!

原文章由 RnD正BB 於 08-5-26 15:18 發表
係咩??你返幾多點呀?

別墅

I'll go to take a look, any website?

原文章由 RnD正BB 於 08-5-25 10:01 發表
係荃灣99廣場!

大宅

回覆 #1 ahmin 的文章

ahmin,

www.cheerfulkids.edu.hk is their website.

別墅

大家好 !!我個女剛剛由牙牙學語升左去幼兒上學適應班, 宜家諗緊將會比佢join英語建築師定係2文3語好, 各位媽咪比d意見呀..thks
有無媽咪可以講講, 2文3語上堂有咩內容同流程係點ga??

大宅

大家好, 我係0810 的海濱mama

我會過多1, 2 個月同BB 去PLAYGROUP 玩, 我會去返慧中玩, 費事走黎走去嘛

大宅

大家好~~~

我個女今年三歲, 佢一歲半既時候就去左珊姐姐度返Playgroup. 珊姐姐真係教得幾好. 我個女平時好怕醜架. 但係起珊姐姐到上左一個月左右(4)就月黎月有返應. 珊姐姐羅起d教材既時候, 佢已經扒左半個身出去, 我拉返呀女住好, 呀女又扒返出去. 直到珊姐姐叫佢坐返好, 呀女就即刻坐. 我叫都無甘聽話呀. 最後呀女返左大約半年左右, 因為呀女返n, 所以我都唔想side錢起珊姐姐果度(真係幾貴). lee半年時間裡面, 都曾經轉過一兩個姐姐教, 但係呀女就唔係太起勁. 果陣時我都諗住上完果期都唔係珊姐姐教既, 我就唔再返. 點知, 果一兩個姐姐都唔多長, 好快就唔見人. Final 都係珊姐姐教返.

另外除左珊姐姐之外而家應該仲有個叫kitman既姐姐, 佢都ok. 事緣, 有一次呀嫂唔得閒, 叫我幫佢帶佢個女返珊姐姐度 (佢個女就黎2). 甘我就帶埋自己個女同呀嫂個女, 一齊去珊姐姐度上堂 (果次好肉痛, 我諗住我個女都3, 之前又有起佢地果度上堂同埋講明係陪呀嫂個女上, 佢地都要收我$200). 所以知道kitman姐姐都ok. 當然喇, 我都係覺得珊姐姐係最好既.

另外, 我起搵暑期課程比呀女既時候, 見到有一間平珊姐姐一半既playgroup, 但係要時間岩羅, 佢係星期六既上午同埋我未上過, 唔知好唔好. 有興趣既媽咪可以睇下.

http://www.nwsc.org.hk/eccourse/index.php?action=1&action2=10

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 1# karenlpp 的文章

我個仔讀個八個月, 珊姐姐就惡過kaman姐姐.但就感覺d老師好大細超及好商業化. 我仔比較活潑, 也許成日走唔停, 佢就居然唔比我個仔升class, 最後我都沒有去繼續讀, 轉去第2度讀lor.
;-)

大宅

你quote 咗 "http://www.nwsc.org.hk/eccourse/index.php?action=1&action2=10" 我都係報咗街工o既星期六playgroup, 不過我報11:00am 1.5歲o個班。比cheerful 平好多呀,$324 - 4堂 (early bird rate), 就算原價都係$360, 4堂。非牟利機構唔代表唔好, 商業機構牟咗o既利係公司袋, 唔係益咗小朋友。

原帖由 cwhtcybb 於 09-5-21 14:29 發表
大家好~~~

我個女今年三歲, 佢一歲半既時候就去左珊姐姐度返Playgroup. 珊姐姐真係教得幾好. 我個女平時好怕醜架. 但係起珊姐姐到上左一個月左右(4堂)就月黎月有返應. 珊姐姐羅起d教材既時候, 佢已經扒左半個身出 ...

大宅

我個B初頭都係堂上走來走去,見到同班同學仔一個個升班,講真都有D唔開心。後來同珊姐姐同D老師傾過,都明白阿B仲未得,勉強升班都未必係好事。講真我地帶阿B返playgroup都係希望佢可以學多D野,升唔升班都係其次。

原帖由 常歡笑 於 09-6-1 08:42 發表
我個仔讀個八個月, 珊姐姐就惡過kaman姐姐.但就感覺d老師好大細超及好商業化. 我仔比較活潑, 也許成日走唔停, 佢就居然唔比我個仔升class, 最後我都沒有去繼續讀, 轉去第2度讀lor. ...

大宅

好媽媽勳章

朋友有個1歲半B,前兩日打電話去問,唉!

話俾佢聽阿B1歲半,佢居然叫佢上K1適應班(吓,咁都得?)

問佢師資,原來仲係讀緊幼兒課程的學生!(B未做佐實驗品?)

好彩問清楚,如果唔係真係晒錢晒時間!

原帖由 ktv 於 09-6-1 15:55 發表
你quote 咗 "http://www.nwsc.org.hk/eccourse/index.php?action=1&action2=10" 我都係報咗街工o既星期六playgroup, 不過我報11:00am 1.5歲o個班。比cheerful 平好多呀,$324 - 4堂 (early bird rate), 就算原價都係$3 ...

首頁

尾頁

跳至