婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我99傻架....
愛孫愛到死咁...
都唔知可以係邊道講起好呀
就講我出院果日...
唔知各位媽媽有冇聽過??
如果個孫仔出院..一定要我D屋企人一齊去我地住果道
如果有邊個唔去就唔可以過黎睇個外孫...
<咁樣就要等到滿月先可以睇>
咁樣唔吉利喎...bb會7日後死...佢話佢鄉下有人試過喎
又話bb仔唔可以成日出街..自己又帶呀b落街囉
成日話我唔比3呀b著...你知唔知幾熱呀??
呀仔D汗係咁流呀...
成日講野大大聲..好似驚死冇人知佢想點咁
抱住BB食野食到D雞骨就放係隻手道..
之後放係張枱..然後又放隻手落呀B道
又唔衛生...我睇到咪鬧佢囉
聽到呀仔喊就話我做唔足D野所以呀仔先喊
呀仔食奶食160食到80..呀b訓左..佢就話呀b好飽..
話佢唔想食..叫我唔好正醒佢...
咁呀仔一出世到宜家都係同我地訓架嘛..
當99一醒左就會連門都唔搞就入左黎...
之後我比佢嘈醒左...
最嬲既係..我問佢做咩野..
佢就話冇我既事...我想入黎睇下個孫姐嘛...
你訓啦....一時會話..我入黎想打醒你個仔玩之嘛
我真係比佢搞到我心臟病喇...大佬個b個幾個月大炸...
咁我娘家買左個bb搖搖床..咁見呀b玩得好開心咁我咪買囉!!
點知我買左...佢又唔比呀b訓喎...
咁佢就話因為張搖搖床設計好有問題...所以唔比訓
佢係咪有問題???
我見佢咁緊張..咁我咪囉呀仔返我娘家湊囉
佢又打比我個妹﹒..問佢識唔識湊??
佢成日話佢2個仔都係佢湊...點知我99個呀媽係大陸黎玩呀b幾日
就話佢個女<姐係我99>d仔係佢奶大<湊大>...你話呀
我話我呀媽湊bb好叻...佢又唔信...
真係比我99激到死呀!!
仲有好多...都唔知點講好呀

[ 本文章最後由 edea 於 08-5-15 23:23 編輯 ]

禁止訪問

複式洋房

原文章由 kikilala 於 08-5-12 14:20 發表
唔知各位媽媽有冇聽過??
如果個孫仔出院..一定要我D屋企人一齊去我地住果道
如果有邊個唔去就唔可以過黎睇個外孫...

我99便是這樣 , 未滿月前不可外人見bb面 .... 但唔知係咪因為唔吉利 :q ...

滿月唔係唔可以比外人見...淨係唔好比4眼果D喎<~我奶奶話

大宅

好媽媽勳章

原文章由 yuki-yan 於 08-5-12 14:27 發表

滿月唔係唔可以比外人見...淨係唔好比4眼果D喎

咁除咗眼鏡得唔得呀

複式洋房

原文章由 湯圓圓 於 08-5-12 14:34 發表

咁除咗眼鏡得唔得呀

係得架...
但係要睇下你奶奶係邊道鄉下囉..
生左bb係件開心既事...
都唔明D99可以咁架

別墅

好媽媽勳章

咁除咗眼鏡得唔得呀

其實以我理解四眼=大肚婆

大宅

我99話唔好比人抱bb, 因的朋友唔識抱 (剩係我的朋友)佢自己上來我屋企見啊b sleeping就話bb唔好sleeping太多,會腰骨痛跟住自己咪弄醒佢囉

公爵府

bb唔係訓就係食奶啦.....

唔訓點生肉呀??

別墅

個奶奶咁樣真係激死啦....生仔已經好辛苦仲要咁多說話...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我坐月果陣返到去,
我媽咪同阿婆想過黎睇BB,
佢話BB滿月前外家人唔可以睇呀!
妖.. 我睬佢都白痴, 跟手就即刻叫佢地上黎,
佢地黎到個八婆仲要單單打打,
話我阿媽阿婆唔通氣, 好似前世未見過BB咁,
我媽知我無野食, 拎埋大煲細煲補品過黎,
個八婆勁唔抵得即刻走去封封利是塞俾我地,
梗係唔要啦, 貪你困一百幾十咩!
然後仲要屈我, 話日日整野我食, 我都唔肯食,
食屎啦! 多X謝啦真係!

樓主, 你脫左苦海, 真係好羨慕你,
我仲喺煉獄度等死咋... 唉

民房

未滿月唔好比人見...哈哈...
咁未滿前都要返健康院架啦....果到大把人見到喎...果d唔算人呀?

複式洋房

原文章由 paklok 於 08-5-13 00:58 發表
我坐月果陣返到去,
我媽咪同阿婆想過黎睇BB,
佢話BB滿月前外家人唔可以睇呀!
妖.. 我睬佢都白痴, 跟手就即刻叫佢地上黎,
佢地黎到個八婆仲要單單打打,
話我阿媽阿婆唔通氣, 好似前世未見過BB咁,
我媽知我無野食, 拎 ...

仲有好多野架...
你99有冇同你呀媽講..
親家:不如你黎陪你個女坐月呀..
點知我呀媽應成左佢...
仲要房呀媽煮飯比佢屋企人食呀...
頂...佢當我呀媽係工人呀???

複式洋房

原文章由 mandysio 於 08-5-12 16:01 發表
bb唔係訓就係食奶啦.....

唔訓點生肉呀??

咪就係囉...成日等呀仔訓左
走去搞醒我個仔...
都唔知佢係咪痴架...

複式洋房

原文章由 卓卓媽咪 於 08-5-12 15:19 發表

佢唔係話呢D...
佢係話帶眼鏡果D呀...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你99正一痴孖筋

大宅

睇見你地既話題我又有個問題想問啦~
因為我打算同老公係牛年生多個b~但係我大伯個老婆~佢依家有左3個幾月個b啦~佢話生左個b叫我幫佢湊~咁如果我有左會唔會對佢個b或我個b唔好嫁??
我依家仲未有~不過過多兩個月就開工嫁啦~

男爵府

使咩理你99,而家咩年代啦
我b未滿月都成日出街啦

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原文章由 卓卓媽咪 於 08-5-12 15:19 發表

我娘家都有長輩咁講, 初頭仲以為真係戴眼鏡, 原來係大肚婆咁解.
生完bb出院當日, 99又係叫晒成村人嚟我屋企, 我响醫院已幾日冇覺好訓喇, 仲要應酬佢地d人, 終於夜晚忍唔住大發c6脾氣.

大宅

係嫁~我都聽過人地講嫁~4眼姐係大肚婆咁解~

大宅

咁除咗眼鏡得唔得呀

......咁阿B個阿媽(即係我)四眼嘅,點算???
......咁阿B個老豆又係四眼嘅,點算???
......咁阿B個公公婆婆阿姨都係四眼嘅,點算???
(我地家族嘅近視係遺傳個種)

最最重要,係接生嘅醫生係四眼嘅,唔通要醫生叔叔咪埋對眼做手術???

首頁

尾頁

跳至