親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛與家人去佐巴塞幾日,有2次差D俾人偷銀包!! 幸保不失

如果大家下次去巴塞,特別係地鐵扶手電梯時,一D疑似遊客的鬼佬/鬼妹揸住地圖要特別留意,佢地隨時會向你埋手!

複式洋房

回覆 #1 RnD正BB 的文章

Thanks for sharing !!

You should be happy that you can finally '幸保不失'.

I just went to Italy last month. It's quite safe now in the daytime as lots of police getting around the tourist areas.

mouth: mouth:

男爵府

SURE, AND IF TAKE TRAIN, PLS TAKE ALL FIRST CLASS TRAIN. WE OBJECTED ALL CLIENTS TRAVEL IN LOWER CLASS AS 100% GUARANTEE THINGS STOLEN IN PAST YEARS RECORD.

THEY KNOW WE ARE CHINESE AND RICH, THEN STILL THINGS FROM US.
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

男爵府

睛靈勳章

我03年自由行去時都係地鐵遇到C奶小偷已開左我隨身BAG既拉鍊, 當然無事啦因我個小BAG要開埋2粒big park樓才可,我直刻用眼好惡的望住她, 她若無其事行開了.

另外, 係教堂門外都四處feel到好多阿佬四處望有誰可偷.

當年我未去時, 有朋友剛去完無耐都被偷左野, 所以我地分外小心.

係羅馬我都遇過小童, 去巴黎時, 同行既朋友背包也被開..........

其實好多地方名勝都有小偷, 自己小心便可.

重有講開又講, 埃及呢d落後地方, 唔多小偷但d阿佬好多都吹水唔抺口, 千奇唔好信, 我被試過帶我地行某景點, 原來帶我地去看他舖買野.

相反, 約旦d 人非常nice, 我部mobile 有問題, 舖頭老細叫伙計幫我叫的士到另一店, 那男人免費幫我整mobile, 重有坐mini bus 去死海時, 車尾只剩一位俾我坐了, d 阿佬重迫埋一起叫我老公坐埋, 最後我地半夜坐taxi去機場, 那司機叔叔唔走係旅館訓, 半夜3點開車俾我地tim, 當時約旦之行真係好難忘.

另外, 希臘d人又唔多好, 係機場買船飛, 那阿叔賣d A CLASS位俾我地, 我地講明要平位, 係碼頭大浪無船, 第二日排隊換飛, LOCAL人唔排隊!!

所以出外旅行真係可以遇到好多事, 有激氣, 有難忘! 特別係自己去, 真係可看到些當地文化, 也會有幸識到其他朋友!

大宅

我那年去Barcelona, 我覺得治安OK, 當然自己要小心. 反而去到
Marid, 尤其坐地鐵, 真係一步一驚心, 出了車廂行去出閘口, 好鬼靜, d人個樣仲好鬼殊, 上了地面先鬆口氣

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 angelawoo 於 08-5-13 16:56 發表
SURE, AND IF TAKE TRAIN, PLS TAKE ALL FIRST CLASS TRAIN. WE OBJECTED ALL CLIENTS TRAVEL IN LOWER CLASS AS 100% GUARANTEE THINGS STOLEN IN PAST YEARS RECORD.

THEY KNOW WE ARE CHINESE AND RICH, THEN S ...

我當年係歐州坐火車程程頭等,有時坐夜車係有房的,都經常有人白撞推門入來,可能博你睡了便行兇!

首頁

尾頁

跳至