自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

非常苦惱,手機由5S 轉6plus 再download what\'s app 從 iCloud 想備份回之前對話,但出現畫面停在某一位置無法再動,請高手指教

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

回覆:what\\\'s app 問題

幫你推

大宅

畀面勳章

我係舊機嘅whatsApp嘅對話設定做備份,之後再將舊機係電腦iTunes 做一次backup,然後直接將新iPhone 由iTunes Sir啲資料就得,你部舊手機有無係iTunes 做backup?

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

5s會幫你備份去icloud
5s同iphone file 格式應該都唔同,有無睇過whatsapp說明點樣轉?

別墅

我之前都試過,重新開機,佢就郁返喇!

男爵府

android whatsapp 格式唔同 IOS whatsapp, icloud 唔會同你backup
除非買第三方軟件黎過返d history

男爵府

畀面勳章

之前5s有冇上過資料上去?如果有就一入就入到,我幫c6一開就ok
真係唔得就打去apple問,會教你點過

大宅

kck811 發表於 15-1-26 21:39
非常苦惱,手機由5S 轉6plus 再download what\'s app 從 iCloud 想備份回之前對話,但出現畫面停在某一位置 ...
我搞咗10次先搞掂!

首頁

尾頁

跳至