跳至

首頁

尾頁

大宅

阿b唔肯坐車仔(出街), 又成日扭人抱, 點算好? 平日係屋企都要成日扭人抱,, 有時我坐住抱佢都扭, 甚至喊得很厲害,我要抱佢周圍行先安靜番, 但佢真係愈來愈重(而家應該有15-16磅), 所以好累啊! 我試過用揹帶, 但佢只能安靜一陣, 跟住又扭過!
請問大家, 若成日抱住bb, 會否太緃容佢, 之後就更"痴身"? 我聽聞某些專家話, bb扭抱係想大人俾些安全感和愛, 咁樣使我很矛盾, 唔知點做好?

男爵府

我同你一樣, BB 有 15磅, 成日扭抱 , 仲要我行黎行去 , 但我暫時未比佢坐車仔, 因為我驚佢條腰唔夠力, 再過多半個月先試下 !

原文章由 小孖寶 於 08-5-14 23:53 發表
阿b唔肯坐車仔(出街), 又成日扭人抱, 點算好? 平日係屋企都要成日扭人抱,, 有時我坐住抱佢都扭, 甚至喊得很厲害,我要抱佢周圍行先安靜番, 但佢真係愈來愈重(而家應該有15-16磅), 所以好累啊! 我試過用揹帶, 但佢只能 ...

洋房

原文章由 小孖寶 於 08-5-14 23:53 發表
阿b唔肯坐車仔(出街), 又成日扭人抱, 點算好? 平日係屋企都要成日扭人抱,, 有時我坐住抱佢都扭, 甚至喊得很厲害,我要抱佢周圍行先安靜番, 但佢真係愈來愈重(而家應該有15-16磅), 所以好累啊! 我試過用揹帶, 但佢只能 ...

me too!!

不過依家我好多時都放佢係梳發.但出街都係唔坐車仔要人抱

複式洋房

我都係好矛盾,距真系越來越重,試下坐搖籃。試下放個枕頭比距坐

伯爵府

我阿囡都係咁呀..早一個月前都仲係每日都要人抱住..連訓都要...只要我一放佢落床仔..佢就即刻醒同喊住要扭抱..
之後我開始試下放佢去大床度玩下..咁佢都肯玩番十幾廿分鐘既...我就訓係一邊同佢玩下囉..都叫做對手有得抖下..
夠3個月大後..我就試下放佢落搖椅..最初係一放落去..佢又喊到拆天..但我每日都試下..試多幾日..佢就由每次只肯坐5分鐘變成依家坐30MINS 都無問題..
所以依家日頭佢扭玩同抱既話..我又真係無力抱..都係放佢去大床OR 搖椅囉.

首頁

尾頁

跳至