自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

【 本 報 訊 】 男 童 岑 浩 賢 ( 賢 仔 ) 被 斬 案 , 買 兇 斬 賢 仔 的 繼 母 孔 敏 儀 、 主 謀 曾 可 威 , 以 及 負 責 接 載 的 的 士 司 機 , 分 別 判 囚 12 年 、 18 年 及 8 年 , 上 訴 要 求 減 刑 昨 遭 駁 回 。 另 兩 名 年 輕 刀 手 羅 嘉 豪 及 陳 展 航 , 曾 協 助 控 方 頂 證 , 惟 原 審 法 官 未 有 給 予 足 夠 減 刑 , 故 獲 准 減 刑 1 年 , 由 10 年 減 至 9 年 , 以 及 9 年 減 為 8 年 。

右 手 功 能 大 減上 訴 庭 判 詞 指 , 本 案 是 一 宗 有 計 劃 的 冷 血 襲 擊 , 繼 母 提 供 金 錢 , 讓 前 男 友 策 劃 及 實 行 如 此 邪 惡 的 計 劃 , 目 的 是 要 斬 斷 賢 仔 右 手 致 永 久 傷 殘 , 對 賢 仔 完 全 沒 有 憐 憫 之 心 。 上 訴 庭 認 為 案 情 的 嚴 重 性 屬 獨 一 無 二 , 公 眾 對 事 件 亦 感 到 恐 怖 , 故 認 為 被 告 是 值 得 重 囚 , 同 時 亦 要 起 阻 嚇 性 。 現 時 賢 仔 的 右 手 留 下 疤 痕 , 手 部 活 動 能 力 受 影 響 , 右 手 能 力 僅 約 為 左 手 的 七 成 。

俾佢上訴到就冇天理咯...

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

不知悔改,加刑就差唔多.

別墅

我覺得佢判得好輕囉,仲話上訴,咁恨後母同幫兇,等天收

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 小木偶媽咪 於 08-5-17 10:12 發表
不知悔改,加刑就差唔多.

就係law, 12年益左佢 !

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢咁女人,放返出黎都唔知會做咩,
應該上訴失敗之餘,再加佢監至岩!

翡翠宮

畀面勳章

其實我唔明點解佢仲有顏面上訴!

洋房

佢自己都有小朋友,當佢大個知道自己的媽媽係咁,你估會點?

侯爵府

好媽媽勳章

仲有顏面上訴,不知悔改,個小朋友俾佢害一生(身,心),加佢監至啱呀!
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

上訴,去死啦,咁毒既後母,應該終生監禁,

別墅

咁無人性仲想上訴, 好難呀~

首頁

尾頁

跳至