少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:扭眼瞓,但唔肯瞓, 咩都扭,罵都無用,唔

原帖由 kan2011 於 15-03-18 發表
扭眼瞓,但唔肯瞓, 咩都扭,罵都無用,唔理佢都無用,喊到飽就瞓,反反覆覆3個鐘

...
眼訓得濟都會扭到唔肯訓,但又累,越累越扭,越扭越累越訓唔著....😨

複式洋房

回覆:RockMusicLover 的帖子

所以話做媽媽真甚艱難

禁止訪問

回覆:4歲幾仲日喊夜喊

大宅

引用:Quote:原帖由+kaling228+於+15-02-20+發表

原帖由 hk430 於 15-02-22 發表
佢有言語遲緩,聽唔明我地講咩
咁樣可能佢自卑喎,不如試試無理喊時候唔好理佢,表現好既時候多d贊下佢等佢有返自信。。我仔20個月,經常力不從心就會發脾氣,多d贊佢就會好願意繼續去做果樣野,如果批評佢佢會更加嬲。。

複式洋房

引用:我大女4歲,又係一日喊到黑。佢好敏感,阿

原帖由 kangaroomama 於 15-03-17 發表
我大女4歲,又係一日喊到黑。佢好敏感,阿妹大聲喊,佢話好嘈又喊。有時佢爬高,好聲好氣叫佢落黎,又喊。 ...
我大女4歲半,同你個女好相似,講野係好叻,不過好敏感嘅人,例如我讚其他小朋友套校服好靚喎,邊間學校呀,佢會立即話,你做乜唔讚我靚,係咪話我核突呀,我眼都突,咁細個情緒咁覆雜

我同佢講道理,佢居然話我成日鬧佢,細妹嘈佢就話好嘈呀,嘈到我耳聾,細妹整親喊佢一係就話嘈住佢,一係就喊得大聲過妹妹

但係佢心情好果時就錫到細妹燶,細妹有時唔係身邊佢又會好掛住妹妹,掛到喊,又唔似扮野架喎

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 emimi 於 15-02-06 發表嘩~你

原帖由 jincaiyan 於 15-03-01 發表
我都係⋯其實我已經癲佐了。
我係大女五歲 ,係仔2歲
我個女真係好少好少好少野都會喊!
要咩買咩已經係錯既開始

大宅

回覆:4歲幾仲日喊夜喊

我果個6歲都仲係甘啦!唉…都唔知有咩野辦法…

首頁

尾頁

跳至