跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 VenusIP 於 08-5-26 22:31 發表
真係好唔得, 魚生唔生鮮, 其他菜都好唔得, 叫左碟唔記咩牛柳, d 肉又梅又"林" (我想可能落得太多梳打粉), 太難食想叫個侍應攞走, 佢話唔得, 老細唔比 (因食剩太多), 頂 ~~ 唔係我唔想食, 係因為太難食. 張檯得個丁 ...

D魚生唔止唔新鮮,重要未溶雪就拎出嚟,都唔知點食!

複式洋房

D魚生唔止唔生鮮, 仲要未溶雪,都唔知點食!

男爵府

反而我上次食..佢d魚生唔夠凍啊..
我仲記得我叫左個蟹子沙律..入面得三兩條蟹柳絲..d青瓜絲仲要係青瓜皮黎架..好絕啊..
呢間野我估好快就會o係聯和墟消失..:;pppp:

複式洋房

我上次碟蟹子沙律都係!

大宅

嘩...O晒嘴....貢都得???
原文章由 VenusIP 於 08-5-26 22:31 發表
真係好唔得, 魚生唔生鮮, 其他菜都好唔得, 叫左碟唔記咩牛柳, d 肉又梅又"林" (我想可能落得太多梳打粉), 太難食想叫個侍應攞走, 佢話唔得, 老細唔比 (因食剩太多), 頂 ~~ 唔係我唔想食, 係因為太難食. 張檯得個丁禁大, 結果碟牛肉放左成晚, 我食禁多年任食自助餐都未見過禁差服務, 真係冇下次.

大宅

你就當佢係新產品...魚生味的雪條...
原文章由 Joyce2008 於 08-5-27 01:21 發表
D魚生唔止唔生鮮, 仲要未溶雪,都唔知點食!

大宅

笑死我拉....咁真係好絕...佢一條青瓜可以整20碟野....可能佢覺得青瓜皮有益d唔好side....
原文章由 hippo126 於 08-5-27 02:12 發表
反而我上次食..佢d魚生唔夠凍啊..
我仲記得我叫左個蟹子沙律..入面得三兩條蟹柳絲..d青瓜絲仲要係青瓜皮黎架..好絕啊..
呢間野我估好快就會o係聯和墟消失..:;pppp: ...

大宅

講完搞到我想即刻食青森

複式洋房

lee 間野好奇怪, 我地本來想 order 個炒飯, 但又怕份量太多(見都佢唔收我碟牛肉, 真係好怕碟飯食唔曬又放係到, 到時真係成檯都係), 問個類似老細的物體, 佢同我地講,個飯同單點 (即唔係食自助餐)一碟份量差不多, 跟住我地問佢可不可以點半份 (我地只係兩個人食), 佢同我地講唔得, 原因係因為個飯太熱, 不可以放係個碗到, 只可以放係碟到. ~~~~ 我地聽完後真係 O 晒嘴, 大佬你講咩呀 ~~~ 你不如直接講想我地食多D飯, 唔好叫其他野好啦.

lee 間野仲有樣衰係叫野飲一定要一"查", 每 "查"大約都有 3-4杯, 如果你 2 個人飲唔同野便要一人一查, 果日坐係我隔黎檯係對父母帶左 2 住囡囡, 其中一個囡囡想飲可樂, 媽咪想飲"金桔密" (類似飲品, 唔係太記得), 個媽咪問個 waiter 可否 一杯杯來 order, 個waiter 好肯定咁講唔得, 一定要一查查order, 之後仲講左句 "我地lee到有 60個位, 如果座滿人, 每人 order 一杯, 我地咪做死 ". 咁"好"的服務態度, 真係冇可能下次再去.

原文章由 a776170 於 08-5-27 08:18 發表
嘩...O晒嘴....貢都得???

大宅

如果佢咁同我講...我實會問....如果一人一喳咁你夠會做死loh...d人咁funny的...真係想會一會佢地
原文章由 VenusIP 於 08-5-27 20:12 發表
lee 間野好奇怪, 我地本來想 order 個炒飯, 但又怕份量太多(見都佢唔收我碟牛肉, 真係好怕碟飯食唔曬又放係到, 到時真係成檯都係), 問個類似老細的物體, 佢同我地講,個飯同單點 (即唔係食自助餐)一碟份量差不多, 跟住我地問佢可不可以點半份 (我地只係兩個人食), 佢同我地講唔得, 原因係因為個飯太熱, 不可以放係個碗到, 只可以放係碟到. ~~~~ 我地聽完後真係 O 晒嘴, 大佬你講咩呀 ~~~ 你不如直接講想我地食多D飯, 唔好叫其他野好啦.

lee 間野仲有樣衰係叫野飲一定要一"查", 每 "查"大約都有 3-4杯, 如果你 2 個人飲唔同野便要一人一查, 果日坐係我隔黎檯係對父母帶左 2 住囡囡, 其中一個囡囡想飲可樂, 媽咪想飲"金桔密" (類似飲品, 唔係太記得), 個媽咪問個 waiter 可否 一杯杯來 order, 個waiter 好肯定咁講唔得, 一定要一查查order, 之後仲講左句 "我地lee到有 60個位, 如果座滿人, 每人 order 一杯, 我地咪做死 ". 咁"好"的服務態度, 真係冇可能下次再去.

複式洋房

八番好味, 但貴

複式洋房

係咪馬適路近上水個間?

複式洋房

係咪馬適路近上水個間?

大宅

有咩正野食?又有幾貴呢?
原文章由 bertha 於 08-5-27 20:58 發表
八番好味, 但貴

洋房

份量少!但壽司就無壽司醋味,飯團鬼死咁大,驚你食唔飽!
刺身好細件,好像是食剩的碎料咁!
為免失禮無面!最重要就是要帶現金呀!竟然唔收卡及無EPS服務呀!

大宅

原文章由 二少爺 於 08-6-2 00:55 發表
份量少!但壽司就無壽司醋味,飯團鬼死咁大,驚你食唔飽!
刺身好細件,好像是食剩的碎料咁!
為免失禮無面!最重要就是要帶現金呀!竟然唔收卡及無EPS服務呀! ...

呢間野可以等接埋:;pppp:

珍珠宮

原文章由 a776170 於 08-5-27 08:27 發表
講完搞到我想即刻食青森

青森係邊到嫁?
我之前就食福井~本來想試下呢間野,但係而家見到你地
報既料真係請我都唔去~聽你地咁講真係好垃圾喎間野~!
咁既態度同質素!一定好快執笠!

大宅

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16924

洋房

牽晴間有間 赤川 呀!不仿試試呀!

首頁

尾頁

跳至