網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我呢2年都係跪係度抺地, 起因係有人送左D菜比我地, 點知裡面有跳蚤!
第一日冇為意(因為未打開個袋), 第2日接到通知, 已經跳到成屋都係!
狂比跳蚤咬, 但又唔想用果D噴霧, 於是用漂白水/滴露抺地, 抺左幾日消滅左8,9成, 之後抺多2,3星期清晒, 但因為咁都習慣左跪係度抺, 乾淨好多, 但就好攰同聽人講會傷膝頭, 一路都想買支地拖板, 但超市見到果D都係一定要用專用布, 或者攝塊布落十字孔度, 前者好麻煩, 要買專用布, 第時佢唔出我去邊度搵布? 後者我用過, 麻麻地, 成日攝唔住塊布, 會移位!

終於係淘寶度搵到個係夾住D布, 賣家都試過可以用普通布, 於是就買支黎試下, 原來都幾大盒架~

貨到即試用, 非常好用, 雖然個夾有少少難開, 但夾得好實, 完全冇走位(我夾佢送的專用布, 打算等塊布唔好用再換普通布試下), 我用花灑整濕塊布, 好易拖, 又可以好似掃地咁既手勢, 將頭髮呀, 塵呀掃埋一堆(因為屋企對面正在起圖書館, 超大塵), 再用紙巾執走就OK, 塊布我都冇拆落黎, 同樣同花灑沖沖就乾淨左9成~ 我棟起佢就算收好啦~ (懶丫麻~)

以前跪係度抺, 要抺半小時, 而家5分鐘搞掂! 清潔程度同跪係度差不多(當然D窿窿LA LA要用人手, 但唔洗次次跪係度抺我已經好開心!), 重點係清潔變得容易左, 令我日日去抺都唔會覺得麻煩!

圖得閒UP, 先比LINK大家~
http://item.taobao.com/item.htm?id=17741642370
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

珍珠宮

我已經拖完地又洗乾淨個拖板了~

珍珠宮

只係用左10分鐘咋~ 已經包埋影相~~

珍珠宮

拖左個廳, 我同囡都係長頭髮, 所以特別多頭髮係地下~

珍珠宮

拖完之後用花灑沖一沖, 靚仔晒~

大宅

小寶貝兒 發表於 15-2-10 13:45
好方便呀, 多謝分享, 過完年淘番個先

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:拖完之後用花灑沖一沖, 靚仔晒~

原帖由 小寶貝兒 於 15-02-10 發表
正喎 又方便

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:我最近淘左支3M地拖板, 好用!

計體積重嗎?

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

幾吸引喎

子爵府

引用:我呢2年都係跪係度抺地, 起因係有人送左D菜

原帖由 小寶貝兒 於 15-02-10 發表
我呢2年都係跪係度抺地, 起因係有人送左D菜比我地, 點知裡面有跳蚤!
第一日冇為意(因為未打開個袋), ...
你拖地之前話用花灑整濕塊布,咁要整乾D先拖嗎?會不會拖到個地都仲好濕?

別墅

其實hktv都有
原價$112 用佢免費$100 mall dollar
連埋運費都係比$52 hk
絕對比淘寶平 同埋正版

珍珠宮

ninini 發表於 15-2-10 23:14
計體積重嗎?
應該唔洗, 雖然個盒好長下(差不多0.7米長), 但好薄同窄, 我連埋其他野一齊順豐集運咋~

珍珠宮

amysiu328 發表於 15-2-11 00:59
你拖地之前話用花灑整濕塊布,咁要整乾D先拖嗎?會不會拖到個地都仲好濕?

...
我冇整乾啊~ 我拖地磚, 可能而家天氣比較乾燥, 個地好快就乾, 如果覺得太濕, 我屋企果個係玻璃浴門, 係條門軌度括2下就冇咁濕了, 不過我拖完個廳就要再去廁所整濕D塊布, 所以後來我用花灑整濕左都唔括乾D, 直接一次過抺晒全屋~

珍珠宮

hunterx2 發表於 15-2-11 04:16
其實hktv都有
哦~ 我見屋企附近既日本城, 百佳, 惠康都唔見有呢隻款, 就去淘下囉~
不過你講既100蚊MALL DOLLAR係咪登記就有? 每個用戶用一次就冇架啦?

別墅

引用:Quote:hunterx2 發表於 15-2-11 04:16 其實

原帖由 小寶貝兒 於 15-02-11 發表
哦~ 我見屋企附近既日本城, 百佳, 惠康都唔見有呢隻款, 就去淘下囉~
不過你講既100蚊MALL DOLLAR係咪登記就 ...
15號前註冊都有,一個帳號一次

男爵府

hunterx2 發表於 15-2-11 04:16
其實hktv都有
是同一款?

子爵府

引用:Quote:原帖由 小寶貝兒 於 15-02-11 發表哦

原帖由 hunterx2 於 15-02-11 發表
15號前註冊都有,一個帳號一次
Use credit card to pay?

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

夾既真係唔見有!等我又淘先

小寶貝兒    發表於 15-2-13 14:39

珊瑚宮

環保接龍勳章

我有養狗,最怕條布勁痴毛,請問係咪真係一沖水就乾淨?

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

首頁

尾頁

跳至