自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 catjeffcat 於 08-5-26 23:16 發表

唉.... 睇黎可能你老公係知咩事, 但係費事比你知.... 一係就攪出人命, 一係就可能佢整壞左人地手機要賠番比人又無錢.... 因為照計一個讀緊書的人唔會使到咁多錢.....
算啦.... 佢都咁講你就食小多教瞓..... 男家的 ...

唔入數,就一定嘈緊,我屋企地下磁磚唔洗要都得喇~~
佢發火非同小可,一手就可以將小童單車撞爛,我d家俬實受難,屋企整亂晒,我就會失控大叫大喊,事後做死我。
我唔敢請朋友去屋企,怕人問點解你d門...點解...
近年我諗通少少,少出聲、少頂撞,但求屋企安寧。

[ 本文章最後由 師奶 於 08-5-27 12:24 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 katherine2008 於 08-5-27 12:00 發表
師奶:

我再講多一次經歷給大家知.

經過幾年前的經歷.

去年我自己的表姪仔叫佢呀媽打電話比我, 叫我借出稅單同佢個仔話向政府借錢交大學學位學費喎. 仲係急果隻. 明天即要交.

在當天晚上我直接打電話比個表 ...

錢借出就預左冇,問題係點收科?
我有預感唔會借一次咁少~~
唔好彩整單大野,到時睇我老公點收科~~
嚴重d二兄弟反枱都似==

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 師奶 於 08-5-27 12:22 PM 發表

佢發火非同小可,一手就可以將小童單車撞爛,我d家俬實受難,屋企整亂晒,我就會失控大叫大喊,事後做死我。
近年我諗 ...

係啦.... 你咁唸就啱.... 都係提點下佢之後唔好再多講就算...

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 師奶 於 08-5-27 01:18 PM 發表

其實你會唔會問你老公, 如姪仔再問你借幾千你會唔會都再借比佢???

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 師奶 於 08-5-27 12:22 發表

近年我諗 ...

你老公都好Q野蠻喎, 一句叫你入就入啦, 咁X寸, 比著我老公我已經發左爛擲野嘞 你老公邊處鄉下架, 咁都得
佢到底有無諗清楚咁樣係幫個細佬定害個細佬先:;pppp:
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

珍珠宮

原文章由 師奶 於 08-5-27 13:18 發表

既然你老公都係咁野蠻既人... 你都係等睇戲罷啦....嘿嘿嘿....

大宅

d男人死要面架. 你話唔入數, 一定鬧交.

但提下你:

1. 只此一次.
2. 仲要講明, 再有唔好煩你, 你借你的事.
3. 如再有下次, 你一定話比佢父母知.

(講明下次你唔理,佢知你不滿) 閂定後門. 唔係沒完未了的事.

原文章由 師奶 於 08-5-27 13:18 發表

大宅

d男人唔講理, 得個嘈字, 又無point, 又好力.
我地d女人EQ高, 唔好嘈. 平安是福.
佢地將來老左快D送佢入老人院. 咁就安享晚年.

唔好為錢嘈. 佢話事算吧.

原文章由 師奶 於 08-5-27 12:22 發表

近年我諗 ...

大宅

咁都得
d錢大家家麻....點解唔可以話你知借黎做咩?

雖然我估係搞大左人地個肚,
但都唔可以話借錢就過數比佢架...
每一元都係血汗錢...

如果我係你唔講清楚我唔會過數lor....

佢發脾氣既發飽佢,講到錢我無人情講架
要傻下傻下咁過幾千元去人地ac,
我寧願拎幾千元出黎剩機換左d家私佢

[ 本文章最後由 hiuhiues 於 08-5-27 15:28 編輯 ]

大宅

借左錢等於冇解決到事情, 除非d錢係借黎俾人墮胎或類似一次過既問題, 否則一定捲土重來, 仲可能變本加厲, 下次要會1萬, 唔知你c6會點呢.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 CANDY_SAMSON 於 08-5-27 13:51 發表

你老公都好Q野蠻喎, 一句叫你入就入啦, 咁X寸, 比著我老公我已經發左爛擲野嘞 你老公邊處鄉下架, 咁都得
佢到底有無諗清楚咁樣係幫個細佬定害個細佬先:;pppp: ...

死bk寫完一次又一次唔見左篇文:;pppp:

海豐人~
直覺:好戲開始
7點幾有個神秘男人打電話黎
男:請問係咪姓X
我:你塭邊位
男:X生
我:未放工,你邊位,返黎我叫佢call你
男:未放工,咁唔洗喇~~
我立即打電話比佢,讀出來電顯示電話,老公話唔識,朋友唔會叫佢X生,只叫花名。
我叫佢打電話比個姪,了解清楚究竟有冇比人威脅?係咪洗大左咁簡單?
好啦!個姪有事問佢點賠?就黎比佢激死。
咁攪法係咪要我做25仔,唉~~~~~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 tkkmama 於 08-5-27 13:57 發表

既然你老公都係咁野蠻既人... 你都係等睇戲罷啦....嘿嘿嘿....

48小時都未夠,直覺話我知有戲睇啦!
我諗好快大大單

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 hiuhiues 於 08-5-27 15:26 發表
咁都得
d錢大家家麻....點解唔可以話你知借黎做咩?

雖然我估係搞大左人地個肚,
但都唔可以話借錢就過數比佢架...
每一元都係血汗錢...

如果我係你唔講清楚我唔會過數lor....

佢發脾氣既發飽佢,講到錢 ...

真係血汗錢,烈日當空揾返黎,暈過工地二次,醫生主張唔好高空工作,我想佢為自己打算,唔好理鄉下d伯,佢以為我要佢斷六親。

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 吹吹水 於 08-5-27 20:31 發表
樓主,知個原因咩,你個c6都惡死,你唔好同佢嘈

唔知發生咩事呀~~老公有冇隱藏d事唔知架?
睇住黎到時亞伯同伯娘知道,親戚都冇得做。
做25仔=斷佢六親,驚驚地都係唔好多事。

民房

不過話交學費我覺得有 d 問題, 而家交學校唔係用自動轉賬咩??

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

宜家仲興呢d計仔咩 ? 好耐之前已經成日有人用架啦 ! 到個小朋友出左事 , d 大人米怨天怨地囉
身為女人得兩條路 , 一係企硬吾比錢 , 要比就叫個老公自己比 , 個姪仔係你既 , 第時有事我吾負責架
第二就係小人d , 有意無意咁係佢父母度吐口風 , 睇下發生咩事都好呀

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主 , 話時話因住佢真係去左借大耳隆 , 小心搵到上你門 米話我嚇你 , 果d人d手法我認識過喇...

睇怕你都係將呢件事盡早比你大伯佢地知道好喎

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 winniewongpy 於 08-5-27 20:47 發表
樓主 , 話時話因住佢真係去左借大耳隆 , 小心搵到上你門 米話我嚇你 , 果d人d手法我認識過喇...

睇怕你都係將呢件事盡早比你大伯佢地知道好喎 ...

老公返左黎,佢話同個姪傾,叫我咪諗得咁大件事喎!
好喇!等睇好戲。

首頁

尾頁

跳至