自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

點解唔可以講比佢父母知? d錢要嚟有乜野用??

不過話說回來.....點解你唔同你老公傾, 叫佢同佢父母講?

原文章由 師奶 於 08-5-26 10:54 發表
老公叫我入錢比個姪仔,但唔好比亞伯同伯娘知喎!
都成19歲仔,讀完中五就去讀"I ?",三年加埋要10萬學費,每日伯娘又有比錢返學,仲要同亞叔借錢又唔比亞媽知,依家d細路都唔知點教好~~,最驚d錢要黎點用??
今次就話唔講姐, ...

伯爵府

咁即係無計傾啦......

原文章由 師奶 於 08-5-26 11:36 發表
我有講點得架~~我老公又話個姪開到聲話唔好講,就唔好講啦~~
我問要黎做物,我老公話"佢要黎交學費"。
明明係同政府借錢,弟時先還嫁?老公話:叫你入數就入數啦~激死我,問多二句又話我多事。 ...

伯爵府

咁唔得wor....借吓多d借吓又多d.....對一個學生嚟講, 呢個唔係一個細數目, 我個人覺得點都要知咩事, 亦都要話比佢父母知! 不過咁家家有本難諗的經, 如果你老公唔肯同你傾, 你都無計ga wor~

之前我老公又係咁, 借$$比親戚, 問佢又話我好問!! 最後就c死喇....d $$一去無回頭, 人地跟本無心還....而家就嚟同親戚反面, 但已經血本無歸! 而家佢就知我當日係為佢好喇.....

原文章由 師奶 於 08-5-26 16:55 發表

剛接電話個姪話:亞嬸唔該借多$3000給我,原因我有一期學費未交,要$4000,本來朋話借$3000比佢,但佢反口,亞嬸唔好話比亞媽知。
我:(突然咁問,唔知點算)我...冇野做,冇錢。
姪:咁我問亞叔借。
我打電話比我老公,我老 ...

伯爵府

係唔係你老公知道咩事, 只係唔話你知, 費事你爆響口話比佢大佬知呀? 明早入都唔得要即刻入......... 仲要講到比佢大佬知道, 會打死個仔咁緊要mouth:

原文章由 師奶 於 08-5-26 22:36 發表

結果係
老公入屋換衫食飯,第一句"你同我過$3000比XX。
我:係咪同亞伯講聲好d
老公:你想佢比人打死
我:嗰個係佢嗰仔點會打死
老公:佢係我大佬,我唔知佢脾氣
我:咁$4000用去邊唔洗知咩
老公:我叫你入就入
我:咁明天 ...

伯爵府

吓~ 乜咁大件事!!

原文章由 師奶 於 08-5-28 10:15 發表
各位朋友,我有難題,困擾二日。
關於姪女自殺,現揾細妹傾下。
返黎再傾,各位幫手諗下。
**姪仔呢單我唔理住,我有一單新野諗**

首頁

尾頁

跳至