美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

無論做業主定係做vip,只要你俾左會費,佢就唔理你消唔消費,話之你成年都唔買野都得,不過就浪費錢囉!至於話要消費幾多至化算,以我自己的標準,用得晒佢送俾你的RP就已經好化算,因為折左的價一定多過RP的等值。同埋佢會定期做促銷,促銷期內指定產品係唔駛用RP就可以用折扣價買到,仲可以儲到RP添,我積極儲多D RP,我要bid隻勞力士錶!

點解要做業主呢個問題問得好,我入左會好耐,係香港未有的時候已經經佢的global website入會,入會原因係我想買水機,當時只係得一種會籍可以用半價買水機 (當時半價係$1,600,仲貴過而家個價,同埋得6支心嗰隻,早知我唔買住),就係業主,所以我冇得揀,就做左業主。之後有朋友都入左會做業主,咁一個帶一個,一個帶一個,過去嗰兩年的獎金都足夠cover會費有餘,變相係免費做會員囉!

原文章由 bb2 於 08-12-24 01:50 發表
我屋企樓下開左間shop, 入去行左一round, d 產品價錢算大眾化,尤其係佢d環保清潔用品系列同埋個人護理/護膚產品我都好有興趣, 今日一口氣睇晒你地d分享, 搞到我都心思思想入會.....我想問下做業主同vip, 一年大概要 ...

[ 本文章最後由 bbdou 於 08-12-24 09:30 編輯 ]

男爵府

應該係20個RP,你冇俾人呃,網站寫得好清楚:

http://www.ecosreg.com/hongkong/tw_hk/vip_shopper_hk.html

原文章由 最愛小朋友 於 08-12-24 12:19 發表
點解我入vip得20rp既??我係咪比人呃呀??

男爵府

係只得一隻係for Baby的,白色樽的,另有一隻係黃色樽,係for kids的。促銷你可以去到舖頭,佢應該會有一個專櫃擺d促銷產品的,或者你可以問你的推薦人俾個促銷list你。

原文章由 MaMa2008 於 08-12-27 02:47 發表
請問係咪淨係得一款bb沖涼液(#1009 Teddie)? 我驚買錯
同埋想問, 今期有咩嘢促銷呀?

男爵府

佢定期會推出競投,可以用你的RP去bid一d電器或產品,你可以去佢的網頁睇:

http://www.ecosinfo.com/hongkong/tw_hk/welcome_hk.html

原文章由 rebeccawyc 於 08-12-27 11:18 發表
想問點樣可以bit , 又咩係vp?

男爵府

用來bid野囉!

原文章由 mimibooo 於 08-12-28 21:42 發表
HIHI

好耐冇過黎傾tim
我仲有好多rp ,如果冇咩買野
仲有咩用

男爵府

如果你續會,就可以帶落下一年繼續用,唔續就要係會籍到期之後的三個月內用晒佢,唔係就當自動放棄啦!

原文章由 kinglau 於 08-12-29 00:46 發表
Hi 好耐冇係度傾啦~我想問d rp 係未可以帶落下一年~ 因我到期要續會啦~

男爵府

每間門市的價錢係一樣的,你要做左會員至可以買野,然後用佢送俾你的RP就可以用折扣價買,例如個濾水器會員正價係$680,但你用RP就可以用$340買到囉!

原文章由 MaMa2008 於 08-12-29 02:07 發表
街舖, 筲箕灣巴士總站隔離, 新開, 早几日先見有花籃, 所以今日特登走去八吓, 不過今日bb瞓咗, 所以淨係攞咗張紙返嚟睇, 冇問到詳情, 唔知係咪個個門市都咁平 ...

男爵府

唔可以,除非係個直接上線唔再續會,咁你就會撥左俾佢的直接上線。如果你一定要轉上線,就要先終止你現時的會籍,然後等一段時間(好似係三個月),然後再重新用新上線的no.做推薦人入會。不過如果你係業主,咁樣做就唔抵,因為業主第一年會費$450,續會只係$120。跟一個新業主就又要俾$450,同埋之前會籍內的所有分(包括RP同eV)都唔可以帶過新會籍度架!如果你係VIP,就影響唔大,你可以係一年會籍完左之後的三個月內,用晒你的RP,然後再跟新上線,由於VIP會費每年都係一樣,所以都冇乜野唔抵,除非你之前有好多RP,用唔晒就當自動棄權,冇得再用囉!

原文章由 rebeccawyc 於 08-12-30 15:24 發表
Hi, 有無人試過原本跟a 上線, 可唔可以跟住轉咗去跟 b 上線?

男爵府

我淨係買過薏仁燕麥,可能我唔鍾意燕麥滑潺潺的感覺,所以我覺得好難食。

原帖由 irisfung 於 09-1-5 17:30 發表
我都join o左la! 想問o下大家以下貨品好食/用嗎?

1. 薏仁燕麥
2. Bioglo Intensive Hand Cream
3. Cell-lift Advance 精華素及眼部修護素

Thx.

男爵府

睇呢度,就係呢D,不過Cosway淨係有賣一盒兩個碗形或者一盒兩個長筒形的,價錢係$29.9 & $39.9:
http://udn.monday.com.tw/?catitemid=37558

原帖由 最愛小朋友 於 09-1-6 20:17 發表
唔知可唔可以show存氣盒既相出黎睇下??
因為到而家都仲未買到呀!!
同埋其實幾多錢一set???

男爵府

你上唔到邊個website呀?

原帖由 最愛小朋友 於 09-1-8 00:31 發表
丫.........唔知點解,,,,
我上唔到個web site呀?
入左會員no.都係話我資料唔正確既??
可唔可以教下我點入去架!thanks!

男爵府

如果你係講緊瓷晶鍋,我就覺得好好用,唔痴底又唔會釋放有害物質,清潔又容易,抵用!

原帖由 mimibooo 於 09-1-8 00:50 發表
hihi

想問問大家個獲
掂唔掂

男爵府

你地自己約齊人先啦,我淨係得星期日 ok!

原帖由 helenjoe 於 09-1-12 16:38 發表
bbdou,

請問幾時搞聚會, 在你家.....

男爵府

我幾時話我過年去旅行呀,我暑假至去呀!不過過年檔期已經full晒囉!

原帖由 helenjoe 於 09-1-13 11:04 發表
bbdou,

睇怕都要過埋年才搞聚會呀!!
你過年去左旅行.

男爵府

護膚品我都幫唔到你,因為我唔用。清潔用品其實都唔係好多,主要係兩種,一種係環保系列,即係白色樽嗰d (Ecomax),另一種係 Powermax,兩種都好用,價錢就Ecomax會貴少少,因為佢係環保產品嘛!我強力推薦洗潔精,兩隻都極好用,你用晒屋嗰d可以買一支試下!

原帖由 魚生 於 09-1-15 00:42 發表
我買左綠藻同螺璇藻,太多護膚同清潔用品,一支二支無心機睇!

男爵府

請問係邊間舖頭?發生左乜野事?如果方便的講出來等大家都提防下。

你係呢間門市入左會,即係間門市係你上線啦,即使你去第二間買,佢都有得益架,因為你的消費會產生獎勵分 (eV),咁如果你之後又介紹朋友,連你朋友的消費所產生的eV都會一併計算為佢的eV,佢就可以攞多D獎金囉!當然,你去邊一間舖頭買野,嗰間舖頭都可以係賣出俾你的產品中攞到DD rebate咁上下的野,你唔幫襯佢買佢就賺少DD囉。

原帖由 elaine2006 於 09-1-16 12:50 發表
有d問題想請教各位入咗ecosway會mami, 我琴日去咗某間門市入咗會,入會後發生了小插曲,令我很不開心,我以後都不會去這間舖頭買野,其實我在這間舖頭入會,日後買野我去另一間,咁呢間舖頭有沒有得益呢?

...

男爵府

你囡囡而家OK嗎?講開惡人,我朋友個仔又係俾個所謂興趣班的惡女人無端端好惡咁鬧,仲跌左佢落地,到而家個小朋友都仲話好驚個惡女人,連旺角都唔要再去,所以我好明白你的心情。 可以PM我係邊一間舖嗎?

原帖由 elaine2006 於 09-1-16 20:22 發表
我唔會再去果間買,其實唔係發生好大件事,事原我同個賣衫老細傾開計講開阿女d頭髮成日打結,我個女2歲三個月大,佢就介紹我試用ecosway一隻洗頭水連沖涼液,咁我就去咗佢間舖對面間ecosway買,我見都幾多野買咪索性俾60蚊入埋會,咁我個女入到去响呢 ...

男爵府

我上個星期買左支唔知係Peach 定係 Apricot汁,都好好味!

原帖由 魚生 於 09-2-9 21:30 發表
買左支平果汁,好好味,但係唔知飲黎有咩用,哈哈!

男爵府

我都唔係試左好多,多數係買下鹽呀、糖呀、油呀、麵呀咁,上次買左藍莓片,個味道冇糖咁好食,不過都ok,有冇效就未知,因為我成日都唔記得食。

原帖由 meyonw 於 09-2-12 17:30 發表

現在多咗啲健康產品, 有什麼好介紹?

首頁

尾頁

跳至