美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 bbdou 於 08-10-8 21:06 發表
其實學音樂最緊要係佢有興趣,佢有興趣就會一路學落去,每學識一首新的歌都有好大的滿足感,做家長的亦都要係適當時候給予小朋友讚賞同肯定,小朋友覺得有人欣賞,才有動力繼續落去。我個人認為不應只為對升中有幫助而學音樂,咁 ...

其實我都不是只為升中而叫佢學音樂, 我都覺得學音樂是一樣好好興趣, 可以終身受用, 但小兒太多心, 又不肯用功(可能當時太細), 我只希望佢不會半途而廢, 佢成績不是太好, 所以我才擔心佢升中.

大宅

原文章由 helenjoe 於 08-10-21 16:04 發表

佢自己選的, 足球friday下午學, 學校有車送佢地去摩士公園人造草球場練習, 踢完有車送佢地返學校, 再轉乘校車回家.

小提琴係星期六早上學....學校自由參與性質推行"一人一樂器", 兩著都要比學費, 但總比外面收費 ...

helenjoe,

hi ! 你阿仔學校有咁好安排, 真係好. 我阿仔學校都不是要"一人一樂器", 學費也和出面差不多. (我阿仔終於有得學單簧管了, 希望佢好好珍惜)

我都好祈待下次聚會.

大宅

原文章由 bbdou 於 08-10-22 17:33 發表
meyonw,

仔仔係咪考到音統處學單簧管,恭喜佢呀,唔係易考架!

我個仔都係小一,都係學校踢足球,不過樂器就自己係出面學。

聚會的事,大家定個日期先啦!

...

多謝你! 不過最近比較忙, 阿仔學校功課開始多, 放學又要學野, 兩頭走!

大宅

太子嗰間執了? 慘啦! 我覺得非常方便. 會唔會搬去其他地方?

大宅

原文章由 bbdou 於 08-11-13 12:02 發表
你緊係冇睇晒我地之前寫的野啦,紫米燕麥新出時我都買過,實在係超難食,頂唔順

我都想試海南雞飯混合醬,因為阿仔好鍾意食海南雞飯,你試完話我知好唔好食。

...

我都有食紫米燕麥和意米, 我以為我食慣這類產品, 但都不太喜歡, 會間唔中食, 最鍾意食"羅旋藻"麥片, good!

我都有買海南雞飯混合醬, 唔知我是否下太多, 我覺得太油, 你們分量下多少?

我今日經過荃灣citywalk, 開了間ecosway. 重有一包洗衣粉和洗潔精送(試用品)

大宅

我今日去買了honey & 有機長備炭麵, 螺旋藻麵.

大宅

原文章由 helenjoe 於 08-11-19 09:02 發表

meyonw,

哇....新產品喎...
我剛sun去門巿都未有上架, 你試左記住話比大家知...謝謝.

昨晚回到家, 未開的honey竟然有少少漏, 我想打電話去話佢地知.味道ok, 但我未試過其他麥盧卡的honey, 無得比較. $185 (1rp) 有umf10+算比出面平好多. 剛剛我周圍找這種honey, bbdou唔該哂!

麵未有咁快食, 味道佢話同普通麵一樣, 不過是有機產品, 佢話以後都是走有機路線, 咁我以後不需其他地方找了. 長備炭麵$19.9
螺旋藻麵$15. 可以試吓.

大宅

原文章由 helenjoe 於 08-11-19 12:09 發表

meyonw,

價錢有多少個麵? thx.
咁又係....有機食品, 我like呀, 岩晒我.

麵的包裝是長形像日本麵, 長備炭有250g, 螺旋藻麵200g, 不是太大包, 不過有機嘢係咁.

大宅

原文章由 helenjoe 於 08-11-21 16:38 發表

hi meyonw,

前天我mami經開我朋友開的shop, 幫我買左2包長備炭麵(250g) + 1包全麥麵(200g), 未試.....扣1rp可以買任何3包麵.

packing好像意粉咁...

呀!我都唔知原來買3包只扣1rp, 你試過全麥麵話我知好吃嗎?

我都唔記得打去話佢知honey會漏, (我唔知其他牌子也會一樣嗎?) honey的味道比平時的honey無咁甜.

大宅

原文章由 bbdou 於 08-11-20 09:27 發表
meyonw,

你打左去未呀?佢地點回覆?

你唔駛客氣,咁啱我去買野見到有,咁啱我又見到你問,所以咁啱我就講到俾你知,真係咁啱架咋!

真係唔該哂! 不過太子shop無咗, 我就不太方面了.

大宅

請問有人買了"smart cover" 和過指甲剪? 好用嗎?

大宅

大家好! 今期有好多新產品好吸引, 請問有人飲過可可咖啡嗎? 好味嗎?螺旋藻麥片有特價嗎?

大宅

原帖由 helenjoe 於 09-1-19 09:36 發表
hi meyonw,

仔仔好嗎? 好耐無見啦.

今期螺旋藻麥片是沒有特價的, 要扣rp買的.

HI! 我阿仔幾好, 最近努力學單簧管, 阿sir好有心機教, very good. 你仔仔又點呀? 佢非常醒目.
呀! 你有無帶佢去新世紀廣場, 最近宣傳電影, 大堂佈置"崖上的波兒", 有攤位又可拍照, 去玩吓啦!

另外, 有什麼新產品介紹? 大家分享吓.

大宅

原帖由 bbdou 於 09-2-10 09:49 發表
我上個星期買左支唔知係Peach 定係 Apricot汁,都好好味!

現在多咗啲健康產品, 有什麼好介紹?

首頁

尾頁

跳至