自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 子俊寶寶 於 08-5-31 22:57 發表
hi mickey24,

哎呀....手快快, 打左全名呀...我已更改了叫合x園, 請你都改改, 免得版主以為我賣廣告, block 左我個post. thanks!

無問題...咁詳細地址可否講我知呀...我想明天去望下呀...

大宅

hi mickey24,

哎呀....手快快, 打左全名呀...我已更改了叫合x園, 請你都改改, 免得版主以為我賣廣告, block 左我個post. thanks!

男爵府

thanks

子爵府

原文章由 子俊寶寶 於 08-5-31 22:28 發表
你講緊個間係唔係毅x工業中心地下個間呀??? 佢地都幾貴....

如果你可以一pack一pack咁買, 可以去曉光街合香園食品批發, 佢地好平, 不過唔會散賣. 如果只係買少少就無謂去, 因為佢地間舖好唔就腳, 搭的士又唔低.

...

合x園???有無詳細一點地址呢???星期日開唔開門架....係呀..你講中了我就去識去個間咋.....如果曉光街即係物華街再上個頭啦...重近我屋企添.....唔該晒先.....你好醒呀....

[ 本文章最後由 mickey24 於 08-5-31 23:01 編輯 ]

大宅

你講緊個間係唔係毅x工業中心地下個間呀??? 佢地都幾貴....

如果你可以一pack一pack咁買, 可以去曉光街合x園食品批發, 佢地好平, 不過唔會散賣. 如果只係買少少就無謂去, 因為佢地間舖好唔就腳, 搭的士又唔低.

原文章由 mickey24 於 08-5-31 21:24 發表

我都好鐘意買零食,但我住官塘區,荃灣又好少去,請問各位官塘區,有無的平...又多款零食呀..我只是在官塘道有一間幾大,但的價錢已貴晒,而且入的日本零食及韓國食品,超貴啦.....還有無其他地方可以提供呢?? ...

[ 本文章最後由 子俊寶寶 於 08-5-31 22:53 編輯 ]

子爵府

原文章由 子俊寶寶 於 08-5-31 10:36 發表
呢間零食店係零售&批發, 個日我買野時, 聽到有另一個人話佢仔仔開birthday party, 問佢可唔可以攞一箱貨, 佢地話可以, 不過唔知額外有幾多discount. 你可以去問問. 希望幫到你.

...

我都好鐘意買零食,但我住官塘區,荃灣又好少去,請問各位官塘區,有無的平...又多款零食呀..我只是在官塘道有一間幾大,但的價錢已貴晒,而且入的日本零食及韓國食品,超貴啦.....還有無其他地方可以提供呢??

大宅

呢間零食店係零售&批發, 個日我買野時, 聽到有另一個人話佢仔仔開birthday party, 問佢可唔可以攞一箱貨, 佢地話可以, 不過唔知額外有幾多discount. 你可以去問問. 希望幫到你.

原文章由 20070101 於 08-5-30 02:21 發表
係唔係批發黎架﹐等我得閒都去望下先

PS:請問有無媽媽可以介紹批發呀﹐我有時要買好多零食請學生食

大宅

你可以搭89B去到荃灣廣場, 係好多錶位個站落車, 沿錶位行入去就係.

原文章由 beverly@mim 於 08-5-30 00:48 發表
請問附近有咩巴士站?
我由葵涌商場(新區)落去的,
thx

禁止訪問

侯爵府

回覆 #18 子俊寶寶 的文章

尋日去左喇, 我買左一袋,買D出面小搵到既野所以貴小小, 下次要試埋燉奶佬先得。

子爵府

好媽媽勳章

請問附近有咩巴士站?
我由葵涌商場(新區)落去的,
thx

原文章由 子俊寶寶 於 08-5-29 23:35 發表

你知唔知荃灣廣場隔離街既"燉奶佬餐廳"係邊呀? 如果知道, 企係燉奶佬餐廳向王少清中學方向, 行前一個橫街轉入去就見到.

講開又講, 燉奶佬d野好好味, 個日食左個燒鰻魚併鴨胸反再加個芒果椰汁涼粉, 好味到不得了. ...

大宅

原文章由 hkdaisyhk 於 08-5-28 15:23 發表
荃灣百老匯戲院對面? 是近邊到?

你知唔知荃灣廣場隔離街既"燉奶佬餐廳"係邊呀? 如果知道, 企係燉奶佬餐廳向王少清中學方向, 行前一個橫街轉入去就見到.

講開又講, 燉奶佬d野好好味, 個日食左個燒鰻魚併鴨胸反再加個芒果椰汁涼粉, 好味到不得了. 佢地d糖水真係唔錯.

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

荃灣百老匯戲院對面? 是近邊到?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

等我有機會行過去睇下先!! 唔該晒~

原文章由 子俊寶寶 於 08-5-27 22:54 發表
[quote]原文章由 cc0524 於 08-5-27 11:26 發表
咁即係酒樓條街一路行就會見到?
你話那間士多我就知道係邊, 但仲有間零食舖就唔知啦!! 是否新開的呢??

係呀. ...

大宅

[quote]原文章由 cc0524 於 08-5-27 11:26 發表
你話那間士多我就知道係邊, 但仲有間零食舖就唔知啦!! 是否新開的呢??

係呀...新開架. 今日忍唔住又去左買"能量99", 之前見到個包裝就唔想買, 但係個sales推介話好好食, 咪買左一包試. 一食就上癮, 真係好好味, $23.8有兩包, 百佳一包都賣$17.8. sales姐姐話已經做左個幾星期特價, 只會做埋呢2日喎. 個sales姐姐幾好傾架, 又會推介d咩好味, 有時會送d野比我試.

不過我c6返黎見到又話我買咁多零食...唯有當佢唱歌喇. mouth: mouth: mouth:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我都有行過入去,見到旺旺小饅頭6蚊1條(幾包一串)以為賣得貴,因為平時買一大包有3條都係15蚊。點知周圍都無晒,最平係呢間。不過我囡囡轉左食提子乾,所以我唔買小饅頭lu。
如果住荃灣既媽咪,知唔知『得利』茶餐廳呀??隔隔離咪有間報紙檔既,行入果條巷,未過馬路面向馬路既左手邊就係喇。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

唔該晒呀~~

原文章由 Tabo63 於 08-5-27 14:59 發表
係新開, 係荃灣廣場對出面街既巷仔. 佢上個禮拜d-小老板賣得仲平, $18/2包. 不過, 而家做完特價la, 早知買多d !

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

係新開, 係荃灣廣場對出面街既巷仔. 佢上個禮拜d-小老板賣得仲平, $18/2包. 不過, 而家做完特價la, 早知買多d !

原文章由 cc0524 於 08-5-27 11:26 發表

男爵府

水晶宮

原文章由 子俊寶寶 於 08-5-27 10:55 發表
佢仲平過維x利亞附近個間呀, 係百老匯戲院對面有間士多, 係個條橫巷行入去就係, 即係好多狗店&獸醫個到, 叫春x屋零食店, 即享和街好多"咪錶"泊車個度. 佢地係附近有banner指示架喇. ...

首頁

尾頁

跳至