自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

網 上 交 友 又 發 生 風 化 案 , 一 名 中 三 女 學 生 在 網 上 遇 人 不 淑 , 慘 遭 性 侵 犯 。 消 息 稱 , 該 名 女 學 生 早 前 在 網 上 , 結 識 一 名 較 他 年 長 十 多 年 的 男 子 , 相 約 見 面 後 , 女 生 更 跟 隨 男 子 返 家 傾 談 , 疑 其 後 遭 人 強 姦 。 女 生 事 後 未 即 時 報 警 , 及 至 同 學 發 現 她 表 現 異 常 告 知 校 方 , 經 學 校 社 工 查 問 始 揭 發 事 件 。 警 方 前 日 ( 二 十 五 日 ) 將 一 名 涉 嫌 強 姦 的 男 子 拘 捕 , 案 件 現 交 由 黃 大 仙 警 區 重 案 組 調 查 。

懷 疑 被 人 性 侵 犯 的 女 學 生 , 現 年 十 六 歲 , 就 讀 中 三 , 是 師 長 眼 中 的 乖 乖 女 。 據 悉 , 今 年 二 月 她 透 過 互 聯 網 , 結 識 一 名 年 約 三 十 一 歲 、 聲 稱 從 事 製 衣 生 意 的 男 子 , 兩 人 三 月 初 相 約 見 面 , 其 後 甚 為 投 契 , 有 人 更 提 議 轉 移 地 點 到 住 所 詳 談 , 女 生 不 虞 有 詐 , 便 跟 隨 男 子 前 往 其 位 於 西 貢 的 寓 所 , 惟 入 屋 後 不 久 , 有 人 隨 即 露 出 狼 相 , 女 生 慘 遭 強 姦 。

據 悉 , 女 生 在 事 發 後 感 到 相 當 焦 慮 、 恐 慌 , 擔 心 懷 孕 , 惟 感 事 件 羞 於 啟 齒 , 一 直 未 向 家 人 及 校 方 舉 報 。 由 於 她 在 事 發 後 性 情 大 變 , 經 常 脾 氣 暴 躁 , 有 別 於 她 過 往 的 表 現 。 其 他 女 同 學 感 到 事 有 蹊 蹺 , 遂 將 事 件 告 知 學 校 社 工 。

警 拘 涉 案 男 子
社 工 本 月 中 旬 向 女 學 生 了 解 , 經 過 一 番 查 問 下 , 女 學 生 始 將 事 件 和 盤 托 出 。 校 方 得 悉 事 件 後 大 驚 , 隨 即 陪 同 女 學 生 向 警 方 報 案 , 警 方 前 日 迅 即 採 取 行 動 將 涉 案 男 子 拘 捕 , 男 子 昨 午 仍 被 扣 查 , 案 件 仍 在 調 查 中 。

警 方 發 言 人 證 實 , 在 五 月 中 接 獲 一 名 十 六 歲 女 子 報 案 , 表 示 自 己 在 三 月 時 在 西 貢 區 被 強 姦 , 警 方 在 五 月 二 十 五 日 , 在 旺 角 區 拘 捕 一 名 三 十 一 歲 懷 疑 涉 案 男 子 , 男 子 昨 晚 被 通 宵 扣 查 。

[ 本文章最後由 寶寶bmami 於 08-5-27 11:36 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

有時真係唔抵幫, 一次又一次係咁都學唔識保護自己,上得人屋企就預咗會點啦,最老套電視劇都有賣,閂埋門真係叫天不應叫地不聞呀

男爵府

網上交友要小心

侯爵府

都十六歲啦... 仲禁無知~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 湯圓圓 於 27/5/08 11:41 發表
有時真係唔抵幫, 一次又一次係咁都學唔識保護自己,上得人屋企就預咗會點啦,最老套電視劇都有賣,閂埋門真係叫天不應叫地不聞呀

咪係,都16歲la咁簡單既野都唔識,無理由ma

別墅

點會跟人地返屋企架~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

識人冇耐就跟人返屋企
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

畀面勳章

做咩咁唔小心跟人返屋企呀......一男一女.......緊係危險啦....唉.....

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

肯跟人入埋屋,
又唔即時報警,
咩證物都沖洗晒啦!
16歲都咁無知?!
都未必告得入啦!

侯爵府

BK Milk勳章

洋房

喺hk長大既女仔應該好醒架, 點解仲有呢d事發生呀.

珍珠宮

禁止發言

男爵府

全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 寶寶bmami 於 08-5-27 11:33 發表
網 上 交 友 又 發 生 風 化 案 , 一 名 中 三 女 學 生 在 網 上 遇 人 不 淑 , 慘 遭 性 侵 犯 。 消 息 稱 , 該 名 女 學 生 早 前 在 網 上 , 結 識 一 名 較 他 年 長 十 多 年 的 男 子 , 相 約 見 面 後 , 女 生 更 ...

大宅

好媽媽勳章

唔怪之得d寶藥黨,祈福黨仲可以係香港塭食啦!!
唉~~報紙,電視都成日有講~都仲要有人中招

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 麟媽媽 於 08-5-27 11:52 發表
肯跟人入埋屋,
又唔即時報警,
咩證物都沖洗晒啦!
16歲都咁無知?!
都未必告得入啦!

我都係咁諗!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

有無睇啱啱個集警訊?
依家d婆婆伯伯不知幾醒,
仲整左個唔知咩銀英xx,好型

我唸依家d扼人集團新目標唔係老人家,依家16,7歲扮大個既小妹妹

原文章由 heiBBB 於 08-5-27 12:25 PM 發表
唔怪之得d寶藥黨,祈福黨仲可以係香港塭食啦!!
唉~~報紙,電視都成日有講~都仲要有人中招

首頁

尾頁

跳至