在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有沒有得一個b, 又有工人幫手的全職媽媽呀? 講下你們平時會做些什麼呀~

[ 本文章最後由 bbalice 於 08-5-27 13:48 編輯 ]

禁止訪問

翡翠宮

我囉~

平日咪玩下B買下餸上下綱咁囉..
好似好嘆但其實都冇多餘錢shopping咖啦..
冇老人家幫手唔請人又好困身...
要返工咩剩低姐姐一個又唔放心...

大宅

我都係咁上下, 平日都係玩下B買下餸上下網咁囉, 不過我加少少o野就係會做下facial,行下街,傾下電話, 午睡, 車老公收工咁, bb晚下訓左就會同老公出去做運動.

原文章由 canies 於 08-5-30 16:20 發表
我囉~

小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

我都係

唉!我日日咪起身就上下網,同個女玩下,到5點到就同佢落街行下,冇雨就去公園玩玩,日日如是,都幾悶!!!其實日日對住個工人都幾
厭,但冇計,宜家個女仲細,等佢返咗學,我都諗住唔用!!!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 canies 於 08-5-30 16:20 發表
我囉~

同我一樣呀!
其實我好想做嘢,但好似唔理個bb咁,如果返咗工,個bb有咩事,實比人

[ 本文章最後由 Brianbb 於 08-6-5 15:33 編輯 ]

禁止訪問

大宅

係咁o架喇, 好彩我老公收工收得早, 我起身又遲, 咁bb訓時我就會落街買餸買o野or去打書釘咁, 做facial, 時間都好快過咋.

原文章由 icecream1222 於 08-6-12 11:28 發表
我都係同你哋一樣, 平時同個仔玩吓, 上網及行下公園, 呢種生活真係無聊到死, 又想返工, 但又唔放心個仔俾公人揍, 都唔知點好
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

複式洋房

做全職媽媽o既日子,都係得幾個月,不過哩幾個月o既生活就攪到好無規律,訓﹑食哩d全部亂晒
個女見我成日係度,攪到唔係好痴個工人,成日跟住我,有時想訓下覺都唔得,成日個人都覺得好眼訓,所以連街都唔想去,日日都留係屋企咁滯,總括每天都係 ﹑食﹑睇下電視﹑上下網咁.
雖然生活如此平平無奇,收入又少咗,但係我都係覺得咁o既生活好輕鬆,我非常enjoy 。個女哩個8月會入讀n班,都有諗過唔用工人,由自己做返屋企嘢,但最後都放棄咗哩個想法,因為懶慣咗,唔想做嘢,同埋老公始終都覺得有個工人幫下手會好d,可以兩公婆閒時去玩下
不過遲d我都會出嚟揾份part-time job做下,因為咁樣又可以多d錢,d返工錢可以比我亞媽,唔駛攪到老公個負擔咁重,又要養我哋一家,仲要幫我養我亞爸亞媽....
thank you你呀老公

大宅

我囉~

我都係甘........睇少一陣都吾放心

首頁

尾頁

跳至