自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

【明報專訊】無綫新劇《法證先鋒II》上周首播收視高開,周一至周四平均收視33點,觀眾人數207萬;最高達35點,觀眾人數220萬。無綫為了催谷該劇收視,在周六、周日深夜時段重播首4集。無綫外事部副總監曾醒明稱,深夜重播該劇收視理想,「比過往同時段,收視增1倍,在深夜2時仍有30多萬觀眾在追看劇集」。不過,本周不再安排重播。

廣管局收到一個投訴指首集《法證先鋒II》,有女演員衣著過分性感,而首集劇情大部分在War Game現場拍攝,眾人包得密實,最「性感」的算是佘詩曼穿著晚裝趕到兇案現場,她落車時撕掉半截裙露出「佘髀」,並在雨中步行濕身。阿佘被針對的除了太性感外,自然少不了Fans網上罵戰,有人支持阿佘,亦有「倒佘聯盟」。

252萬人睇《銀樓金粉》大結局

其他節目方面,《銀樓金粉》結局篇平均收視34點,兩小時的大結局最高收視40點,觀眾人數252萬。周六無綫播映《少林足球》,平均收視15點,對比上一周下跌8點,流失觀眾50萬。亞視同時段播映13年前李連杰、張學友主演的《鼠膽龍威》,平均收視11點,對比上一周上升5點收視。周日無綫新節目《蔡瀾歎名菜》平均收視29點,對比上一周上升4點,而《鐵甲無敵獎門人》平均收視34點,上升6點。

記者:唐嘉晞

別墅

個人覺得
根本上係而家d人都唔知咩心態,咩都投訴,太無聊啦,我覺得佘詩曼都ok,又唔見有人投訴下其他野(胡妮之前個套)

珍珠宮

投訴果位仁兄, 一定係夏季著晒長袖衫褲

禁止訪問

伯爵府

=.="""咁都投訴一餐...咁果個人係著咩衫架呢?夏天行街大把人仲性感過佢啦,唔通佢唔出街既?

男爵府

原文章由 goat 於 27/5/2008 05:13 PM 發表
投訴果位仁兄, 一定係夏季著晒長袖衫褲

侯爵府

好無聊.... 有咩係唔投訴嫁~

別墅

唉…乜依家D人係唔係都投訴o架!!!!

別墅

而家D人乜都可以投訴一餐~

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

吓。。。咁都要投訴?不如叫呢班投訴人士夏天千祈唔好出門呀。。。周街都係「性感」女士呀!

你哋真煩呀,乜都投訴一餐!你可以轉台嫁,全港唔係得一個電視台嫁!

大宅

好媽媽勳章

我對果場戲冇感覺,不過第一眼見到阿佘真係好靚女

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

而家做人真係左右為難,著得少布就話人性感
著得密實隨便就話人娘...........

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

o甘獎門人水上嗰集呢

睇到我眼突突,簡直賣弄色情

首頁

尾頁

跳至