跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-5-29 11:46 PM 發表
Hi!我C6都係警察,我住葵馥苑,未有BB(計劃中),C6守屯門,多多指教!

咦, 你c6守屯門, 唔知識唔識我c6呢, 因為我c6以前守過屯門同天水圍, 我c6話守屯門, 元朗, 天水圍果d通常調黎調去都係調返呢幾個地方喎~可能見過面都唔出奇喎~

子爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 00:03 發表

咦, 你c6守屯門, 唔知識唔識我c6呢, 因為我c6以前守過屯門同天水圍, 我c6話守屯門, 元朗, 天水圍果d通常調黎調去都係調返呢幾個地方喎~可能見過面都唔出奇喎~ ...

我C6守咗年幾喇,佢之前都有守過元朗,可能識都唔奇架

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-5-30 12:09 AM 發表

我C6守咗年幾喇,佢之前都有守過元朗,可能識都唔奇架

有時覺得好得意, 因為佢地係做野而識得, 之後我地d老婆就係bk相認~ 哈哈~

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 julieann 於 08-5-29 18:23 發表

嘩...阿大都12歲喇, 真係好呀~ 其實我覺得兩個小朋友年齡近d係好架, 我希望年尾或出年年頭bingo啦~

祝你成功

禁止訪問

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

julieann:新屋幾時可以攞key,多唔多野維修?唸起搬屋都驚....但又可以一家人行街買野,同轉換新環境....真

伯爵府

你地c6果隊, 一年裡除左大食會之外, 仲會唔會攪下d遊船河之類既野架? 我c6有架, 上年攪唔成, 因為果一日打風加上我又大肚....今年七月又攪, c6帶埋我去, 因為我都未去過~ 哈哈~

男爵府

原文章由 mon0307 於 08-5-29 23:13 發表
哦......你係美國生&坐月呀!

咁你而家係 h.k. 定 usa?

原來我老公都係第3隊架...

不過佢係 EU .....

我e+係 usa, 我預產期係6月21日呀!
開始有d緊張tim

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-5-30 12:33 AM 發表
julieann:新屋幾時可以攞key,多唔多野維修?唸起搬屋都驚....但又可以一家人行街買野,同轉換新環境....真

c6話等宿舍組裝修好晒先攞key. 我地果度...一去到d牆好多鑽孔, 大房無咩野, 兩間細房既櫃野爛既, 最唔掂係廚房, 勁dirty, 煮食爐黑到好似bbq完, 雪櫃又臭又發"毛"又爛既....第一次搬去宿舍, 估唔到會係咁呀....我同c6都O晒咀呀. 初初以為一個月內應該會攪掂晒, 但點知有bk媽咪話佢成四個月都未搬得入去呀

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 12:43 AM 發表

唉~我c6唔鍾意帶我去佢 佢同d同事既聚會o架佢個個同事有咩聚會都唔帶老婆出席既

如果係大食會, 打麻雀果d佢都唔會叫我去, 因為佢d伙記全部都食煙, 攪到我c6唔食煙既都次次返黎一身都臭到死. 係出海果d先叫埋我一齊去玩呀!

係呀, 想另外問下d警察太太, 你地多唔多同圭小朋友去警察會玩架? 我想知有d咩玩呀? 因為我結左婚成年幾都未去過呀....哈哈 同埋d太太係咪都有張證入去架?

伯爵府

我都係去過一次喳,你唔好唸住食得飽....碟菜唔夠一分鐘就冇哂,一係唔食放係一邊.....因為個個都掛住賭

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 12:49 AM 發表

咁厲害!梗係啦唔係自己樓嘛駛乜咁鏡錫啫,邊會為下一手住客著想o架

真架, 無厄你, 我唔識post相呀, 你可以去我個blog睇.
http://hk.myblog.yahoo.com/wallace-bubu/article?mid=393 , 雖然話唔係自己樓, 都唔洗攪成咁丫, 點解真係唔為下一手住客著想架.

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-5-30 12:52 AM 發表
我都係去過一次喳,你唔好唸住食得飽....碟菜唔夠一分鐘就冇哂,一係唔食放係一邊.....因為個個都掛住賭

我c6都係咁話呀, 每碟菜一上桌, 唔洗一分鐘就無晒, 個個都勁快手夾晒呀. 次次佢返到屋企都話唔飽, 要煮個麵比佢食. 因為佢話個個都有夾錢, 所以就唔想蝕底, 菜一黎就夾.

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 00:40 發表

c6話等宿舍組裝修好晒先攞key. 我地果度...一去到d牆好多鑽孔, 大房無咩野, 兩間細房既櫃野爛既, 最唔掂係廚房, 勁dirty, 煮食爐黑到好似bbq完, 雪櫃又臭又發"毛"又爛既....第一次搬去宿舍, 估唔到會係咁呀....我 ...

其實你都唔洗o甘旦心,你上一手一定住o左好耐(係一手住客)可能退休搬遷應該好好住,如果唔係點會o甘殘

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-5-30 01:00 AM 發表

其實你都唔洗o甘旦心,你上一手一定住o左好耐(係一手住客)可能退休搬遷應該好好住,如果唔係點會o甘殘

咁又係, 話晒樓齡都係得6-7年, 應該上一手係第一手既住客, 因為我見佢應該有落本裝修架, 有晒假天花同埋天花角線既痕跡架, 搬屋時要還原返晒, 所以拆晒...c6話上一手一定用唔少錢裝修呀!

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 00:54 發表

真架, 無厄你, 我唔識post相呀, 你可以去我個blog睇.
http://hk.myblog.yahoo.com/wallace-bubu/article?mid=393 , 雖然話唔係自己樓, 都唔洗攪成咁丫, 點解真係唔為下一手住客著想架. ...

"嘩"個廚房大開眼界,有排你抹 個煮食爐宿舍組唔換咪自己買,我搬過3次都係自己比$,徐非你講嬴個煤氣c父,佢就幫你填張from先可以換.

禁止訪問

伯爵府

原文章由 TVb08 於 08-5-30 00:40 發表

我e+係 usa, 我預產期係6月21日呀!
開始有d緊張tim

o甘c6有冇攞假陪你?休息多d到亞B出世你就冇得訓.係呢,boy or girl...

首頁

尾頁

跳至