跳至

首頁

尾頁

伯爵府

嘩, 原來咁多bk媽咪住葵蓉. 最衰抽唔中啦, =.= 希望出年可以啦~

子爵府

葵蓉幾好住架, 間格又好, 不過我住細房...

大宅

大家好呀 報到~我老公做警察ka,守油麻地,年尾入PTU training,下年轉做PTU,宜家排緊宿舍,現在準備計劃懷孕,仍在努力中...我自已本身做文職ka,得閒如果有d聚會都幾好...

子爵府

回覆 #41 julieann 的文章

唔好意思,我老人痴呆, 你家下住邊呀????

男爵府

HIHI~我老公係警察呀!!我地仲未抽到宿舍呀>.<"有一個8個月BB~

伯爵府

原文章由 毛B 於 08-5-28 11:08 PM 發表
唔好意思,我老人痴呆, 你家下住邊呀????

剛剛抽到順利呀, 雖然真係好多人話唔好, 不過住住先睇下點, 如果真係覺得唔方便就會出年抽返d荃灣葵青區, 因為我地真係未住過九龍區, 我老公又守新界北....

民房

HELLO!我老公都係警察,住德褔,都幾好住架,不過初初搬黎就有D唔慣,因五點幾地鐵開車就好嘈,但而家...

民房

HELLO!我老公都係警察,住德褔,都幾好住架,不過初初搬黎就有D唔慣,因五點幾地鐵開車就好嘈,但而家...

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 shirleyauhc 於 08-5-28 21:39 發表
hi,
我有一個3歲半女女,剛小產左3個月,e家過多一排又再追,老公守東九.住香港最唔好住既顛人宿舍~

o甘即係住邊?????點解叫顛人宿舍

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 julieann 於 08-5-28 20:53 發表

梗係可以加入啦~ 咁你c6依家調左去做咩呀?

我依家仔仔就快九個月大, 我地都想追多一個, 可能等阿仔13-14個月大就開始造人, 大家覺得咁樣會唔會太快呀? 因為我唔想佢地年齡格好遠呀, 咁如果可以係阿仔13-14個月 ...

我都係3年抱兩都幾辛苦o架,當時又要返工又冇工人亞大又要成日扭抱抱...但到亞二出世後頭一年重慘放工後又要係亞媽到湊返兩個返屋企(因為我要佢地跟我訓)如果老公返o黎又要煮飯.又要清潔人都顛....但同時可以訓練到亞大獨立,2歲幾係屋介已經自己去廁所,又幫手攞尿片.....而家亞大都12歲,回想以前辛苦都係一個開心回憶

別墅

原文章由 穎穎豬媽 於 08-5-28 09:13 發表

恭喜晒呀... 陀得辛苦嘛?

嘩,d post甘快架,原來有甘多公務員太太

豬媽: 大女陀住時都有嘔,但呢胎嘔得仲勁...超辛苦,因為甘我仲狂喊左幾次,真係好慘,唔知仲要捱幾奈

別墅

原文章由 kwy20082008 於 08-5-28 10:05 發表
你c6做咗幾耐呀??

hi, kwy
我c6 96年入職,你呢?

男爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-28 12:51 發表

嘩然歡迎你呀~咦你就生得喇啵恭喜你呀記得請食彊醋呀~你老公守mk呀好多野做o架啵唔知我老公會唔會年尾調mk呢!

我係美國生及坐月,所以唔會煲彊醋了!

男爵府

y
原文章由 mon0307 於 08-5-28 20:18 發表
hi
你好呀!
我老公都係返mk架....唔知佢地識唔識嘅呢!
恭喜哂喎!你就嚟做媽咪喇!
會係邊間 E 院生 BB 呀?

我係美國生及坐月呀!
你老公係第幾隊?唔知我老公會唔會識你老公呢

大宅

原文章由 eviza_snow 於 08-5-29 07:01 發表

嘩,d post甘快架,原來有甘多公務員太太

豬媽: 大女陀住時都有嘔,但呢胎嘔得仲勁...超辛苦,因為甘我仲狂喊左幾次,真係好慘,唔知仲要捱幾奈

d post真係去得好快呀...
嘔真係好辛苦... 加油呀... 生個肥肥白白0既bb就咩都值得架...

大宅

原文章由 y.y.y 於 08-5-28 23:31 發表

hihi
我都係住德福架... 我初初去睇個陣... 老公都想揀向地鐵個面.. 因為可以有高層... 我死都吾肯... 知會好嘈... 而家向公園就好好多... 係朝早8點到有人耍太極先會有少少嘈...
不過街市要行遠0的就最吾好...

大宅

原文章由 vkk 於 08-5-28 19:03 發表

我老公都係灣仔唔知識唔識你老公???

真係有可能會識喎...

大宅

醒目開學勳章

HI, 我老公都係公務員, 佢做測量師, 我住將軍澳, 有1個快1year old 囡囡

別墅

原文章由 julieann 於 08-5-28 20:53 發表

我依家仔仔就快九個月大, 我地都想追多一個, 可能等阿仔13-14個月大就開始造人, 大家覺得咁樣會唔會太快呀? 因為我唔想佢地年齡格好遠呀, 咁如果可以係阿仔13-14個月 ...

我反而覺得到兩個隔3年會好d,我都係有個仔依家歲半,
都想過多年追多個....

別墅

我反而覺得到兩個隔3年會好d,我都係有個仔依家歲半,
都想過多年追多個....

首頁

尾頁

跳至