跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 00:35 發表
你地c6果隊, 一年裡除左大食會之外, 仲會唔會攪下d遊船河之類既野架? 我c6有架, 上年攪唔成, 因為果一日打風加上我又大肚....今年七月又攪, c6帶埋我去, 因為我都未去過~ 哈哈~ ...

咁啱,我老公上年攪遊船河又係咁啱打風要改期喎,我上年都有去呀, 佢今年又係7月攪喎, 我都可能會去架!大食會嗰D佢唔會同我去架,佢話嗰D無人帶老婆去喎!

子爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 00:50 發表

如果係大食會, 打麻雀果d佢都唔會叫我去, 因為佢d伙記全部都食煙, 攪到我c6唔食煙既都次次返黎一身都臭到死. 係出海果d先叫埋我一齊去玩呀!

係呀, 想另外問下d警察太太, 你地多唔多同圭小朋友去警察會玩架? 我想 ...

妳可以叫妳老厶公申請一張會員比妳架, 咁就可以自由出入喇! 妳個B咁細可以去地下個兒童室, 嗰到舖咗啲軟墊有啲膠滑梯,屋,車呀(好似診所嗰D),我都同我姪仔去玩過!

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

旺角個間去過2次.攞住c6張會員就入得,銅鑼灣個間係所有紀律部隊都去得.有自助BBQ,游泳池,保齡球,中西餐廳,西餐廳有自助餐食超平但冇野食

禁止訪問

伯爵府

原文章由 vkk 於 08-5-30 01:38 AM 發表
旺角個間去過2次.攞住c6張會員就入得,銅鑼灣個間係所有紀律部隊都去得.有自助BBQ,游泳池,保齡球,中西餐廳,西餐廳有自助餐食超平但冇野食

咦, 原來銅鑼灣都有架? 等我問下c6知唔知先~

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-5-30 01:29 AM 發表

咁啱,我老公上年攪遊船河又係咁啱打風要改期喎,我上年都有去呀, 佢今年又係7月攪喎, 我都可能會去架!大食會嗰D佢唔會同我去架,佢話嗰D無人帶老婆去喎! ...

咁岩既....d日子好近呢~ 哈哈...最衰c6唔係同你c6守同一間, 如果唔係一定見到你喇~

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 01:43 AM 發表

嘩~哈哈見到你個廚房真係要打個泠震呀!加油俾d心機清潔喇 可能上一手同你有仇呀尊登整估你呀,冇計啦為有希望快d可以搬到心水屋啦!

真係大整蠱呀....都唔知要洗幾耐先洗走晒d漬呀. 你知啦, 平時煮野d油漬隔左一兩日都難抹, 更何況呢d都唔知隔左幾耐...

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

除非係一手樓,如果唔係一定要大起到底(成間屋清潔)有時d人會自私d,我係搬屋前都冇物抹廚房,係交屋前掃吓個地就算.

伯爵府

我地見到間屋又多塵, 廚房又dirty到咁, c6忍唔住話到時搵清潔上黎清潔左先, 之後自己再抹第二次....咁樣無咁辛苦....不過我覺得人地見到個廚房咁, 一定係心裡面咀咒我地呀

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 01:51 發表

真係大整蠱呀....都唔知要洗幾耐先洗走晒d漬呀. 你知啦, 平時煮野d油漬隔左一兩日都難抹, 更何況呢d都唔知隔左幾耐...

用藍威寶嘖d漬等一陣用布抹,ok架.

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 02:09 AM 發表

都好呀起碼你老公唔想你咁辛苦先啦~搵人清潔左先再要你抹多一次,算啦都冇計喇蝕一次俾上手囉

係呀, 都真係無計, 如果唔係都真係唔知點落手抹好, 唯有叫d清潔抹左先, 之後自己再抹第二次啦.

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 02:04 AM 發表

你試吓用萬潔靈啦睇吓好唔好d
你地就好啦你地老公乜都肯講你地知我就真係乜都唔知呀..警察會喎佢都唔係咁想我知同去o架

我老公真係咩都講, 次次收工返到屋企, 之後就會主動講佢今日做左d咩, 有時又講下佢拉左d咩, d人點點點....我呢d無知婦孺又鍾意聽喎, 攪到佢覺得我係佢fans, 所以佢就好鍾意講!

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 02:04 發表

你試吓用萬潔靈啦睇吓好唔好d
你地就好啦你地老公乜都肯講你地知我就真係乜都唔知呀..警察會喎佢都唔係咁想我知同去o架

你要同你c6大起底 其實有d都係同警察太太交流 先知,慢慢來啦我地交流多d米知多d

男爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 00:50 發表

如果係大食會, 打麻雀果d佢都唔會叫我去, 因為佢d伙記全部都食煙, 攪到我c6唔食煙既都次次返黎一身都臭到死. 係出海果d先叫埋我一齊去玩呀!

係呀, 想另外問下d警察太太, 你地多唔多同圭小朋友去警察會玩架? 我想 ...

係呀,太太係有張證入去架! 叫你老公apply就有架啦!
警察會有bbq,swimming,badminton,bowling...
badminton $10/hrs, 好抵!

伯爵府

原文章由 TVb08 於 08-5-30 02:16 AM 發表

係呀,太太係有張證入去架! 叫你老公apply就有架啦!
警察會有bbq,swimming,badminton,bowling...
badminton $10/hrs, 好抵!

咁有無限我一個人可以帶幾多朋友入去玩架?

男爵府

原文章由 vkk 於 08-5-30 01:28 發表

o甘c6有冇攞假陪你?休息多d到亞B出世你就冇得訓.係呢,boy or girl...

有攞假,過10日就會黎陪我,係 boy 呀

伯爵府

冇限,我亞二謝師宴都係係銅鑼灣個到hold哂成個西餐廳天

男爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 02:17 發表

咁有無限我一個人可以帶幾多朋友入去玩架?

無限架,我去bbq帶10多人去..

首頁

尾頁

跳至