跳至

首頁
12345...15

尾頁

子爵府

我都黎報到, 我老公係消防, 我係一個在職太太未有小朋友, 住係葵蓉苑

子爵府

jenny媽媽, 皓媽

我都係住葵蓉大家好近呀, 不過我仲未有小朋友, 仍然努力中..........試左幾年都唔, 到而家都有d心灰意冷

哇, 呢個topic一開有咁多人回應, 真係估唔到喎.....

子爵府

葵蓉幾好住架, 間格又好, 不過我住細房...

子爵府

回覆 #41 julieann 的文章

唔好意思,我老人痴呆, 你家下住邊呀????

子爵府

哇d post去得好快, 快到睇唔切, 睇得切都唔多記得之前d post o既內容添......真係老喇

子爵府

哇d post去得好快, 快到睇唔切, 睇得切都唔多記得之前d post o既內容添......真係老喇

子爵府

mouth: 哇, 無上黎一日就有咁多post.....追唔切添.......

tvb08
恭喜哂呀, 祝你生日肥肥白白健康b.

請問各會員....我地呢個板搬左去邊呢, 我唔係好識搵, 我只係係返 "夫婦情感" 入面搵咋, 有無太太/媽媽可以教下我呢...........

子爵府

回覆 #138 穎穎豬媽 的文章

明白哂, 終於都搵到喇, 仲見到埋之前我地果個 "有無警察太太" 呢個topic添, 唔該哂, 多謝, 多謝幫忙呀~~~~~~

子爵府

我地呢個會, 好似有好多member喎, 真係好

子爵府

回覆 #113 julieann 的文章

我諗你搵家務助理上黎幫你清潔一次先好喎, d油漬好難抺架, 抺到手痛都未抺得清呀, 搵人幫手喇

子爵府

回覆 #144 mon0307 的文章

我老公放工返黎都鍾意講下佢開工d野架, 不過內容又幾慘, 一係就講有人跳樓, 一係就斬老婆, 再唔係就吊頸........可能佢嘅工作大多數都係接觸呢幾類...

子爵府

有興趣, 乜都試呀, 麻煩你pm我吖, 唔該哂你呀
睇左之後就有左咁神奇?????? 乜都試!
原文章由 ChristieMing 於 08-5-30 14:17 發表

你有冇打算睇中醫呀?
因我知道有一個中醫專睇呢樣野的!
我朋友個家姐又係試o左年幾都懷唔到孕,
佢睇o左之後就有o左了。
o係葵芳的,如你有興趣,我可以pm資料給你。 ...

子爵府

bk name........hb部門(地區).........住址
ChristieMing.......警察(上水)............葵蓉
穎穎豬媽.............警察(灣仔)............德福(1個女1歲)
Elkykit...............警察(屯門)............葵馥
julieann.............警察 (打鼓嶺).........順利 (1個仔8個半月)
ClaireMa..........警察(屯門)............葵蓉
vkk....................警察(灣仔)...........香港仔
eviza_snow.........消防(西灣河).........西灣河(1女7歲,懷孕10weeks)
毛b......................消防(天水圍).........葵蓉

子爵府

我上次幫我媽咪搵年尾大掃除, 係家務通搵架 - 23174567, 佢地會轉介你去返你所屬區域嘅中心幫你搵人, 再唔係你可以打去 '明愛' 呢個機構問下, 佢地介紹d人都唔錯架!

希望幫到你喇

原文章由 julieann 於 08-5-30 22:41 發表

係呀, 我老公都係咁講呀, 叫人地黎清潔一次先, 之後自己要抹啦~ 我想問知唔知係邊度搵人清潔架?

子爵府

收到你嘅pm喇, 唔該哂你, 咁........係咪要兩公婆一齊去好d呢????

原文章由 ChristieMing 於 08-5-30 22:49 發表

我pm比你了...
希望呢個中醫師幫到你呀!~

子爵府

你老公都幾得意喎, 知你唔留心就會問返你轉頭佢講過d乜, 高招!!!

原文章由 穎穎豬媽 於 08-5-30 22:44 發表

Julieann,
真係架.... 我老公有時一入門口就講... 吾理你做緊咩... 都要你乖乖0甘聽0左先... 有時比佢覺得我吾留心.. 佢會問 "我頭先講咩架"... ..... ...

子爵府

唔留心聽書, 先生會罰架

原文章由 穎穎豬媽 於 08-5-30 23:01 發表

有時答吾到... 佢就會話 我講多一次喇... 聽住呀...吹脹...

子爵府

好, 叫埋c6一齊去.

原文章由 ChristieMing 於 08-5-30 23:07 發表

咁我又唔清楚喎...
不過,你都可以一齊去o既,
一齊睇吓,睇下大家有冇咩特別問題都好!~

子爵府

唉.........但係我比我隻佬發覺到我上呢個topic........佢仲問我 "點解要有呢個會"????

原文章由 穎穎豬媽 於 08-5-30 23:10 發表

所以咪要扮到好留心... 儘量吾好比佢發覺到囉....

子爵府

哇, 一心二用, 好野, 但係我唔得呢.........

原文章由 julieann 於 08-5-30 23:16 發表

哈哈...有時我都會咁架, 佢同我講, 但我又整緊野, 之後我只係聽d main point, 回應到佢之餘佢又唔覺得我唔留心聽

首頁
12345...15

尾頁

跳至