跳至

首頁

尾頁

子爵府

我C6係救護呀, 荃灣, 囡囡14個月大喇, 我都係在職媽咪, 不過我唔係公務員

子爵府

死火..上唔到黎一陣..咁多MSG 添!

子爵府

大件事..BK SHOT左幾日..上唔到黎, 今日一入..42頁..

子爵府

大件事..BK SHOT左幾日..上唔到黎, 今日一入..42頁..

子爵府

原文章由 穎穎豬媽 於 08-6-3 20:05 發表

哈哈...追番晒0的post未呀....

唉..追鬼追馬囉...呢幾日係公司做到無停手..又去到50頁喇!

大家早~

子爵府

原文章由 穎穎豬媽 於 08-6-5 10:38 發表

0甘忙呀... 0甘得閒就慢慢追番啦....

係呀..出完POST 又做到依家先透到下氣咋

子爵府

原文章由 穎穎豬媽 於 08-6-5 11:58 發表

八掛0下丫...你做咩架 我係做a/c架...

其實我只係recept
不過要做埋文職, shipping, marketing, account既野都有份做囉..

子爵府

原文章由 穎穎豬媽 於 08-6-5 12:31 發表

未有你資料呀....

睇下我幾背..完全唔知你地做過D咁事..

bk name........hb部門(地區).........住址
eviza_snow.....消防(西灣河)....西灣河(1女7y,懷孕10weeks)
毛b..................消防(天水圍)....葵蓉
ChristieMing.....警察(上水).....葵蓉(1仔2y)
穎穎豬媽...........警察(灣仔).....德福(1女1y)
vkk..................警察(灣仔)......香港仔
julieann............警察 (打鼓嶺)..順利(1仔8.5mths)
Elkykit.............警察(屯門)......葵馥
ClaireMa..........警察(屯門).......葵蓉
mayho1119.....警察(屯門).......元朗(1仔1.5y)
jenny媽媽.........警察(九龍城)....葵蓉(1女3歲,1女快2歲)
babymilkmilk....警察(葵涌).......葵馥(1女2y7mths)
TVb08..............警察(MK)........油塘(懷孕37wk)
karen媽媽.............警察(新界南)......順利(1女7y)
彭彭豬............警察(新界南交通)......葵蓉(l仔6y)
rainwing916....警察(九龍城)....葵馥(1仔1y7mths,懷孕10wk)
艾莉 ................消防(荃灣)......葵涌(1女 1y2m)

子爵府

原文章由 毛B 於 08-6-5 14:26 發表
艾莉

勁喎, 乜都要顧哂嘅, 你公司係咪得你一個員工架????

勁鬼..我公司..上市架..大把人才.. 咪要幫佢地做d濕碎野囉..

ACCOUNT...要幫佢地對哂我地寄本地COURIER同外國既單, then俾佢地找數.

SHIPPING..幫佢地FILING & MARK 簿

MARKETING..
因為大家姐唔識打中文, 我做左佢私人手寫板
同埋幫佢地寄ups個d 出文件(我部電腦做左ups server)

子爵府

原文章由 毛B 於 08-6-5 15:57 發表
艾莉

你果間乜野上市公司黎架, 呢D工作唔係應該比返果個DIVISION or 關事o既同事負責o既咩, 點解乜都比哂你做架

咁其實..我有時齋坐都悶..幫下手我無咩所謂既, 以前公司無咁多人, 所以會幫下手做囉, 反正我都無聊.

不過依家越攪越多..有時真係多得某D人, 大家本來都無咁多野做..因為某人LAZY..越攪越多細節囉.

所以有時我放左假..頂我個同事叫救命

[ 本文章最後由 艾莉 於 08-6-5 16:14 編輯 ]

子爵府

原文章由 毛B 於 08-6-6 12:19 發表
唔止囉梭呀, 唔幫佢佢直頭黑面架, 難聽d講句 "黑到好似殺佢全家咁架"

oh yes!
好以全公司淨係得佢係忙, 得佢有野做, 得佢d野係重要

子爵府

原文章由 穎穎豬媽 於 08-6-6 13:37 發表

緊係有啦.... 仲係超煩超難頂0既女人(40幾歲人...仲未嫁...無拖拍).... mouth:mouth:" />

我公司個件都係喎

子爵府

原文章由 穎穎豬媽 於 08-6-6 13:54 發表

吾知係因為佢地難頂所以嫁吾出 還是因為嫁吾出先導致0甘難頂呢...

佢上手..都唔野少..但有家庭, 有時同老公吵都黑面, 但一講佢囡囡就心都甜哂喇..
依家個..又無男人又無小朋友...日日返去對住4邊牆...咁早返去做咩..又無野做..又無街去..咪返工囉..
做佢下屬個件先慘呀..

子爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-6-6 15:29 發表

唉~我都唔知有咩辦法喇....佢就想我食葯..但我試過食完之後肥左‘好多呀’打針我又怕痛仲要個個月去打啵..有d人帶子宮環又會發炎...叫我c6用安全措施我c6又話唔係百份百安全..因為我大女就係咁出o黎喇....唉~準之就煩啦 ...

依家D 新藥都唔會食肥人喎, 以前個D就會。。
你不如再試下喇,食”優思明”。好OK喎~我好多朋友都係食呢個牌子架, 無肥過喎

子爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-6-6 16:08 發表

我就係食呢隻牌子肥啵...

咁唔好彩? 我地10個著9個都係食呢個牌子..無事呀

子爵府

原文章由 毛B 於 08-6-6 16:48 發表
哇~~~~唔好咁諗, 亦都唔可以咁做架

係囉..點可以咁諗呢..愛愛唔係生仔先要嘛..

平時都好需要架!

子爵府

原文章由 毛B 於 08-6-6 16:53 發表
我老公連去超市買都唔肯呢

咁我HB 都好好架喇..買送咩都得..連同我去買丸丸 或 M巾都無托手掙

子爵府

終於上得返黎...BK 終於都痴完喇..

首頁

尾頁

跳至