跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

穎穎猪媽:唔該哂^^

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都係來來去去個幾味....有時都唔知煮?有幾次煮d好小食嘅餸例如烝魷魚.....冇人食要自己食哂 以後都好小煮新野.不過最上綱學煮野好o左好多

伯爵府

"嘩"你地去得好快跟唔到......

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-31 01:12 發表

唔怕, 剪得多係咪快長d架? 就係因為我個仔d頭髮, 8個幾月以來, 出街次次比人話係女女....明明幫人地著晒褲仔, 著晒藍色, 都仲要話係女女呀

o甘佢真係幾似女仔,租堡饉重好靚女天

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-31 01:30 發表
各位媽咪, 其實要係BB幾大就開始睇定d幼兒/幼稚園呀? 我依家都有睇架, 不過遲d搬去順利, 之後又唔知會唔會再搬, 所以都唔敢揀定d學校....

現在都可以,其實讀邊間幼稚園都冇所謂.最更要小學個校綱,因為中學係跟小學綱,所以你想搬的話最好搵d學校綱好好地區

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-31 01:45 發表

明白喇, 原來最緊要係小學, 咁到時我一定要search定多d資料先得~

係呀!你可以入王國教育綱睇,好多mami係入面問問題,我初初都係睇升中派位先入來bk,學到好多野.重認識到你地

伯爵府

你地c6有冇幫手??我初初結婚就係為o左做家務日日閙架,佢話佢唔鍾意做!!!你估我好鍾意呀:;pppp: 現在我煮飯佢洗碗..我吸塵佢抹地

伯爵府

原文章由 babymilkmilk 於 08-5-31 02:03 發表

你有小朋友升中??
大家可以交流,太好喇!!

你都係!!!我灣仔綱,你小朋友幾多歲?我3個女,12yrs;9yrs同5yrs

伯爵府

原文章由 julieann 於 08-5-31 02:17 發表

教育光碟? 例如呢? 依家Wallace日日都睇Barney學唱歌, 佢次次睇, 一見到barney就笑唔停, 好開心....呢d算唔算呀?

都唔洗o甘旦心!平時同佢傾多d,引到佢講多d野,可以比佢睇d益智d光碟例如教佢數目,顏色,ABC....初初簡單d最好

伯爵府

原文章由 babymilkmilk 於 08-5-31 02:21 發表

唔係呀!!我女2歲7個月,但你都知小朋友好白厭,等你醒幾招比我對付女女!!!

我果3個米一樣,由其大女唔知以為佢讀緊中學(d行為)mouth: 其實我都要人醒我.

伯爵府

原文章由 babymilkmilk 於 08-5-31 02:48 發表
舉多個例子,我女女之前讀nursery,係家長日,個班主任同我講女女去toilet好快!我心想叻女喎!!講講下先知女女原來係想趁其他小朋友一toilet完即刻遞上一格tissue比每位女同學,我真係.........呆左!! ...

你囡囡好cute

伯爵府

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-6-1 01:19 發表

係有好有唔好囉~我都係有左先結婚o架一同佢結左婚即刻唔同哂關心d女多過我好多同埋太尊制另我有d壓力

HI,有唔洗o甘唔開心嘅....會唔會你要求高.我唸你地結婚都係3,4年到,有時係要慢慢陪養.有冇睇第二d post個d c6重衰又唔返屋企訓又講d難聽說話又唔比$屋企......其實我地d c6都好好啦!起馬都返屋企只不過鍾意打機或上綱,但起馬日日都見到佢!可能你地于未搵到d共同話題mouth:

伯爵府

julieann:你都係5月2日結婚週年我都係..不過我係1993年5月2日

伯爵府

hi,各位mami仲未訓呀!係咪7or8月大食會?不如係麥x奴攪!更有一間係左近......放便呀!

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-6-4 00:21 發表

呢到D保安初時OK架,又話登記身份證又盛,但轉咗保安公司後就好似差咗,D人多數都可以自出自入!

o甘有冇打去管理處寫字樓投訴o下!!!!

伯爵府

原文章由 mayho1119 於 08-6-4 01:06 發表

我老公同你老公真係好熟"嫁".....同你係BK相識真係有緣LA

o甘你地有機會同c6一齊大食會米要扮唔認識

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-6-4 01:15 發表

大食會嗰D好似無人同老婆去架,我無去過,其他活動就有.

我唸都有不過小d,我都係去一次(n年前)

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-6-5 00:51 發表
咦!係呢我地諗住去太子既警察體育同樂會搞大食會駛唔駛俾場租定點o架有冇人知呀...
如果唔駛俾場租既話....咁暫定每人夾$50用o黎買大食會既野啦...如果有剩既就會分番俾大家咁樣好唔好呀 ...

以我所知警察會好似屋苑D 會所咁有酒樓 卡拉OK 麻雀 游泳池 保齡球 田徑場 應該唔會有一間房淨係攪活動....我地要問問c6...

伯爵府

原文章由 穎穎豬媽 於 08-6-5 17:01 發表
晏晝放0左半日假... 湊阿女打針針... 姑娘一拮落阿女大脾仔... 喊到拆天... 肉都赤埋....

你亞女係咪打一歲針呀???

首頁
12345...9

尾頁

跳至