跳至

首頁
12345...33

尾頁

伯爵府

原文章由 穎穎豬媽 於 08-5-30 11:47 PM 發表

係囉...個樣仲要好似話我地0甘無聊0甘... 一陣問0下佢係未0甘唸先...

等我聽日又問下佢係咪覺得好地無聊先, 因為佢今日返夜~

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 11:52 PM 發表

唉!我今日問佢係第幾隊佢已經答我關你乜事呀!即刻心都灰埋有時佢攞d野返o黎做佢好驚我睇到咁..佢都唔想俾我知既

佢d野係咪機密野, 所以先唔比得你知呀?

伯爵府

依家最update既list, 未加就繼續加啦~

bk name........hb部門(地區).........住址
ChristieMing.......警察(上水)............葵蓉
穎穎豬媽.............警察(灣仔)............德福(1個女1歲)
Elkykit...............警察(屯門)............葵馥
julieann.............警察 (打鼓嶺).........順利 (1個仔8個半月)
ClaireMa..........警察(屯門)............葵蓉
vkk....................警察(灣仔)...........香港仔
eviza_snow.........消防(西灣河).........西灣河(1女7歲,懷孕10weeks)
毛b......................消防(天水圍).........葵蓉

伯爵府

原文章由 V_VPONG 於 08-5-31 12:15 AM 發表
我c6都係咁啦 我問佢工作上果d嘢佢都會答我(問 問 問 有乜好問)心傷tim呀

唔好咁啦, 可能佢地做既野要保密呢!

伯爵府

講下其他先~ 平時你地會煮咩做晚餐呀? 我c6黎黎去去都只係鍾意食西蘭花, 雞wings, 炆金沙骨, 炆豬腩肉, 蝦, 炒蜆....之後就無喇, 攪到我成日都唔知煮咩好....黎黎去去都係果d, 佢話無所謂...仲話餐餐雞wings都仲得....

伯爵府

最大問題係佢唔食魚, 其他菜又少食...攪到都唔知煮咩好. 有時煮d新野又驚佢唔食, 煮左佢又無野架喎, 照食晒架....所以都唔知好事定唔好事.

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-5-31 12:35 AM 發表

我都好鍾意食雞翼架!C我6就無所謂我煮咩都食,我好鍾意煮嘢食架,會買書同上網睇吓咁囉

咦...我又係好鍾意整野食架, 又係成日睇書同上網學整, 有時我整D新野, C6話好食, 之後我就話第一次整字咋....哈哈~

我同埋好鍾意整蛋糕架, 之前仲會出去學添~

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-31 12:52 AM 發表

佢唔知我同你地傾計o架...可能係關我個朋友事佢先唔同我講佢咁多返工既野啫!
最衰係我朋友以前我同我c6同居o個時我個朋友住我附近我c6返夜佢就會過o黎陪我喇(我朋友女o黎)我叫外賣多我朋友就記得我地址跟住我朋友個c6攞 ...

你朋友個C6用你地個地址都有架, 唔怪得你C6咁有疑心....咁果時你地咪好煩囉, D人成日打比你地, 但又唔關你地事...

伯爵府

原文章由 babymilkmilk 於 08-5-31 12:52 AM 發表
julieann

你BB好得意!!

THANKS THANKS~

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-5-31 12:56 AM 發表

有時成功煮一樣新菜式嗰種滿足感仲大過以前返工比老闆讚呀(我無做嘢幾個月)

係呀係呀, 有同感呀, 整完好食就好開心好滿足架~ 我都係無做野三個月左右啦~ 因為c6話自己湊返bb會好d, 所以佢支持我做全職媽媽呀, 不過初初無做野又真係好唔慣....你呢? 點解無做既? 你之前做咩架? 我之前做地勤架, 勞碌慣, 一無做就唔自在咁, 不過遲d搬左宿舍, 要自己一手一腳整理頭家, 我諗都係一樣咁勞碌呀.

伯爵府

原文章由 babymilkmilk 於 08-5-31 01:01 AM 發表
julieann

唔洗thanks!!
感覺上我覺得你BBd頭髮多過我女女!!

我個仔應該似我多頭髮, 我c6細個係光頭仔, 我細個就勁多頭髮, 依家我個仔8個幾月就快9個月, 已經剪左三次頭髮...我又唔捨得剪佢光頭喎

伯爵府

原文章由 V_VPONG 於 08-5-31 01:02 AM 發表

你識整蛋糕架 可以教我嗎?

我鍾意整cheese cake咋, 因為容易嘛, c6又鍾意食芝士, 其他要發漲既蛋糕就唔敢整, 無信心令到佢漲大呀, 成日驚d空氣走晒發唔大.....所以整呢d有時咪比錢出去學整囉, 自己學可能失敗嘛!

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-31 01:06 AM 發表

係呀到而家我c6仲成日鬧我o架識埋d咁既人o個時仲要係我大緊肚tim呀...坐緊月都要俾c6鬧..因為我o係我呀媽到坐月而我c6就返左舊屋訓又未派到宿舍呢~收數公司又不停咁打o黎煩到我c6喎 ...

咁你都唔想架嘛, 你都估唔到你朋友個c6會咁做, 你坐緊月都話你, 咁都有架...

伯爵府

原文章由 babymilkmilk 於 08-5-31 01:07 AM 發表
julieann

我個女2歲7個月,係剪過 ....................... 3次頭髮!!!!!!!!!!

唔怕, 剪得多係咪快長d架? 就係因為我個仔d頭髮, 8個幾月以來, 出街次次比人話係女女....明明幫人地著晒褲仔, 著晒藍色, 都仲要話係女女呀

伯爵府

原文章由 TVb08 於 08-5-31 01:10 AM 發表
我唔識煮飯,我2公婆係無飯couple,我c6成日complain,但我真係煮飯白痴,遲d會有bun bun,佢係菲律賓係cook,希望佢識煮飯!

係菲律賓cook就一定識煮野啦~我都好鍾意食菲律賓菜~ 因為我媽咪係菲律賓人~ 哈哈~ 不過我爸爸係HK人...

伯爵府

原文章由 V_VPONG 於 08-5-31 01:10 AM 發表

我c6都鍾意cheese cake 家

係呀, 我試過整一個new york cheese cake放係雪櫃, 佢夜晚睇波時就會拎黎食架喇...

伯爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-31 01:14 AM 發表

係呀差d有產後抑鬱呀!

哎呀...其實d c6係咪唔明咩叫產前產後後抑鬱架, 初初有左時同埋生完既時候, 咁d情緒係咪有時唔穩定既, 有時仲會喊既, 之後佢仲話我成日發脾氣, 都唔知係喊咩....攪到果時幾傷心呀....但佢話完之後又"乙水"返我喎.

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-5-31 01:14 AM 發表

我之前係做私人秘書,因壓力太大又要兼顧屋企所以咪唔做囉,尊心照顧老公ma 自己身體又唔係咁好所以而家'養尊處優'食中藥調理身體準備做媽媽囉 ...

咁祝你快d做人媽媽啦~

伯爵府

原文章由 elkykit 於 08-5-31 01:18 AM 發表

話時話我初初都以為妳個係女嚟架

哈哈, 有時我同我媽咪講, 如果依家比條裙同埋夾個髮夾出街, 一定無人知佢係男仔呀

伯爵府

原文章由 babymilkmilk 於 08-5-31 01:19 AM 發表
julieann
因為老公唔比剪,驚女仔無頭髮!!
我同你相反,女女細個出街成日比人話係仔!!!

初初我99仲問我有無打算同佢剃光頭, 我打死都唔肯呀....雖然人地話剃左生出黎果d會靚d同多d, 但我點都唔制.

首頁
12345...33

尾頁

跳至