跳至

首頁
23456...19

尾頁

子爵府

原文章由 mayho1119 於 08-6-3 23:49 發表
終於可以上到bk啦.....今日係公司上唔到

我琴晚都等咗好耐先上到呀!

子爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-6-3 23:49 發表

係呀!我隔離屋既夫婦就好d見到會打招呼.....反而另外o個d就見到都唔打招呼既....由其是有一對年輕d既夫婦見到面唔打招呼不突止仲要大大力生門巴乜閉咁你估淨係佢c6做公務員呀我c6夠做公務員咯咁都唔駛擺款o架 ...

我呢到就一DD人啦,隔離屋就幾好,但有時搭LIFT見到D到串串哋架,真係好似好巴閑咁架!:;pppp: 我呢層試過有人上門貼紙追數tim呀!

子爵府

今日同老公喺對面(百,合樓下)等車時,見到個大6女人喺度鬧擺寬頻嗰D人,好以話約好上門安裝又無到之類,個女人好激動拍哂枱咁,一輪咀係咁鬧,但唔知佢up咩(滿口鄉音),只係聽到'胡得,胡可以',我同老公企喺到唔佑好嬲定好笶

子爵府

原文章由 mayho1119 於 08-6-4 00:03 發表

琴晚我打完句說話就上唔到.......難得c6番夜(因佢成日上網睇卡通 ),左住我上網

喺呀!好彩我C6無咁益智啫 不過佢唔會同我爭ge!

子爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-6-4 00:13 發表

咪就係囉都唔明d人點解可以咁既每戶都係一家一主我又唔係問你賒問你借d人咁巴閉既就唔好住宿舍啦你地話係咪先喇...打個招呼有幾咁閒呀呢d都係基本禮貌o黎啫:;pppp:
吓~咁恐怖 點解會俾到勿生人上門貼紙o ...

呢到D保安初時OK架,又話登記身份證又盛,但轉咗保安公司後就好似差咗,D人多數都可以自出自入!

子爵府

原文章由 chan-loretta 於 08-6-4 00:17 發表
大家好 ! 我c6都係公務員. 以前做過幾年GFS ,後尾轉左去CSD.
頭先睇左julieann個blog,原來之前我地係住同一個屋苑嫁!

歡迎!你今日Update咗未呀?
bk name........hb部門(地區).........住址
eviza_snow.....消防(西灣河)....西灣河(1女7y,懷孕10weeks)
毛b..................消防(天水圍)....葵蓉
ChristieMing.....警察(上水).....葵蓉(1仔2y)
穎穎豬媽...........警察(灣仔).....德福(1女1y)
vkk..................警察(灣仔)......香港仔
julieann............警察 (打鼓嶺)..順利(1仔8.5mths)
Elkykit.............警察(屯門)......葵馥
ClaireMa..........警察(屯門).......葵蓉
mayho1119.....警察(屯門).......元朗(1仔1.5y)
jenny媽媽.........警察(九龍城)....葵蓉(1女3歲,1女快2歲)
babymilkmilk....警察(葵涌).......葵馥(1女2y7mths)
TVb08..............警察(MK)........油塘(懷孕37wk)
karen媽媽.............警察(新界南)......順利(1女7y)
彭彭豬............警察(新界南交通)......葵蓉(l仔6y)
rainwing916....警察(九龍城)....葵馥(1仔1y7mths,懷孕10wk)

子爵府

原文章由 mayho1119 於 08-6-4 00:25 發表

唔係益智,係幼智 我見佢睇到咁入神都廢事阻佢.....你就好啦,你C6唔同你爭

我老公今晚放假呀,妳嗰個呢? 我c6成日想知我究竟識佢邊個同事個老婆,又問住邊架,有無細路架...但我死 都唔話比佢知!

子爵府

原文章由 mayho1119 於 08-6-4 00:37 發表

我老公番工,佢通常盡量攞六,日陪我.....如果我無估錯佢地
應該既熟....

係呀!妳點知架?我無問佢同架!

子爵府

原文章由 mayho1119 於 08-6-4 00:58 發表
[quote]原文章由 elkykit 於 08-6-4 00:52 發表

係呀!妳點知架?我無問佢同架! [/qu

我都想證實下......

係呀!

子爵府

原文章由 mayho1119 於 08-6-4 01:06 發表

我老公同你老公真係好熟"嫁".....同你係BK相識真係有緣LA

但我頭先問我老公同邊個同事熟D,佢話無喎.....佢係要我話比佢聽係邊個,住邊度呀,好攪笑

子爵府

原文章由 vkk 於 08-6-4 01:10 發表

o甘有冇打去管理處寫字樓投訴o下!!!!

無呀,見又無咩嘢!淨係喺LIFE口見到張紙追啫,又無做咩嘢!

子爵府

原文章由 vkk 於 08-6-4 01:13 發表

o甘你地有機會同c6一齊大食會米要扮唔認識

大食會嗰D好似無人同老婆去架,我無去過,其他活動就有.

子爵府

原文章由 mayho1119 於 08-6-4 01:14 發表

等佢估下,吊下佢引 .....我叫左我C6唔好話佢知,
不過唔知佢聽唔聽...

佢頭先要睇我電腦,我死都唔比,咁佢唯有打機啦,跟住我去刷牙,佢就扮好心咁話'妳電腦未logout喎' ,我一早轉咗去啦,低B

子爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-6-4 01:39 發表
家務一問: 前幾日問過大家如果廁所浴缸&同 企缸有黑點毛菌應該點清洗既....有d太太就教我用漂白劑加綿花 但我fu川左成日都仲係咁 想問咁可以點做呀駛唔駛過水o架 ...

唔駛過水已經OK喎,當然過一過會無咁大陣味啦!無理由喎,我都係咁做,OK喎!

子爵府

原文章由 mayho1119 於 08-6-4 01:41 發表

女人做嘢幾時都係細心D既

嘻嘻......激到佢

子爵府

[quote]原文章由 毛B 於 08-6-4 17:01 發表
星期六 9-08-08 既下午會好D既方便D 請報名喇!
1)JENNY媽媽
2)穎穎豬媽
3)MAYHO1119
4)毛b
5)Elkykit

子爵府

To : Mayho1119

我講咗比個C6聽喇,佢好煩呀成日冤住我 佢話佢見過妳同妳媽咪喎,佢仲話妳識打台灣牌呀 ,我都好鍾意架

子爵府

不如喺自己個名隔離寫住會否帶小朋友去啦!

星期六 9-08-08 既下午會好D既方便D 請報名喇!
1)JENNY媽媽
2)穎穎豬媽
3)MAYHO1119
4)毛b
5)Elkykit(無小朋友)
6)ChristieMing

子爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-6-4 18:24 發表
我地呢個活動,係咪只for 女的,不for 男的?
同埋會o係邊樹搞呢?
咁我又帶唔帶埋個仔o黎好呢?

不如喺太子啦,交通方便唔洗過海嘛!

子爵府

原文章由 穎穎豬媽 於 08-6-4 21:54 發表

真係有緣千地里能相會.....

係呀,都幾攪笑

首頁
23456...19

尾頁

跳至