跳至

首頁
23456...13

尾頁

大宅

原文章由 julieann 於 08-6-1 18:42 發表

咁你女女幾時識得唔扶野企同行呀? 依家我個仔成日一訓醒就扶住個床邊想企想企...我見人地個d bb 7-9個月裡就可以唔洗扶野企, 攪到我有時好灰心, 驚自己唔識教佢呀...但問d bk mami佢地話bb會自自然然學識, 唔洗急 ...

哈哈... 你吾使心灰... 我個女到都係0岩0岩先識扶0野企咋... 我去見健康院姑娘都係0甘講...吾使教佢行... 自自然然會識喎...

大宅

原文章由 julieann 於 08-6-1 18:34 發表

穎穎豬媽, 你唔會幫阿女剪湯碗頭架嘛?

梗係吾會剪湯碗啦... 我幫佢剪碎蔭架...

大宅

原文章由 julieann 於 08-6-1 19:31 發表

自然會識既, 咁我都安心d 我成日都驚係我唔識教佢呀.

姑娘仲話千萬不要教喎...佢隻腳仔夠力就識架喇... 我見我女由識企到放手坐低...再扶住行都係呢兩個星期0既事...係比人地慢...都都識丫...

大宅

bk name........hb部門(地區).........住址
eviza_snow.....消防(西灣河)....西灣河(1女7y,懷孕10weeks)
毛b..................消防(天水圍)....葵蓉
ChristieMing.....警察(上水).....葵蓉(1仔2y)
穎穎豬媽...........警察(灣仔).....德福(1女1y)
vkk..................警察(灣仔)......香港仔
julieann............警察 (打鼓嶺)..順利(1仔8.5mths)
Elkykit.............警察(屯門)......葵馥
ClaireMa..........警察(屯門).......葵蓉
mayho1119.....警察(屯門).......元朗(1仔1.5y)
jenny媽媽.........警察(九龍城)....葵蓉(1女3歲,1女快2歲)
babymilkmilk....警察(葵涌).......葵馥(1女2y7mths)
TVb08..............警察(MK)........油塘(懷孕37wk)

大宅

原文章由 karen媽媽 於 08-6-2 08:58 發表
大家好,
我住順利架.... 請多多指教

Karen媽媽.... 你好... 歡迎加入呀... 有個name list架...

大宅

原文章由 mayho1119 於 08-6-2 09:14 發表

贊成.......不過最好係8月搞啦,因為7月公司好忙

早晨呀... 我 7 & 8 都 ok 架...

大宅

嘩...今日勁難上BK呀...

大宅

今日勁難上BK呀...........

大宅

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-6-2 17:12 發表
哈佬各位 ,嚟打個招呼先 ....我老公係警察,住葵蓉

歡迎歡迎....

大宅

好多住葵涌0既會員喎..........

大宅

原文章由 毛B 於 08-6-2 19:55 發表
我住細房, 不過都好滿足, 因為有屋住, 果時結婚前租屋都唔知租幾耐好, 驚一簽左租約就抽到屋, 如果抽唔到呢又要用幾千蚊去交租喎, 好在一次抽到咋!!!! 如果唔係就煩喇

...

消防0甘難抽... 你一次就抽到.... 真係好好彩....

大宅

原文章由 毛B 於 08-6-2 20:01 發表
所以老公同我講抽到屋果時都不知幾開心, 開心到瞓唔著添呀

可能我老公老喇(年資老呀)

哈哈... 有幾老啫(年資)... ? 我見有0的抽10年都抽吾到呀...

大宅

ringwing916,

你個仔 1y7month...而家有10weeks..辛苦嘛? 我都唸緊追多個... 仲15/16呀...

大宅

原文章由 elkykit 於 08-6-2 20:18 發表

嗰時我哋都係一次抽到呀, 可能我哋近農曆新年無咩人抽掛,同埋嗰期多宿舍推出,我哋無細路都抽到三房,我C6當時真係好開心呀,因為佢想抽全新宿舍,而我就想抽屯門架,不過抽唔到!但住落都OK,可能習慣咗啦! ...

係喎...無細佬都抽到3房真係好正....

大宅

原文章由 elkykit 於 08-6-2 20:29 發表

係呀,如果遲D都抽唔到呀,而家我有D朋友年資耐過我C6連兩房都抽唔到呀,抽咗兩次喇!

有時timing都真係好重要... 我聽老公講而家宿舍都難0左抽呀...

大宅

原文章由 毛B 於 08-6-2 20:37 發表
我老公都有咁講過喎, 點解會難抽左呢

吾知係咪多0左人結婚呢.....

大宅

而家都無新0既宿舍... 舊0既都要有人搬出先有... 好彩之前抽到... 吾係都有排等...

大宅

原文章由 毛B 於 08-6-2 20:54 發表
但係以我所知, 有好多抽到葵馥細房o既都無住, 淨係白交租..........

0甘都得... 不過我老公都話我樓上個單位都係白交租... 0甘搞到真正有須要0既人無得住....

大宅

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-6-2 20:57 發表

我覺得係依家啲宿舍新咗又靚咗 ,我以前住葵涌宿舍又舊又細,個厠所細到好似格公厠咁 ,唔係貪租平都唔想住呀

而家0的又平又靚...好抵住.....

大宅

原文章由 毛B 於 08-6-2 21:40 發表
係呀, 所以葵馥而家都有d吉單位, 唔係無人申請, 而係申請左唔住咋

吾明係咩心態...

首頁
23456...13

尾頁

跳至