自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

【明報專訊】明日(31日)是第21個「世界無煙日」,廣州全市屆時將停售香煙一日。廣州市愛國衛生辦公室和控制吸煙協會日前聯合發出通知,要求在本月31日當天,全市各大百貨超市、小商店、大排

檔、酒樓等地方要在櫃前放置「今天是世界無煙日,停止銷售香煙」的告示。據悉,今年的無煙日主題是「無煙青少年」,廣州一些青少年代表屆時將進行拒絕吸煙,遠離煙草的宣誓和簽名活動。
(明報)

男爵府

畀面勳章

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

最衰香港冇呢
盡我一己之力,發放正能量!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

香港都有點可能做到...(但一定大把人$^%$^%)

big green 啦....我覺得係無可能

不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

最憎人食煙

公爵府

畀面勳章

d人會買定架啦

大宅

不如無私家車日,我覺得空氣會重好.

侯爵府

"停售香煙一日"唔係唔準抽煙一日 d人手上有煙米一樣照食

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

公爵府

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

廣州全市屆時將停售香煙一日

男爵府

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 dad1234 於 08-5-31 01:35 發表
不如無私家車日,我覺得空氣會重好.

贊成呀!

珍珠宮

畀面勳章

一日有咩用呀, 不如學下日本,當街唔可以食煙。同埋有樣嘢都好困惑, d人一路行一路食, 鄧d煙灰係地下,點解又唔算係揼垃圾呢?

首頁

尾頁

跳至