夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:呢段時間好傷心,晚晚失眠

咁你多d上嚟呻下!支持你!

感情問題係好影響一個人的,會好難受,好多複雜的情緒。但過咗呢一關你會更成熟,更正,活得更精彩,因你可以為自己而活了。祝福你

大宅

加油,感覺好灰既時候,諗下開心既人/事啦!
感覺跟住時間過,努力!

幸福時,想像唔到心灰既時候
心痛時,感覺不起甜蜜既時候
失落時,總有心中的某點支持住,haha

大宅

回覆 anan3388 的帖子

多謝你嘅鼓勵,幸好仲有你哋安慰我。
美麗源於自然,追求美麗人之常情!  

大宅

我呢段時間真係好低落,試過好多次想自殺,

每次同老公嗌交都極度傷心,宜家覺得結婚真係一

個錯嘅開始,相處越耐積怨越多,磨擦越大,佢一早已經唔擺我喺眼內。

我喺佢心中已經一早唔再重要,嗌交佢唔再痛,佢可以呢

頭鬧完我果頭出去開心,反而傷心難過嘅係我一個。

佢可以好絕情竟然唔當呢十年感情係乜,話離就離,

完全無絲毫傷心不捨,係我一個冇勇氣面對,我無法面對

一個失敗的婚姻,付出十年感情仲要俾對方指責我冇付出。

終於明白在感情路上女人失去呀嘅青春,尊嚴,生活圈子,

朋友親人但換來只是他的指責和絕情。

我個心真係好痛,試過企喺天台想跳落去,但佢冇可能會因我而流淚,

因為佢會認會呢個我自找不關他事,諗到呢點我先打消念頭,但仍然不

斷想自殺(我知道嚟緊呢年一定好難捱,但好希望能夠捱得過)、、、、、、

唔好意思我實在太囉嗦

男爵府

回覆 秋田 的帖子

人生總有難過的日子,試下祈禱,為自己將現在的生活交托神,神自有安排。加油!千萬不要放棄自己。

珍珠宮

去做義工分散注意力⋯

大宅

引用:我呢段時間真係好低落,試過好多次想自殺,

原帖由 秋田 於 15-02-21 發表

我呢段時間真係好低落,試過好多次想自殺,
原來係咁。十年不是短日子。你用心付出,但對方冷然以對,心好痛好傷,真係難以言喻。你放棄咗好多嚟投入呢段婚姻 但佢對你已不再關心,於是你覺得好失落,好灰,甚至好失敗,好似無咗生活的重心,生存的目標。

一下子咁多嘢咁多情緒真係好難好難㗎。你能仍頂得到已好唔容易。

依家前路睇嚟一片茫茫咁,可以理解的。不過你要相信呢個係一段時間的感覺嚟,之後會變好㗎,係辛苦,但你慢慢踏返出嚟去搵返迷失咗在婚姻的自己,有更廣更闊的風景等著你。呢度好多人支持你,為你打氣。祝福你!

複式洋房

活著係最大的幸福,加油!要活得比他更好

大宅

anan3388 發表於 15-2-21 21:44
原來係咁。十年不是短日子。你用心付出,但對方冷然以對,心好痛好傷,真係難以言喻。你放棄咗好多嚟投入呢 ...

喺呢幾年我都偶爾懷念做女果時的時光,自由自在又唔使面對佢嘅責罵,有時真係無緣無故咁就又俾佢鬧一餐,好惡頂。

以前做女時唔使睇老公面色做人,可以發下小姐脾氣,但宜家調轉咗,反而俾人鬧番轉。真係好懷念少女的時

光、、、、、

伯爵府

當你踏出衣一步,再回頭看根本吾值得為男人而死。人活着糸為自己,活得比他好

伯爵府

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

伯爵府

希望幫到你

大宅

三年前,自己都失去了一段十三年半嘅関係,受盡被背叛、出賣之苦,痛不欲生!

晚晩瞓唔到,就算瞓到少少都係發夢見到佢便即刻扎醒!

歺歺食唔落,曾經一度瘦到皮包骨,仲攪到全身全面都生滿濕疹,子宮肌瘤 & 卵巢囊腫 + 發大!

後來明白到所有六親関係等都離不開:攞債,還債,報恩,報仇!

佢令我傷心欲絕,令我失去一切,好明顯,我係還債俾佢!受咗,業消了!

其間天天誦經念佛令自己嘅心沈殿平靜下來,慢慢想通,放下!

而家,持長素,做義工,身心自在!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:秋田+發表於+15-2-21+13:04+請問各位

原帖由 kkkk9527 於 15-02-21 發表
香港來說安眠藥需醫生處方,詳情請於覆診時與醫生查詢。
藥物幫到你有限,你要逐步為自己的生活拉向正面。 ...
同意,由對自己好啲先開始,加油

子爵府

回覆 秋田 的帖子

要振作,5好灰心,重有好多人支持你,命得1條.

大宅

加油呀!秋田

複式洋房

秋田加油呀,努力面對,唔好為D無謂人傷害自己

複式洋房

引用:請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?

原帖由 秋田 於 15-02-21 發表
請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?人生好灰,日日情緒低落,覺得咁樣嘅人生已經無晒意義,失敗的婚 ...
去做運動, 做到攰就會瞓得著

大宅

文中無見你提及有仔女,就當你無啦!其實你都唔係好慘,好多人離婚仲要年紀大,又拖住一兩仔仔女,甘米仲慘,你都係得三十頭,早早離開,從新出發啦!不停自責,不停回想點解係無用嫁!世上好多野係無得解嫁!你可能係前世玩過佢,你今世還比佢咋!甘樣諗會唔會舒服啲?好老實啦,同佢一齊甘唔開心,真係唔明點解你唔肯離開?你都有父母生嫁,堅強啲啦

子爵府

相信自已值得可以活得更好 ,有更多嘅愛係前面嘅路等住你,
你係呢段咁痛苦嘅日子裏面, 有冇學到D乜? 唔係放棄, 而係放下。
放下令你心傷嘅事,
放下令你不愉快嘅婚姻
放下仍然係你心入面嘅男人
愛情入面唔分時間長短, 只重感覺, 消失咗就找不回....
但人生卻是苦短,如果你覺得現在自已嘅人生差到不能再差, 那就快快放下過住, 新嘅章節一定會比\0而家好!
我衷心祝福你!

首頁

尾頁

跳至