夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:三年前,自己都失去了一段十三年半嘅関係,

原帖由 Aoki 於 15-02-22 發表
三年前,自己都失去了一段十三年半嘅関係,受盡被背叛、出賣之苦,痛不欲生!

晚晩瞓唔到,就算瞓到少少都 ...
我媽媽當年離婚同你一樣萬念俱灰,我阿爸又係同你講既一樣咁衰,我媽廿年青春比晒佢,佢有佢滾,我阿媽有阿媽日日唔想做人,我果時好細眼見晒所有野入晒心入面,今時今日我媽有自己工作,辛勞左十年份工有反咁上下職位,頌有都係信佛茹素,而家都不知幾開心,又有孫我又岩岩買左新屋比佢。相反我阿爸我有理佢不過都係呼顯佢,佢日子孤獨成日都話果頭近,我話你越講越唔會咁輕易發生,信有因果,如你身邊有人反教會或信佛可以去了解下,個世界好大,無需要咁樣對自己呀!陰公既人多的是,一自己要對自己負責任!加油!支持你!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:呢段時間好傷心,晚晚失眠

千祈唔好用別人既錯,黎懲罰自己。
回頭又係一個新開始。

不知所謂的乙陸!!!

男爵府

冇仔女最好,你都唔好比佢閙你成為習慣,佢又唔係旬盤,離開是明智。

大宅

引用:Quote:anan3388 發表於 15-2-21 21:44 原來

原帖由 秋田 於 15-02-21 發表
喺呢幾年我都偶爾懷念做女果時的時光,自由自在又唔使面對佢嘅責罵,有時真係無緣無故咁就又俾佢鬧一餐, ...
原來之前你父母咁愛錫你,而之後老公就咁對你,對比咁大更難受。

或者諗之前你係享福,別人付出俾你,然後十年係受苦,你付出俾人。由依家開始的年月你就係付出返俾自己,錫自己,關心下自己,留意下自己。自己鍾意咩活動㗎?有無咩興趣㗎?冇咗之前的朋友,再找新朋友。祝福你!

男爵府

睇醫生會好啲。一定捱得過

大宅

樓主好嗎?問候

水晶宮

加油,世界是美好的
自由太多會令世人失去平衡

複式洋房

唔好放棄, 永遠冇解決唔到既問題, 做下運動, 搵下朋友聚下, 學下新鮮既野,為自己而活, 前面仲有好多路比你選擇, 加油!!

瑪瑙宮

秋田 發表於 15-2-21 21:59
喺呢幾年我都偶爾懷念做女果時的時光,自由自在又唔使面對佢嘅責罵,有時真係無緣無故咁就又俾佢鬧一餐, ...

拿, 您睇睇自己寫呢段野, 可以結朿對住個衰人咪好囉, 佢無機會再對您唔好係好事, 您的寶貴生命不再被佢蹧質踐踏, 重咁後生, 好在咋. 何必再愁面對自己, 又攪到失眠唔值啊.

我 ex 走左之後, 又攪掂埋離婚手續, 我而家晚晚都瞓得好好. 希望您都係喇! 佢既已對我無情又無義, 我心裏不會再為他留位置.

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:我呢段時間真係好低落,試過好多次想自殺,

原帖由 秋田 於 15-02-21 發表

我呢段時間真係好低落,試過好多次想自殺,
其實無論幾愛一個人,諗住一生一世同果個人行到老, 但如果對方不斷傷害自己,終於有一日都會厭倦咗對方,想逃離佢,你記得自己的諗法嗎?

現在終於逃離,係咪應該慶幸?別說他呃了你20年青春,他也為你付出了20年,時間最公平。而且很明顯,這是他的損失,他無法再找到像你這麼好這樣夾的人。你失去一件垃圾,他失去瑰寶,你說,誰才應該去了結?

男爵府

秋田 發表於 15-2-21 13:04
請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?人生好灰,日日情緒低落,覺得咁樣嘅人生已經無晒意義,失敗的婚 ...
jm, 知道可能環境令妳好唔開心.......不過就咁食安眠藥真係唔係好方法, 可能會產生更多問題, 到時妳仲辛苦啦。
長期唔開心同埋訓唔著, 係抑鬱的病徵來, 係腦部功能因為壓力失去咗正常功能的後果, 真係要睇醫生架, 唔好等喇, 快d 搵家庭醫生做轉介啦。

大宅

真好好多謝咁多位姐妹嘅安慰同鼓勵,我非常感激!
我呢排的確超唔開心做乜都提唔起勁,就算俾我中到六合彩都開心唔起果種。
人真係一個好感性嘅動物,只要情緒唔好真係好難走出自己嘅世界,情緒牽動
一切,所以我盡力去不斷開解自己,我唔知未來條路有幾咁艱難都好,目前要
做嘅就係克服呢種內心痛苦,俾多D正能量給自己,可能需要一年或更長時間
先企得起身,我明白自己內心係幾咁脆弱,希望快D從陰影中走出黎。

好多謝你哋咁多位的支持,至少在這難捱的關頭我仲有呢度可以傾訴。THANKS FOR ALL!

kkkk9527    發表於 15-2-24 16:02
美麗源於自然,追求美麗人之常情!  

子爵府

努力,加油,時間可以冲淡1切,要振作.

大宅

引用:真好好多謝咁多位姐妹嘅安慰同鼓勵,我非常

原帖由 秋田 於 15-02-24 發表
真好好多謝咁多位姐妹嘅安慰同鼓勵,我非常感激!
我呢排的確超唔開心做乜都提唔起勁,就算俾我中到六合彩 ...
你多d上下嚟講下覆下啦! 支持妳

子爵府

向前看,不開心上來講,大家好願意聽

子爵府

唔好咁傷心啦

大宅

幾痛苦都會過去,努力面對,傷心就大聲喊晒出黎,搵朋友講晒出黎,睇下書,做下運動,有經濟困難就做多份工,人哭累,做累就好瞓,無時間諗咁多野,聽下歌,我都一樣捱過來,唔好怕,只要積極面對,好事好快降臨你身上!

大宅

VSB 發表於 15-2-24 23:24
幾痛苦都會過去,努力面對,傷心就大聲喊晒出黎,搵朋友講晒出黎,睇下書,做下運動,有經濟困難就做多份工 ...
多謝你!我現在努力尋求方法淡忘傷痛,雖然需要好長時間,但總要讓牠成為過去。
美麗源於自然,追求美麗人之常情!  

男爵府

時間真係可以沖淡一切, 以前日日喊, 坐係度眼淚都自然流.

再過一排, 少左喊, 而家根本喊唔出.

識多些人, 做多些運動. 就自自然然開心番.

男爵府

秋田 發表於 15-2-27 12:22
佢有冇承認自己有去滾?定係自己估估下。我個死佬打死不認滾果種

ppyy333 發表於 15-2-27 12:22
條死PK只系話有意外. 但櫃桶常備新買的安全套仲要系不斷用不斷買新. 仲唔明?
一食飽 瞓飽就死出街, 唔知幾時同會唔會返.
永遠祝佢要C唔該趁早!

回覆 ppyy333 的帖子

咁已經係無得救喇,無需為個男人浪費心機同時間,呢種人係無可能再變番正常人。

去番您個POST度答您....
我就系己經幾十歲, 仲要帶著兩個年幼小孩GE 棄婦 人版.

條CPK要慳贍養費 又 唔肯分層聯名樓, 而家仲唔肯離婚呀.
但一日到黑去滾囉...... 玩夠返嚟食飯, 沖涼, 抖下, 抖夠又出去玩.
同路人好多KA....

首頁

尾頁

跳至