夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 秋田 的帖子

你有抑鬱,一定要按時服藥,
你為C6付出的十年不是白費的,
因為當中你都有開心的時光,
你的付出是為了愛他,
他不懂珍惜是他的問題,
千萬不要為他變心責任在你,
不是你做得不夠好,
不是你未能滿足到他的要求,
而是他變心了,
一個變了心的男人最厲害是把黑說成是白,
當初他必然愛過你,
否則你們是無法一起的,
只是他現在被新戀情所佔據,
才會說出那些傷害你的說話,
婚姻失敗不等同你往後的人生沒去再去尋找快樂,
他不懂珍惜你不代表以後你就只有孤獨陪伴,
你現在更應好好振作起來,
好好為自己打氣,
凡事向正面去想,
多想好的事情︳
不要老是去想負面的事,
人開心才可以吸引快樂來探訪你,
失去你才是他一生最大的損失,
你要活得更加精采和快樂,
這才是可以好好地報復他的方法,
讓他在以後的日子裡後悔不已。

人生路很長的,
最重要的不是靠別人來令自己幸福,
而是要好好去掌握自己的幸福,
讓自己可以好好生活下去,
這樣才對得起愛你的家人和朋友,
安眠藥是醫不到你的,
依賴藥物的後果只有變成你越吃越多,
你不僅睡不到,
就算可以入睡也會發惡夢,
問題的關鍵在於如何好好調整自己的心態!

世上除了生死不由人外,
沒有甚麼問題是解決不到的,
不要輕易放棄,
想想有多少人想擁有健康?
想想有多少人在受苦仍然堅持生存下來?

加油!
mc <()>

大宅

ppyy333 發表於 15-2-27 15:29
秋田 發表於 15-2-27 12:22
佢有冇承認自己有去滾?定係自己估估下。我個死佬打死不認滾果種
JM以你嘅情況你可以以單方面離婚,相信兩年時間會好快點都好過俾佢一直咁傷害你同仔女,至於贍養費唔到佢話唔俾就唔俾,只要你證明到佢同你嘅感情已經破裂(如果有佢玩女人嘅證據更好),而且你仲有一對仔女贏面更大,冇得佢唔俾。通常D男人講到贍養費就驚到死,千方面計去搏你唔敢同佢打官司,你可申請法援。
美麗源於自然,追求美麗人之常情!  

大宅

mc 發表於 15-2-27 16:06
回覆 秋田 的帖子

你有抑鬱,一定要按時服藥,

衷心多謝你,雖然我們萍水相逢但感覺勝過朋友,多謝你嘅開解、安慰,如果我不振作就浪費了你的心機,我要加油

男爵府

秋田 發表於 15-2-27 16:16
JM以你嘅情況你可以以單方面離婚,相信兩年時間會好快點都好過俾佢一直咁傷害你同仔女,至於贍養費唔到佢話 ...

變咗心的男人除了推缷責任外, 仲會懶皮.
佢自僱, 條數任作, 佢會作到一毫子都唔駛比.

層聯名樓, 佢唔肯全層賣, 也不肯賣佢果半份業權比我, 佢要繼續當呢度系宿舍, 我無法趕走佢, 惟有當佢透明!
再打再鬧我地就報警, 最好終有一日申請禁制令要佢攔C 若干日.
住屋系香港是大問題. 我未走, 佢未走, 只因錢作怪!

男爵府

失去你才是他一生最大的損失,
你要活得更加精采和快樂,
這才是可以好好地報復他的方法

講得好好, 而家我當他透明, 他都不知幾嬲, 又成日話我出街玩.

民房

回覆:呢段時間好傷心,晚晚失眠

發生咩事先? 可以睇醫生

大宅

秋田,經歷咁大的變化係好難受好唔容易,感情的傷口也要時間復元,但希望妳知道有人支持妳行呢段路,千祈唔好放棄。祝福妳

大宅

加油,呢度的陌生人都愛惜你,你要愛自己 人生滿希望。

大宅

anan3388 發表於 15-2-27 21:27
秋田,經歷咁大的變化係好難受好唔容易,感情的傷口也要時間復元,但希望妳知道有人支持妳行呢段路,千祈唔 ...
多謝妳呀,我喺呢度感受到妳們帶俾我嘅正能量同溫暖,再次多謝妳哋呀

侯爵府

回覆:秋田 的帖子

人生苦短,我們應該好好享受,唔好為呢D衰男人而唔開心,盡量做D自己做既事嚟分散專注呢個人的身上,好好將自己妝扮,為未來而活得精彩。加油!

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:秋田 的帖子

為一個唔愛自已既男人去死,不如為愛你既家人好好生活!
多d搵家人朋友傾計,可以既話去下旅行散心

大宅

引用:Quote:anan3388 發表於 15-2-27 21:27 秋田

原帖由 秋田 於 15-02-27 發表
多謝妳呀,我喺呢度感受到妳們帶俾我嘅正能量同溫暖,再次多謝妳哋呀 ...
不要客氣。每人都有可能遇到一些低谷時期,支持你! 有咩就講出嚟唔好收埋一個人唔開人呀

大宅

引用:請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?

原帖由 秋田 於 15-02-21 發表
請問各位JM,有冇人知邊度可以買到安眠藥?人生好灰,日日情緒低落,覺得咁樣嘅人生已經無晒意義,失敗的婚 ...
我嘅家庭生活都好唔開心,現在正在以淚洗面,但為左唔想老人家傷心,為左養大2個小朋友,我同自己講,再唔開心再困難,都要堅持生活下去,如果放棄自己嘅生命,點對得起生養自己嘅母親,而我可憐的孩子們也會無人照顧。所以每次唔開心,我會係夜深時候無聲哭一場,淚流完後,就會同自己講,明天我要繼續堅強地站起來陪伴照顧老人家和孩子們,我要讓他們快樂地生活,唔開心嘅事由我一人承擔就夠了。

子爵府

用理智去控制情緒,我以前都成日想自殺死,個種感覺真的好難受,好像無人會明白您咁。日夜都喊,好好地找份工作,好好活下去,如果您都不愛自已,邊個會愛您?

子爵府

有咩係度流言俾我們啦。情緒是一件麻煩野,您吳好好控制,您會好辛苦,有需要可以找專業人士求助

大宅

多謝你哋,呢段時間多得你地喺度撐我,我先可以專心工作,我宜家好想靠工作黎分散唔開心,好驚返去屋企好想日日都唔使思考呢D唔開心,但做做下嘢忽然個腦海又浮出佢個樣,同佢所發生嘅唔開心。所以更加要落力工作忘記傷心事。我宜家正在努力緊,大家一齊加油,希望明年就可以丟淡晒,如果有假希望可以去個旅行。

大宅

回覆 ssbaby 的帖子

妳都要加油呀,希望妳同仔女可以過得更好,第日仔女大咗會明白你嘅付出同艱辛,所以妳撐住呀,妳仲要享兒孫福的,加油!

大宅

引用:多謝你哋,呢段時間多得你地喺度撐我,我先

原帖由 秋田 於 15-03-08 發表

多謝你哋,呢段時間多得你地喺度撐我,我先可以專心工作,我宜家 ...
Work hard Play hard 是解藥 !

子爵府

多謝你哋,呢段時間多得你地喺度撐我,我先可以專心工作,我宜家 ...
加油!你一定可以好好!

別墅

積極工作係好事 你要加油呀。抽d時間學下瑜伽 一來可以舒展筋骨 二來可以洗淨心靈 三來可以keep fit修型, 唔錯架, 我之前都係靠瑜伽令自己放鬆d 好瞓d。你要記住喺呢個世界上 最愛自己嘅人永遠都係自己, 點解要為一個唔愛你嘅人而傷害自己, 時間會慢慢撫平你嘅傷口, 上天安排每個人在我地生命裡出現都有佢嘅原因, 有d人教會你愛卻不會跟你走到最後, 所以不用太難過, 相信上天會安排一個更好在前面等待美好嘅你。報復呢d賤男最好嘅方法就係活得比佢更好 要開心過佢 幸福過佢 , 將自己打扮得靚靚 明豔照人 擴闊自己生活 多點搵朋友親人食飯行街聚聚 去下旅行咁 加油喔。

首頁

尾頁

跳至