跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日我99大人係度勁哦,超煩,話我唔知買咗D咩俾阿B食(其實只係買咗D米餅),佢話我買D餅林 'bear' 'bear' ,應該買牙仔餅,牙仔餅硬好多喎。大家知唔知係咩?邊度有得買?咁硬會唔會食壞牙㗎?

大宅

畀面勳章

原文章由 anitali817 於 08-6-4 23:24 發表
今日我99大人係度勁哦,超煩,話我唔知買咗D咩俾阿B食(其實只係買咗D米餅),佢話我買D餅林 'bear' 'bear' ,應該買牙仔餅,牙仔餅硬好多喎。大家知唔知係咩?邊度有得買?咁硬會唔會食壞牙㗎? ...

牙仔餅好多地方方都有,屋企樓下嘅超級市場/man o/屈記/賣bb嘢地方一定有得賣,要咁硬係因為俾bb磨牙嘅時候唔會咁易爛&吞咗d餅碎 clik 住個喉嚨!

大宅

亨氏和嘉寶都有出。不過真係好硬,我自己覺得都係等佢起碼有一兩隻牙先食好啲。

以前帶大女出街食飯時,我好鍾意帶牙仔餅,因為一條餅佢就差不多可以磨成個鐘,佢坐在車仔上磨餅,咁我就有啖安樂飯食,不過要注意佢會食到好污漕同埋好容易跌咗落地。

講開食安樂飯,我仲有小小心得,就係牙膠﹝記得扣住在口水肩咁就唔驚跌﹞同埋扣在車仔上的玩具。我都係真係臨起筷先拿出來俾佢消磨時間,都幾worko架,如果你bb成日扭抱唔肯安坐車仔不妨一試。

原文章由 carton514 於 08-6-5 06:42 發表

牙仔餅好多地方方都有,屋企樓下嘅超級市場/man o/屈記/賣bb嘢地方一定有得賣,要咁硬係因為俾bb磨牙嘅時候唔會咁易爛&吞咗d餅碎 clik 住個喉嚨!

大宅

原文章由 FloliMom 於 08-6-5 09:14 發表
亨氏和嘉寶都有出。不過真係好硬,我自己覺得都係等佢起碼有一兩隻牙先食好啲。

以前帶大女出街食飯時,我好鍾意帶牙仔餅,因為一條餅佢就差不多可以磨成個鐘,佢坐在車仔上磨餅,咁我就有啖安樂飯食,不過要注意佢會食到好污漕 ...

照咁講, 牙仔餅功效=牙膠, 都唔洗特意去買來比bb咬啦, 咬得又污漕.

大宅

咁唔同嘅,牙仔餅真係有嘢吞、有嘢落肚嘛!

原文章由 zoe98chan 於 08-6-5 09:50 發表

照咁講, 牙仔餅功效=牙膠, 都唔洗特意去買來比bb咬啦, 咬得又污漕.

男爵府

原文章由 anitali817 於 08-6-4 23:24 發表
今日我99大人係度勁哦,超煩,話我唔知買咗D咩俾阿B食(其實只係買咗D米餅),佢話我買D餅林 'bear' 'bear' ,應該買牙仔餅,牙仔餅硬好多喎。大家知唔知係咩?邊度有得買?咁硬會唔會食壞牙㗎? ...

我今天剛剛係萬X買享氏牙仔餅,$18.9有12條,我個B食到發忟僧,因佢食極都食唔到嘢,牙仔餅好硬呀,我自己試食都食得好苦,我會過幾日再比佢試吓!
我是11月17日出世,我叫通仔,2歲半大!

複式洋房

多謝大家,我都買D試下先,都係一個好方法叫佢乖乖坐車仔,希望佢唔好發忟憎啦。

大宅

我都係買呢隻牙仔餅,硬先會唔會咁易爛&吞咗d餅碎 clik 住個喉嚨,同埋"妹妹吓"就會溶, 淋咗就吞到。唔係一下子咬同吞。

原文章由 wateryuk 於 08-6-5 19:32 發表

我今天剛剛係萬X買享氏牙仔餅,$18.9有12條,我個B食到發忟僧,因佢食極都食唔到嘢,牙仔餅好硬呀,我自己試食都食得好苦,我會過幾日再比佢試吓! ...

複式洋房

我都係買過享氏隻牙仔餅,不過太硬啦, 食都BB到發晒忟僧 , 之後我係BB專門店買左隻米餅, 好容易"妹妹"爛, 淋咗就吞, 佢好鍾意食, 比半條BB食會乖乖坐係梳化食.

大宅

我反而鐘意亨氏硬, 可以俾bb牙肉痕時磨牙肉,我bb都有耐性去咬, 當放玩具入口。都唔駛好耐就淋咗, 都係食到嘴邊黏住晒。

原文章由 amyip1014 於 08-6-6 13:38 發表
我都係買過享氏隻牙仔餅,不過太硬啦, 食都BB到發晒忟僧 , 之後我係BB專門店買左隻米餅, 好容易"妹妹"爛, 淋咗就吞, 佢好鍾意食, 比半條BB食會乖乖坐係梳化食. ...

大宅

我買左HEALTHY TIMES既牙仔餅, 幾好喎, 淡淡MAPLE味, BB 幾鍾意咬, 唔會散, 好襟咬, 不過成塊濕晒後, 會滑潺潺, 加埋BB既口水就好跣手, 但END UP都係我食落肚

首頁

尾頁

跳至