婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

同佢一齊住
依家多個姑姐响屋企
倍佢講埋一份.........點算
第日呀 b 有樣學樣呀.........死喇

侯爵府

好媽媽勳章

save $ and then move out

原文章由 準媽咪 於 08-6-5 15:03 發表
同佢一齊住
依家多個姑姐响屋企
倍佢講埋一份.........點算
第日呀 b 有樣學樣呀.........死喇

大宅

搬走 & 同你 c6 講, 叫佢同佢亞媽講吓... 如果第日個B出世, 學講時第一句唔係爸爸唔係媽媽你仆街點算?

禁止發言

回覆 #2 準媽咪 的文章

大宅

好奇怪... 佢地有冇諗過, 細路仔鍾意學大人講野架呢?! 定係佢地自己講就代表如果細路對返佢地講係冇問題架呢? 還是... 佢地以為細路有 Filter, 可以自己識得 cut 咗D粗口呢? 諗極都唔明...

伯爵府

唉.......點算呀............HELP!!!!!!!!!!!!!

男爵府

無得攪, 唯一方法係叫您老公同佢講, 叫佢要講粗口就出街先好講, 屋企要保持清潔! 同埋提佢有小朋友就唔可以講, 免得小朋友學壞....
otherwise, 就係搬走.... (不過如果您搬得走就唔做求救啦~!

要BB沖上雲霄, 努力中!我呢個仔呀玩就最叻!

大宅

我唔係同99住,但99間中講野都夾句x,由其係數臭人個陣,明知個孫係到都咁講野,如果話佢,佢又唔老黎,唔話佢,佢又唔覺有問題,可能佢個女間中同佢粗口往來,99覺得冇問題la,不過我絕對唔會同呀仔用e種"粗口方法"溝通,所以我唔會見得99密架,最多一個月1-2次,第日e胎出埋世,我都冇唸過會見密d 99,一定會用呀仔冇假,返學,去學興趣班等藉口,少見為妙,免得我d仔女出口成文mouth:mouth:" />

[ 本文章最後由 hinhofion 於 08-6-5 15:41 編輯 ]

伯爵府

原文章由 kaede 於 08-6-5 15:37 發表
無得攪, 唯一方法係叫您老公同佢講, 叫佢要講粗口就出街先好講, 屋企要保持清潔! 同埋提佢有小朋友就唔可以講, 免得小朋友學壞....
otherwise, 就係搬走.... (不過如果您搬得走就唔做求救啦~! ...

…….咪係囉
走右走唔郁
有無人可以教我點做

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

其實佢地要講...你阻止唔到...對佢地黎講...佢地覺得無問題...見到小朋友學講粗口...先會鬧佢地...叫佢地唔好講...就算佢真係唔講...但係講慣左...有陣時會忍唔住講左粗口...如果一定要一齊住...唯有你比心機教好小朋友...話比佢地知道唔可以講粗口...當然你要以身作則...你係阿媽...做個榜樣比小朋友學...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

原文章由 onon1022 於 08-6-5 17:34 發表
其實佢地要講...你阻止唔到...對佢地黎講...佢地覺得無問題...見到小朋友學講粗口...先會鬧佢地...叫佢地唔好講...就算佢真係唔講...但係講慣左...有陣時會忍唔住講左粗口...如果一定要一齊住...唯有你比心機教好小 ...

預左要比最大心機ga
只怕小朋友唔識分好懷囉

ps> 我老公唔講粗口ga

民房

我有個親戚,個69成日講粗口,佢個孫未識行已經識講粗口
~~

原文章由 OneOneMa 於 08-6-5 15:08 發表
搬走 & 同你 c6 講, 叫佢同佢亞媽講吓... 如果第日個B出世, 學講時第一句唔係爸爸唔係媽媽你仆街點算?

大宅

好媽媽勳章

我99又係講粗口架,不過我唔係同佢住,但仔仔係佢揍,我都曾經 同c6 講過吓,叫99 避免係仔仔面前 講粗口,但得到99既回覆係 你個仔 大個左都會講架啦!你驚佢 唔識咩!之後 我就改變方面,教好仔仔,話比佢聽 邊 d 係粗俗說話,唔可以講出口。哈哈 ~ 現在 倒轉 仔仔 話反 99,叫佢唔可以講粗俗說話。

99 講左咁耐,好難叫佢改變,而且你只是一個外人,99 覺得 為你一句說話而改變,面子何在?

伯爵府

原文章由 moontsui 於 08-6-6 10:23 發表
我99又係講粗口架,不過我唔係同佢住,但仔仔係佢揍,我都曾經 同c6 講過吓,叫99 避免係仔仔面前 講粗口,但得到99既回覆係 你個仔 大個左都會講架啦!你驚佢 唔識咩!之後 我就改變方面,教好仔仔,話比佢聽 邊 d 係粗俗說話,唔可以講 ...

咁你咪好囉
呀仔聽教

面子?
值幾 $

唉........咁我要出動老公, 講番幾句先得喇
希望有用啦!!!!!!

禁止發言

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 moontsui 於 08-6-6 10:23 AM 發表
我99又係講粗口架,不過我唔係同佢住,但仔仔係佢揍,我都曾經 同c6 講過吓,叫99 避免係仔仔面前 講粗口,但得到99既回覆係 你個仔 大個左都會講架啦!你驚佢 唔識咩!之後 我就改變方面,教好仔仔,話比佢聽 邊 d 係粗俗說話,唔可以講 ...

你都幾好喎.....識得咁教阿仔, 我 c6 一家人都係粗口世家, 但係我 62 同 99 知道我係斯文人見到我係度都會好識做 (不過我唔知 c6 之前有無同 62, 99 佢地講過唔可以係我面前爆粗) 盡量唔講有時 99 唔記得講左仲會同我 say sorry 話爆左粗..... 咁係我個囡面前都唔會講......

大宅

原文章由 karacter 於 08-6-7 04:13 發表
只係講粗口算好好啦..我62仲要係又鬧唔係又鬧..當然句句粗口字字精..仲要佢好唔識尊重人..有冇見過個老公會用$tum落個老婆到?仲要一路tum一路話"你咁x鐘意$呀mai..比x哂你lor.."我62就係咁..連睇電視轉錯台都要鬧"你 ...

妳老爺有無攪鬼錯呀,真係唔識專重人,
好鬼好鬼差啲咁嘅行為

禁止發言

伯爵府

原文章由 karacter 於 08-6-8 03:59 發表

總之佢就變態ga..我老公細細個nuathy..佢走去用張chair tum佢個頭..攪到爆光要call police..好采我老公話係自己po親..如果唔係..佢洗定個8月15都得啦..攪到e+我老公條眼'may'冇左忽...我係佢到住就黎痴線..我真係好 ...

咁! 你既情況, 真係仲差我好多
希望 d 老人家有日會醒覺啦......
不過, 都好難囉!!!

尋日至同老公講黎
佢都唔係好應我
好似都唔知點做
唉!!

首頁

尾頁

跳至