婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

唔記得由幾時開始,左手全手脾會有點麻痺,大約十幾歲時都試過幾次,但果時以為係因為小時候斷過手所以有d影響,但近依幾年久唔久就會咁,依幾日隻左手又唔太舒服,手麻既情況好密,前晚訓唔著用手周圍按壓,發現每當按到左面胸部對下既地方就會立刻手麻,但按右面右手又無咁既情況。。我擔心係有血管唔通,但睇醫生既話應該睇咩科??

大b駿逸細b駿晞

禁止訪問

伯爵府

引用:你有頸胸椎病.手麻是頸椎問題,還有的是你有

原帖由 win01 於 15-02-26 發表
你有頸胸椎病.手麻是頸椎問題,還有的是你有胸肋上段錯位造成鎖骨下動脈受壓.
主要上肢動脈是在左面上 ...
吓!咁可以點?有無可以做d咩改善或者要睇咩科醫生??thx

大b駿逸細b駿晞

禁止訪問

伯爵府

引用:找醫生沒用,你要找一個會做肋骨復位的整復

原帖由 win01 於 15-02-26 發表
找醫生沒用,你要找一個會做肋骨復位的整復師
哦,係咪姐係推拿果種?早幾年我表姐脊椎移位,佢睇推拿幫佢推返好。。。哇,不過果d診金好金,段次收費。。唔知我咁睇要睇幾多次先好

大b駿逸細b駿晞

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

引用:上網搜尋‘原始點手肘’,就有好多有關舒緩

原帖由 lamahlong 於 15-03-01 發表
上網搜尋‘原始點手肘’,就有好多有關舒緩痛症資訊及視頻,不用針,不用藥,不用錢,搵個同伴互相切磋便可 ...
THX~~~~

大b駿逸細b駿晞

首頁

尾頁

跳至