夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

係呢10年裡面,我曾經三番四次咁原諒呢個男人,每一次都係因為第三者,今次已經係第四次了,我好累,好想放棄,呀女需然仲細(5y),但係我唔想每次都勉強留底,兩三年後又重蹈復切,我己經唔識喊了,係咪代表我已對你死了心呢?同你講要離婚,你又唔肯,但係我又知你同佢日日聯絡,咁想我點?

禁止發言

別墅

你一次又一次原諒佢, 你老公見你咁易氹又順攤, 仲點會放你在眼內, 佢再有女人都吾怕, 知你實又原諒佢, 吾會走ge
你老公係改一早改啦, 仲要有女人三四次, 咩機會都夠啦..真係冇得救, 跟住佢何來幸福可言.....
你不如缺絕一d啦, 佢吾肯咁又點, 一個人要走, 點會走吾到呀, 在乎個心姐...

[ 本文章最後由 M_ind 於 08-6-7 07:52 編輯 ]

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

其實你問你自己你想點...諗清楚之後...你可能得到答案...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

同意!樓主,你C6一定唔想/唔肯離婚啦。一方面keep到個"大好家庭",另一方面又自由追女。俾你係佢,你都唔想改變啦,係咪?其他人建議搬開都係好辦法,等佢同你都清醒下。可能你會發現無左個C6,你同囡囡都可以開心生活。仲有,請唔好"為左個女"辛苦自己留低,個女其實知你生活得開唔開心。

當然言之尚早,俾個期限自己想清楚。uote]原文章由 M_ind 於 08-6-7 07:40 發表
你一次又一次原諒佢, 你老公見你咁易氹又順攤, 仲點會放你在眼內, 佢再有女人都吾怕, 知你實又原諒佢, 吾會走ge
你老公係改一早改啦, 仲要有女人三四次, 咩機會都夠啦..真係冇得救, 跟住佢何來幸福可言.....
你不如 ... [/quote]

別墅

咁生活上有冇問題?:-x :-x

民房

多謝大家的意見,我有唸過自己行開幾日唸清楚,但有好多因素唔可以咁做,(放工番屋企要睇呀女功課,簽手冊,執書包等),有叫過佢走,但佢唔肯,你地講得好好,所有知道我呢件事的朋友,都叫我放手,因為佢知我實在太容易哄了.其實如果離婚,除左住方面(因為住緊宿舍)可能又要令呀女轉校,其它錢銀上問題應該不大,因我好彩有工作,而且人工都唔錯.

禁止訪問

環保接龍勳章

大宅

我也很倦

大宅

未結婚前佢試過2次不忠..我記住,佢講過點都唔會同番我一齊,死都唔要我..
之後我為了報覆,我胡意令自己大肚,要佢娶我,因為我恨佢,要佢一世對住我
依家佢都ok錫個囡,但有時嬲我,會打個囡(岩岩11個月大)

大宅

BigPink
害了自己和女兒

男爵府

原文章由 tabo911 於 08-6-8 01:30 發表
BigPink
害了自己和女兒

講得岩, 到頭來最終害得最深係個小朋友.
I love my hubby and my boy. XOXOXO

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

想走冇話走唔到的

要離婚, 先要了解自己和對方的狀況.

養唔養得掂自己同細路?
佢仲有冇比錢你?

認清對手, 自己才有以價能力.

要是......自己冇本事, 一定要靠佢, 又唔想一個女人出來自力更生or 攞綜援.

咁....... 就唯有忍

大宅

y.y.y.

妳老公係咪係妳生個女之前已經係咁?
若然係嘅話,妳點解係個陣時唔同佢
分開,仲要生個小朋友出嚟,想用個
女綁住佢?妳已經知道呢個方法行唔
通,但妳個女就比妳害咗

[ 本文章最後由 白活 於 08-6-8 17:52 編輯 ]

大宅

BigPink,

妳有無覺得妳好對唔住妳個女?

洋房

都唔明咁都可以忍!
根本係你緃容個C6咁做!

別墅

原文章由 BigPink 於 08-6-8 00:52 發表
未結婚前佢試過2次不忠..我記住,佢講過點都唔會同番我一齊,死都唔要我..
之後我為了報覆,我胡意令自己大肚,要佢娶我,因為我恨佢,要佢一世對住我
依家佢都ok錫個囡,但有時嬲我,會打個囡(岩岩11個月大) ...

你意思係你打個女定你老公打個女??

如果係你老公, 你真係好好想清楚同bb將來, 吾好因為自已報復心,就害苦左個女, 大人ge事禍不及小孩....何苦呢....

[ 本文章最後由 M_ind 於 08-6-9 01:18 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章

難得你坦白.

請放下呢段積怨的關係.

原文章由 BigPink 於 08-6-8 00:52 發表
依家佢都ok錫個囡,但有時嬲我,會打個囡(岩岩11個月大) ...

大宅

你點都要走出呢一步喎!
如果你真係要同佢離婚, 呢d (同囡囡轉校....之類) 遲早都要做o架喇!!
你唔好俾你老公睇死呀!

首頁

尾頁

跳至